| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Dle regionu : Prostějov

(?)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 613  [Dalších 363 >>]
Romča
  • 
16.11.2006 19:42:29
Ahojky holky...

Ribicko, ja bych doporučila vlastní noční košilku na návštěvní hodiny, já si v těch modrých pytlech připadala divně...tu podložku pod sebe do postele doporučuju taky a ty utěrky se osvědčily i mě, zvlášť na přechod ze sprchy třeba jen k umyvadlu:-D
Župan jsem nedostala v porodnici žádnej...bavlněný plinky jsme dostávali tam, ale já měla v tašce 5 ks svých. Ještě bych doporučila froté žíňku do sprchy, mě to po šití ulevovalo namočit ji do studené vody a přiložit po sprchování.
Jinak nezapomeň vložky do podprdy při kojení :-DD a já měla s sebou
i oblečení pro miminko, mě se nelíbily ty tvrdý plátěný košilky, tady nedávají dupačky a kabátky...

K tomu "výstupku" u prdelky:
mě se to udělalo měsíc před porodem taky, doktorka mi říkala, že to tlačí miminko na žílu co vede kolem tělohy a tak se může objevit hemeroid, který po porodu buď zmizí úplně a nebo ne. Pokud nekrvácí, tak se to dá natírat. Já doporučuji preparation H, můžou to těhotný a kojící maminky...

Del 40592
16.11.2006 18:35:28
Teri díky :o) no bavlněné plínky beru jen na nějaké takové případné ublinknutí miminka nebo jako podložku při přebalování - prostě jako hadr na všechno :o) Kuchyňské utěrky jsou fajn nápad :o) Župan si nechám kdyžtak erární :o) ten domácí za moc nestojí :o)

Jo a ještě mám dotaz - trošku nechutnej :o( Sem před chvílí vylezla z vany a zjistila, že se mi asi udělal hemeroid nebo něco - prostě mám u konečníku takovou vychlípeninu - trošku bolí na dotek - tak sem to namazala dubovou kůrou, ale nevím co s tím dál :O(
Terisek, Veru04, Eli08 28190
16.11.2006 14:50:20
Ribičko, myslím, že máš vše potřebné, i když ve zlínské porodnici by bavlněné plínky z domova neprošly. Jo a ještě: vem si tam pro jistotu takové ty kuchyňské utěrky. Když jsi po porodu, tak neustále krvácíš, i když jsi právě osprchovaná (aspoň u mě to tak bylo). Takže jsem se vůbec nemohla utírat do ručníku, ale vždycky jsem si tam lehce přiložila toaleťák a pak ho hodila do WC. Kuchyňské utěrky jsou pevnější, takže líp sajou a neměly by být hned tak promočené jak toaleťák. Tenkrát jsem ho strašně rychle spotřebovala... :-))
Jo a taky jsem měla v posteli na spaní tu přebalovací podložku (proti případnému ušpinění). Je fakt, že to převlíkají, ale já jsem asi hodně krvácela a měla jsem prostěradlo kolikrát špinavé i přes den a to už se na mě divně dívali...
A taky si vem župan, nevím jestli ho tady dávají, já jsme byla ráda, že jsme měla na sobě aspoň něco domácího.

Del 40592
16.11.2006 9:11:00
ten náš prcek to hlavně musí vydržet minimálně do 8.12. :o) jinak vyleze a budem bydlet pod mostem :o)

Včera jsem si sbalila tašku do porodnice :o) mám ji nějak podezřele malou :o) takovej ten skoro kosmetickej cestovní kufřík :o) ale myslím, že víc snad potřebovat nebudu :o) případně doveze manžel.

Je něco spešl co jste v porodnici potřebovay????

Já tam mám ručníky, toaleťák, kosmetiku + bepanten, pantofle,vložky, spodní prádlo, nějaké ty ubrousky pro mimi, přebalovací podložku fixies, plínky plátěné, papírovky vezmem zvlášť, prohlášení o jméně, porodní plán :o) Víc mě nenapadá.

