| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vaření a pečení

18.11.2015 13:17:33 Motýl73

Re: Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy
Těsto: 20 dkg tuku (máslo nebo Hera), 45 dkg hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 15 dkg cukru (krupice nebo moučka), 4 žloutky, 2 lžíce mléka
Náplň: 8-10 jablek nastrouhat, 1 vanilkový cukr, cca 3 lžičky mleté skořice
Sníh: 4 bílky, 15 dkg cukr moučka, 3 kapky octa
Vypracujeme tužší těsto. 1/3 těsta oddělíme a necháme v igelitovém sáčku ztuhnout v mrazáku. Zbytek těsta rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem (vyjde to tak na ¾ velkého plechu). Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka (cca 1 cm vrstva), která posypeme vanilk. cukrem a skořicí. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zamícháme cukr a ke konci šlehání kápneme ocet, aby sníh lépe ztuhl. Sníh rozetřeme na vrstvu jablek. Na sníh nastrouháme třetinu těsta, která zatím ztuhla v mrazáku. Pečeme při 160 oC cca půl hodiny.
Odpovědět
Průběh diskuze (9 názorů)
Téma: Hraběnčiny řezy Lellinka 18.11.2015 13:7
*Re: Hraběnčiny řezy Motýl73 18.11.2015 13:17
**Re: Hraběnčiny řezy ...neviditelná... 18.11.2015 13:20
**Re: Hraběnčiny řezy ...neviditelná... 18.11.2015 13:25
***Re: Hraběnčiny řezy Lellinka 18.11.2015 14:12
***Re: Hraběnčiny řezy hgfjdmh 18.11.2015 14:50
***Re: Hraběnčiny řezy Lada2 18.11.2015 17:29
**Re: Hraběnčiny řezy neznámá 18.11.2015 14:14
*Re: Hraběnčiny řezy hgfjdmh 18.11.2015 14:53

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.