Re: tandoori masala
Tu a tam dělám kuře na nějakém "kari". Děti to mají moc rády, mám receptů víc, nejradši dělám asi takové to co se naloží do směsi koření a jogurtu, pak griluje.
Nevyznám se ale v rozdílech mezi indickou, thajskou a kdovíjakou kuchyní a už vůbec se nevyznám v rozdílech mezi směskama koření.
Jaký je třeba rozdíl mezi garam masalou, tikka masalou, tandoori?? Snad jenom že některé jsou do žluta, jiné do červena a jiné do cihlova.
Voní to všechno zhruba stejně, pálí to taky stejně... nevím. Koupila jsem i ty tekuté směsi a musím říct, že sypké mi vyhovují daleko lépe. Mám i recept, kde je směs popsána z čeho že vlastně je a zkusili jsme doma namíchat a patřilo to ve výsledku k těm lepším.
Takové koření jaké ale používají přímo v indických restauracích jsem ještě nesehnala. Kdoví jak to dělají. Jediné co vím, že opečení koření chuť zvýrazní.
Odpovědět