| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

7.11.2014 18:03:55 Analfabeta

Re: Karamel

Dělám toto:
125 ml smetany, 125 g cukru, 1 lžíce medu, 1 vanilkový cukr (nemusí být), 1 lžíce margarínu (dávám máslo, ale někdo dá klidně ztužený tuk).
Smetanu a cukr dáme vařit do hrnce. Přidáme med, vanilkový cukr a margarín a to všechno necháme asi 20 minut (ale může to trvat také 40 minut) za stálého míchání vařit, dokud nedostane karamel zlatavou barvu. Provedeme zkoušku: kapku karamelu kápneme do studené vody, pokud je tvrdá jak potřebujeme, je karamel hotový.
Pozor: když je karamel hnědý, sundáme ho z ohně, jinak by se připálil. Karamel nalijeme do olejem vymazané formy a necháme zatuhnout, ale jen tak dlouho, aby se z hmoty daly nařezat bonbóny.
Sladké, ale prudce žravé.
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Karamel Donell 7.11.2014 11:28
*Re: Karamel ...neviditelná... 7.11.2014 11:49
**Re: Karamel Donell 7.11.2014 12:2
***Re: Karamel ...neviditelná... 7.11.2014 12:37
*Re: Karamel Moncaka 7.11.2014 13:16
**Re: Karamel JankaA + Aduška 05+ Filípek 10 7.11.2014 15:8
*Re: Karamel moni73 7.11.2014 15:23
*Re: Karamel marty 7.11.2014 17:19
*Re: Karamel Analfabeta 7.11.2014 18:3

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.