1.2.2015 11:13:03 Mikita.miki
Re: Jak připravujete králíka?
králík pečený - rozporcuju a obalím v prorostlé slanině, na drobno pod něj nakrájím větší cibuli a cca 3 stroužky česneku, už jen zlehka osolím co čouhá ze slaniny a dám trochu kmínu a podleju. peču na 160 hodinu a půl utemovaný alobalem, moc do něj nelezu, později zkontroluju tekutinu aby ji nebylo málo, případně podleju a peču na 180 další půl hodinu - br.knedlík a špenát či zelí
na hořčici - králíka rozporcuju na menší kousky i s kostí, ve velkým hrnci osmahnu cibuli, kostky slaniny, opeču králíka, kydnu vrchovatou lžíci hořčice, přidám řapíkatý celer a pár hlaviček žampionů, oregano, troška soli a dusím podlité aby maso jen tak trošku koukalo. ke konci varu přidám smetanu. dávám s bramboramana loupůačku
králík na rajčatech a olivách - rozporcuju zase na menší kousky, základ je stejný jako hore, jen dám konzervu rajčat, nahrubo nastrouhanou mrkev a dost česneku a rozpůlené černé olivy, asi větší hrst, podleju a dusím, dávám s širokýma nudlema.
jo a nedávno jsem zkoušela králíka nejdřív vařit a souběžně na slanině opéct kořenovou zeleninu nastrouhanou nahrubo, v mixéru si rozmixovat červený papriky syrový úplně na kaši, dohodit to k tomu, podlít vývarem z králíka a přidat bazalku, rozmarýn a balzamiko. když je králík měkký, obrat ho a přidat do dusící seomáčky. pravidelně podlévat vývarem. když je vše hotovo, přimíchat petrželku, sekanou bazalku, dávat s těstovinama a sypat parmezánem
Odpovědět