Jo a nachystala jsem si CD :o) to se ze mě v porodnici podělají - jestli ho tam pustíme při porodu okolo vánoc :o) miluju Cd co jsme si dovezli z Egypta - takové ty animační písničky - chrochtá se tam jako prase, je to takové hodně rytmické a mě to vždycky zvedne náladu tak bude zajímavé jestli budu pobíhat po porodním boxu a v rytmu tančit ty jejich tanečky :o)
Jiřina,Julie 3/01,Martin 1/06 36255
15.11.2006 22:06:09
Ještě k těm obchodům, občas chodím nakupovat do Atria - to je na náměstí vedle čsob, uvnitř je kavárna a tam je malej obchůdek s dětským zbožím, není to úplně stánkové ani úplně klasický obchod. tak něco mezi a má tam celkem kvalitní ponožky za slušné ceny - koupila jsem tam froté fusky na malinkýho protiskluzovky za 35,-, ty samý měli v prioru a u vietnamků za 52,-. Jinak taky jsem přemlouvala mrňouska aby vylezl do vánoc , abych byla na vánoce doma a pak jsem ho zas prosila,ať ještě zústane, že až po vánocích. Nakonec se mu nechtělo vůbec :-D. Tak je vidět, že si mimčo stejně udělá co chce.Hezký večer kočeny a mrňata a bříška.
Del 40592
13.11.2006 15:31:39
Já bych právě Terísku ráda přenášela :o) mám termín 19.12. - tak bych to chtěla nechat po těch vánocích :o) ale ono si mičo samo řekne :o) Hlavně ne dřív! to by byl průšvih :o)

Ad výlety - mno do okolí - teď je blbý počasí - ale hezky je v Náměšti nad Hanou, Čechách pod Kosířem - ale to je dost z ruky. Moc mě nic nenapadá - ještě výšlap na Kosíř.

No a jeden tip - 11.12. a 27.11. se pořádá na Cyrilometodějském gymnáziu - Komenská ulice - adventní odpoledne - 27.11. - výroba adventních věnců a 11.12. malování šátků z hedvání tak na to bych - pokud nebudu mít nějaký potíže zašla - asi bych tchýni k vánocům připravila hedvábný šátek :o)
13.11.2006 13:50:25
Nebo tě taky Ribičko může potkat přenášení jako mě :-))) a budeš rodit až v lednu :-)) Ale ne, to ti nepřeju. Nakonec to všechno dopadne tak jak má a bude vše ok.

Holky, poraďte nějaký typ na menší výleteček do okolí ale i tak trochu pro malé. Už jsme se byli projít kolem Plumlovské přehrady, což naše drahá dcerunka moc neocenila. Těším se zas na jaro, až budeme moc vyjet na kolech. Vypadá to, že se tady na kolech jezdí často a asi i dobře, co?

Tak nic, jdu mrknout na MMB, sháním pořád nějaké zateplené kalhoty.
Del 40592
13.11.2006 11:53:57
Dík Terísku :O) z toho stěhování mám větší strach než z porodu :o) Navíc na prosinčatech kam chodím občas na diskusi už se rodí :o) v 38tt tak jestli mě potká tohle, tak budu v porodnici žebrat ať si mě tam nechají, že nemáme hotové jádro :o))

13.11.2006 9:25:53
Jiři, to jsme byly my. Verulka mě taky mile překvapila, že nebrečela, ale doma jsme si to všechno vysvětlily, tak to asi konečně pochopila.
Tvůj malý mě tam hypnotizoval těma svýma velkýma kukadlama, tak jsem zas o víkendu zdůrazňovala manželovi, že bysme teda příští rok mohli začít pracovat na tom chlapečkovi... :-)) Ale zas tak jednoduché to asi ještě nebude. Rozhodně ne, když budeme ještě v pronájmu.

Ribičko, to je teda dilema :-)) Já myslím, že v závěru ti to bude úplně jedno a budeš se tak jako tak radovat z toho, že už máš zlatíčko u sebe. I když je fakt, že trávit Štědrý večer v porodnici taky není žádné terno...
A to stěhování vám teda nezávidím a už vůbec ne s bříškem. Tak hlavně ať to proběhne hladce...

Del 40592
11.11.2006 21:13:31
Děkuji Jiřinko :o) krátí se to je to fatk :o) Dnes jsem přepírala nějaké oblečky, postupně to žehlím, ale zmáhá mě to :o(
Také se nám blíží stěhování, na jednu stranu se těším a na druhou stranu se děsím, protože se se stěhováním blíží i termín porodu :o)
No a jsem zvědavá jak to uděláme s Vánoci - byli jsem zvyklí chodit 25. k našim a tchánům a k prarodičům dát si dárky. Na jednu stranu bych asi chtěla porodit třeba na štědrý den a dát si tak dáreček na druhou stranu bych zase chtěla ještě vánoce prožít 2v1 s rodinou .o)
[<<Předchozích 240] Názory 241250 z 613  [Dalších 363 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.