Re: Buřtguláš
Chápu správně, že ten vývar z masa chceš obětovat do buřtguláše?
Pak bych začala normálně cibulovým základem, na to koření (paprika, kmín, pepř, trochu česneku, případně trochu pálivý papriky), opéci kostky brambor (já v tomto okamžiku navíc zaprašuju moukou) a zalít tím vývarem a uvařit, až budou brambory měkké. Zároveň, jeslti teda to maso z vývaru nemáš na něco jiného, bych do toho nakrájela i to maso a pojala to spíš jako "uzenářský guláš", nebo jak se to tomu v hospodách říká. Po porvaření dokořenit majoránkou a libečkem. Nakonec bych zvlášť orestovala kolečka buřtů, většinu jich zamíchala do guláše a částí bych to pak na talířích posypala, aby to jako echt vonělo. K tomu chleba.
jinak když už dělám buřtguláš (není to moc často, ale když mi zbudou špekáčky od ohýnku, tak je to fajn upotřebení), tak do něj dávám i pokrájené papriky a trochu rajčatového pyré nebo pokrájených rajčat.
Odpovědět