14.4.2015 13:12:12 Filip Tesař
Re: Čevabčiči pečené v troubě- prosím recept
Smíchat půl kila mletýho masa, napůl vepřovýho a napůl hovězího (hovězí je důležitý, protože lepí směs dohromady a vepřový samotný je moc suchý), několik cibulí najemno nakrájených nebo nastrouhaných, dvě lžicky jedlý sody, sůl podle chuti, mletej pepř podle chuti, decku minerálky a nechat aspoň hodinu odstát v lednici.
Válečky můžeš vyválet jako hada a krájet nebo něčím protlačovat (třeba širokým trychtýřem) a odkrajovat.
Pečeš je na oleji (ne moc), můžeš v troubě na plechu i na pánvi, obracíš je nejmíň jednou, když jsou z obou (ze všech) stran upečený, na plech nebo na pánev doliješ do půl litru osolený vody, necháš projít varemm, odstavíš, bochánky vyndáš.
Odpovědět