19.10.2015 17:19:00 
Vanka 
Re: Voní vám jasmínová rýže?
Já tu vždycky něco fofrem napíšu a pak se děsím to vyzní. Takže pokud se některý zoufalec dočte až sem:
jasmínová rýže jako rizoto znamená, že jsem zesklovatěla cibulku na oleji, dala na to tu rýži, zalila vodou s trochou rybího vývaru a dusila pod poklicí. Před doděláním jsem nahoru přidala rybí file a asi 5 kousků krevet, znova přiklopila. Když se file a krevety podusily, tak jsem je vyndala, file pokrájela, krevety oloupala a vrátila do udělané rýže.
Tedy byl to prazvláštní postup, ale mě se prostě nechtělo běžet nakupovat a potřebovala jsem zdělat file z mrazáku (do omáčky k těstovinám by toho bylo málo). No a doma byl pytel jasmínovky od vietnamců, která už nám pomalu lezla krkem.
Závěr je, že jasmínová rýže takto udělaná je prostě ve stylu rizota a není to ono. Komu vietnam, čína či thajsko leze krkem, tak má smůlu. Vlastně to znamená, že mi ta jasmínová smí do baráku už jen v mini sáčcích.
Odpovědět