Tak houby, to je moje.... Takže:
Jako předkrm, nebo zobání k vínu (pivu) například
houbové pirohy. Super využití na studeno je i
houbová pomazánka, ale pozor, je určena k rychlé spotřebě.
Dobrá bezmasá teplá jídla jsou např.
houbová omáčka s vdolky,
houbové rizoto nebo
baklažánové plátky s žampionovou směsí - dělala jsem i s lesními houbami a bylo to super. Rychlovka jsou třeba
špagety se sýrovo-houbovou omáčkou , nebo značně opomíjený, ale výborný
černý kuba . Pokud jste nezkusili naplnit
palačinky houbami, vřele doporučuji!
Dušičky na houby jsem tuhle dělala s kloboučky neúplně otevřených bedel a bylo to lepší, než se žampiony. Jenže ty jsou - narozdíl od žampionů - jen po omezenou část roku....
No a protože miluji těstoviny (skoro jako houby), tak ještě jeden recept s nimi:
Šumavské nudle. Jen já zrovna nudle neměla (ani čas je dělat), tak je fotka s mušličkami...
V kombinaci s kuřecím masem jsou super
medová ňadra na houbách nebo
kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce .
Minulý týden jsem poprvé dělala
vepřovou na kmíně se žampiony, ale to proto, že lesní houby nebyly zrovna k dispozici. Dovedu si to představit i s nimi, jak by to bylo výborné.
Tak doufám, že něco se bude hodit...