Re: Jak děláte zálivku na salát?
To záleží, na jaký salát. Základní sauce vinaigrette (bílý vinný ocet, olivový olej, špetka soli) a sauce citronette (citronová šťáva, olivový olje, špetka soli) - nejšikovnější je dát to do malé šrouovací skleničky a pořádně protřepat, hezky se to zemulguje.
No a pak více ochucené zálivky, kdy do vinaigrette/citronette přidávám dijonskou hořčici/hrubozrnnou hořčici/med/cayenský pepř/hrubě drcený pepř/lžíci smetany/lžíci majonézy/tymián/kopr.....
Ze speciálních zálivek mám ráda na niceský salát (bílý vinný ocet, sůl, olivový olej, česnek, bazalka, pepř), nebo třeba svařený balsamikový ocet s medem a olivovým olejem na caprese salát...
No a pak zálivky na bázi kysané smetany/jogurtu/majonézy (či různě pomícháno) - do nich česnek/strouhaný parmazán + bazalku/kopr+hrubozrnnou hořčici/strouhaný modrý sýr + citronovou šťávu.....
Na zeleninu doprovázející asijská jídla používám sezamový olej a citronovou/limetkovou šťávu
Odpovědět