Re: Recept z hovězí falešné svíčkové
Svíčková je móc dobrá, když jí někdo umí dobře udělat, ale nemůže se jíst jednou týdně.Dá se udělat jako tzv.pečeně na česneku s dušeným červeným zelím a bramborovým knedlíkem, na červeném víně(Itálie)nebo po čínsku (uvařena, pak na studeno.
Internet: 1.Hovězí na česneku Autor: redakce Apetitu
Internet: 2.Hovězí loupaná plec na víně -(po italsku)© Emanuel Ridi
paměť 3.Hovězí čína studená - s pórkem (vzpomínka na restauraci ve Vodičkově
ulici v Praze 1)
Ingredience :
1 cibule, 5 stroužků česnekuu,několik kuliček sečuánského pepře,
jedna hvězdička badyánu, trochu cukru,
čínské víno Shao Xing(Tesco)1,5 PL, sojovka tmavá 2 PL,0,5L horké vody,
Když bylo maso měkké a všechna tekutina byla téměř vyvařena, scedila se, maso se potřelo olejem a dalo vychladit do lednice, aby se pak dalo dobře krájet na slabší plátky.
Vývarem, který nejspíš zrosolovatí, ale ohřátím opět zřídne, polejeme nakrájené maso posypané na drobno nakrájeným pórkem. Přizdobíme tepelně upravenou červenou paprikou nebo kapií nakrájenou na plátky.
Odpovědět