8.2.2015 0:00:04 úča
Re: omáčky na těstoviny
Uvařit dobré penne, scedit, vrátit z5 do hrnce, nalít na to kvalitní panenský olivový olej, nasypat nastrouhaný parmazán nebo jeho ekvivalent (Gran Moravia je dle mého soudu skvělá a stojí čtvrtinu). Protřepat, nemíchat, hned sníst.
V olivovém oleji se při pomalém zahřívání rozpustí ančovička a chvíli nechá táhnout jeden až dva stroužky česneku. Přidat plechovku krájených rajčat, přisolit, dusit, smíchat se špagetami, sypat parmazánem.
Na olivovém oleji s cibulí a česnekem opéct půlky cherry rajčátek, smíchat s těstovinami, hrst čerstvé bazalky a mozarella.
Boloňské ragout: na olivovém oleji s kouskem másla se opeče a chvíli podusí cibule, česnek, mrkev a řapíkový celer, vše nakrájené na velmi drobno.
NA vedlejší pánvi opéct mleté maso, mělo by být libové a ne pouze vepřové, alespoň napůl s hovězím nebo na třetiny s telecím nebo klidně samotné hovězí. Dobře opečené zalít sklenicí italského červeného vína, suchého, spojit se zeleninou, plechovka krájených rajčat, osolit, sušenou bazalku a alespoň hodinu na malém ohni dusit. K boloňskému ragout správně nepatří špaget, ale široké nudle. S parmazánem.
Omáčka mojí mámy, dobrá, ale prda pro žlučník:
Na olivovém oleji s cibulí a česnekem opeče malé kousky krůty, zasype hojně kořením Vitana na boloňské špagety a přidá celou smetanu na šlehání. Děti to milují, Mně je po tom vždycky špatně.
Odpovědět