19.8.2015 9:00:34 Jarmilka.
Re: Drůbeží vývar krok za krokem.
Takže:
Tuk - můžeš nechat, část sebrat z povrchu naběračkou nebo po vychladnutí v lednici vspechen sloupnout. Sbírá se jen za začátku, pak by vývar měl přestat pěnit.
Pěna - mě se při pomalém vaření nedělá, nutnost sbírat ji je jen v ohledu na kal vývaru, tedy estetika.
Nudle - dělám zvlášť, uvařím v osolené vodě, kápnu do nich olej a až studené dávám s polévkou do talíře
Vývar lze vařit se zeleninou i bez. Kuřecí může trvat třeba jen hodinu, pak zelenina není na škodu, ale když ho necháš táhnout na 85*C tři hodiny, vývar zakalí. Já dělám bez zeleniny a tu jen prpidám po zcezení na uvaření (cca 15 minut, nemám ji ráda rozvařenou).
Odpovědět