1.11.2014 13:29:39 Winky
Re: Mleté maso - recepty
Zrovna dneska jsme meli lasagne. Davam mlete hovezi, predem ho udelam na panvi s cibuli, cesnekem, dam protlak a vodu aby bylo omajdy hodne (testoviny to vsaknou). Dnes jsem k tomu pristrouhala I kus celeru, aby to bylo stavnatejsi. Pak si udelam v kastrulku besamel (maslo, mouka, mleko, troska bileho vina), a nakrajim cuketu na kolecka / pulkolecka. No a do pekacku to stridam - platky testovin, vrstva masa s omajdou, testoviny, vrstva cukety a besamelu atd. Navrch besamel a strouhany syr. Pect cca pul hodiny-40 min.
A oblibene je I cevabcici, masove kulicky (pecu v troube na pecicim papiru). I do nich pridavam strouhanou zeleninu (cuketu, petrzel, celer, porek, cibuli , lilek, repu, dyni.....).
A plnene bram knedliky.
Jo a "shepherd""s pie" - mlete maso (obdelane na panvi) s kousky mrkve, dat do zapekaci misky, prikryt vrstvou bramborove kase a zapect. Akorat se to blbe serviruje :(
Odpovědět