19.2.2015 21:39:33 Winky
Re: Co uvařit z cizrny?
pomazánku "hummus" - s dost česnekem, trochou oliv. oleje, majoránky a lžičkou hořčice
cizrnový salát - jako např. těstovinový ale místo těstovin dám uvařenou cizrnu - tj. k tomu nacpu co se dá/co mám doma - zeleninu (syrovou -např. papriku, rajčátka, i tepelně upravenou - ogrilovanou cuketu či lilek, nebo konzervovanou - kukuřici, olivy), navrch sýr (ideálně feta či balkán, ale klidně dle chuti), zálivku dělám z olivového oleje, mandarinové šťávy (přijde mi chuťově zajímavější než citronová), strouhaného zázvoru a bylinek - smíchat.
Falafel jsem jedla a moc mi chutnal, ale ještě nedělala, jen jako variantu jsem testla pohankové karbanátky - byly fajn.
Nebo jako přílohu (vcelku, ne rozmačkanou na kaši) k nějakému masu s omáčkou, ke kterému bych jindy dala např. rýži.
Odpovědět