7.11.2014 18:03:55 Analfabeta
Re: Karamel
Dělám toto:
125 ml smetany, 125 g cukru, 1 lžíce medu, 1 vanilkový cukr (nemusí být), 1 lžíce margarínu (dávám máslo, ale někdo dá klidně ztužený tuk).
Smetanu a cukr dáme vařit do hrnce. Přidáme med, vanilkový cukr a margarín a to všechno necháme asi 20 minut (ale může to trvat také 40 minut) za stálého míchání vařit, dokud nedostane karamel zlatavou barvu. Provedeme zkoušku: kapku karamelu kápneme do studené vody, pokud je tvrdá jak potřebujeme, je karamel hotový.
Pozor: když je karamel hnědý, sundáme ho z ohně, jinak by se připálil. Karamel nalijeme do olejem vymazané formy a necháme zatuhnout, ale jen tak dlouho, aby se z hmoty daly nařezat bonbóny.
Sladké, ale prudce žravé.
Odpovědět