Re: Jednoduchy recept na stavnaty moucnik
U nás jede tohle - ale přidávám ovoce - pak je koláč dokonalý. Nejlepší jsou jahody, meruńky - klidně z mrazáku. Buchta vydrží vláčná několik dní (vyzkoušeno na jednom ukrytém vzorku - jinak je pryč hned).
Řezy Rafaelo
Ingredience
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Vejce 2 ks
Mléko 1 hrnek
Polohrubá mouka 2 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Prášek do pečiva 1 balení
Posyp
Strouhaný kokos 1 hrnek
Moučkový cukr 1/2 hrnek
Šlehačka 1 ks
Utřeme vejce s moučkovým cukrem, přidáme olej, polohrubou mouku, mléko a prášek do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Smícháme cukr moučka s kokosem a hustě posypeme. Pečeme cca 30 min. na 170 °C. Kokos napovrchu zrůžoví, nesmí se připálit, jinak zhořkne.
Když jsou řezy hotové, hned jak je vyndáme z trouby, tak je vařící polijeme 33% šlehačkou. Trošku to zasyčí, ale řezy šlehačku natáhnou a krásně zvlhnou. Necháme je vystydnout.Pokud zbydou, dávám je přes noc do lednice, ještě více zvlhnou, ale to se stává velmi zřídka.
Odpovědět