Re: Játrové knedlíčky a jak na ně
Já dělám takhle:
1 drůbeží játra
2-3 vejce
"za oříšek" másla (to je množstevní míra mé babičky- prostě kousek másla velikosti většího vlašského ořechu)
strouhanka- množství přibližně z jednoho rohlíku na jedno vejce
česnek (my dáváme i 4 stroužky, jsme česnekoví)
hrstka majoránky
sůl
Pepř nedáváme, ale určitě může být. Hustota taková, aby už držel tvar kuliček, nedělaly se pouhou gravitací placky, ale nepřehnat. A hlavně nemíchat dlouho, jinak z té strouhanky uděláš pečenou mouku, nebude v ní vzduch a budeš mít granáty. Já nejdřív rozňácám máslo, koření a játra, přidám vejce a přimíchávám strouhanku. Tu strouhanku vmíchám jen tak, aby vznihla hmota patřičné konzistence a pak už nemíchám.
Odpovědět