Tak samozřejmě vyloupnout, pořádně umýt, nakrájet na plátky tak 1 - 1,5 cm. Může se nechat tak půlhodinu naložené v mléce, ale nemusí.
Potom jedna z těchto variant
1) obalíme jako klasický řízek a osmažíme - podáváme s vařenými bramborami
2) potřeme utřeným česnekem se solí, obalíme v klasickém trojobalu, osmažíme po obou stranách dozlatova a podáváme s vařenými bramborami a zeleninou.
3) plátky obalíme ve sladké mleté paprice smíchané se solí, namáčíme v těstíčku, připraveném z hladké mouky, vajec a trošky mléka, osmažíme
4) žlázy alá ledvinky: Na sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku, po chvíli vložíme nakrájenou slaninu a zlehka vše orestujeme. Přidáme na plátky nakrájené býčí žlázy. Vydusíme vodu, kterou maso pustí. Přidáme sladkou papriku, zaprášíme moukou. Malou chvilku orestujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme pepř a sůl. Vše podusíme cca 15 - 20 minut. Směs naředíme dle potřeby a přidáme nahrubo namleté sušené houby a šalvěj. Vše ještě 10 minut povaříme. Podáváme nejlépe s rýží.
5) guláš z býčích koulí: Na sádle osmahneme nakrájenou cibulku, přidáme sladkou papriku a hned na kousky nakrájené žlázy. Vydusíme vodu co pustí. Přidáme pepř, nové koření, bobkový list, podusíme. Netrvá to dlouho. Pak přidáme hladkou mouku podlijeme vodou a ochutíme rozetřeným česnekem, majoránkou, solí a ještě chvilku povaříme
Tak rychle do toho, jak to ztratí "ten tvar" a budou z toho plátky masa, tak už to půjde samo

.