18.11.2015 13:17:33 Motýl73
Re: Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy
Těsto: 20 dkg tuku (máslo nebo Hera), 45 dkg hladké mouky, ½ prášku do pečiva, 15 dkg cukru (krupice nebo moučka), 4 žloutky, 2 lžíce mléka
Náplň: 8-10 jablek nastrouhat, 1 vanilkový cukr, cca 3 lžičky mleté skořice
Sníh: 4 bílky, 15 dkg cukr moučka, 3 kapky octa
Vypracujeme tužší těsto. 1/3 těsta oddělíme a necháme v igelitovém sáčku ztuhnout v mrazáku. Zbytek těsta rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem (vyjde to tak na ¾ velkého plechu). Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka (cca 1 cm vrstva), která posypeme vanilk. cukrem a skořicí. Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně zamícháme cukr a ke konci šlehání kápneme ocet, aby sníh lépe ztuhl. Sníh rozetřeme na vrstvu jablek. Na sníh nastrouháme třetinu těsta, která zatím ztuhla v mrazáku. Pečeme při 160 oC cca půl hodiny.
Odpovědět