| Del | 40592 |
|
|
21.10.2006 14:22:10
s epidurálem už jsem slyšela, že teda zrovna nerozdávají :o) Ale já bych ráda porodila bez něj.
No alespoň si to ideálně plánuji - zůstat doma co nejdéle - až budu otevřená tak na 5 tak vyrazíme do porodnice :o) Nechci monitorování dítěte, píchání plodového vaku a oxytocin pro urychlení odchodu placenty, jo a taky budu trvat na tom, aby mi dítě nikam neodnesli, Apgar můžou udělat na mě, měřit ho nemusí. Tak uvidíme. Už jsem si sesmolila porodní plán a jsem odhodlaná se rvát o svá práva zuby nehty :o) teda pokud to samozřejmě půjde a pokud tomu nebude bránit zdravotní stav mimča :o) |
| Romča |
| • |
21.10.2006 12:48:03
Ribicko, v porodnici mi nikdo nic nezakazoval a jen mi doporučily porodní asistentky, měla jsem u porodu dvě, že si mám ležet na boku, na zádech to šíleně bolí, manžel mi držel jednu nohu nahoře a druhou jsem měla na porodním lůžku. Nástřih dělají jen minimálně, porodní asistentka Ti sice hráz masírovat nebude, aby ti nepraskla, ale mě teda pomáhala roztáhnout, aby malej prošel hlavičkou, abych se neroztrhla, nemůžu si na porod stěžovat, Pan doktor byl taky super, sice mladej a zbytečně nervozní, ale šlo to :-)
Na gymnastický balon jsem si sedla obkročmo, ale dostala jsem tak šílou kontrakci a nemohla dolů, bylo to komický :-D Nejvíc jsem u porodu ocenila teplý ponožky, měla jsem je celou dobu na nohách a nedokážu si představit rodit bez nich a to během roku nosím fusky minimálně :-) Když tak vzpomínám na porod, utkvělo mi jen to šití - 3 stehy, šil mě Dr. uvnitř a málem přišel o zuby :-)) Jinak Ti tady nepíchnou epidurál, s tím počítej... |
| Del | 40592 |
|
|
20.10.2006 19:52:01
Ahoj Romi,
tak o fialových tesco plínkách jsem už slyšela :o) taky chválu :o) Uvidíme, vyzkoušíme :o) no ten kurz mi opravdu připadá spíš jako propagace drahé kosmetiky :o) ale tak něco sem se tam dozvěděla, třeba o kojení. To mi přišlo užitečný. A jak se tvářili v porodnici na tvou porodní polohu? Já mám celkem obavu :o( určitě nechci rodit v poloze mrtvýho brouka :o) a taky bych nerada nástřih |
| Romča |
| • |
20.10.2006 12:23:10
Ahojenky Ribicko, na Husáku u PA Hýbnerové jsem taky byla, chodila jsem tam celé těhu cvičit, bylo to fajn, ale ten kurz nic moc, nechodila jsem tam, zbytečně vyhozený peníze, v porodnici na předporodní přípravě jsem se dozvěděla to samé. Nerodila jsem v kleče, jen jsem celou dobu byla na čytřech a prodýchávala stahy....rodila jsem naboku s nohou nahoru, jen mě v pohybu brzdila kapačka, ketrou jsem musela mít, trochu komplikací nakonec bylo kvůli poloze malýho :-)
Jianka Any píše, že malou ničím nemaže, ale já nevím, po koupání když Ondráška namažu, tak je jemňoučkej, voňavej a nikdy neměl ani vyrážku a ani opruzeniny, takže krém právě proti těm opruzeninám mám doma jen jako dekoraci :-) Jinak nás chodí ven 7 maminek a všechny jsme nakonec od pampersek přešly k fialovým tesco plínkám, co mají suché zipy :-DD K těm ubrouskům, taky jsem si říkala, že je budu mít jen na ven nebo když někam pojedeme a nakonec je používám pořád :-) počkej, jak začne malá lozit, to ani nestihneš doběhnout k umývadlu, budeš vděčná za ubrousky...používala jsem niveu ubrousky, ale nakonec jsem začala kupovat DM babylove a jsem spokojená, asi jsou kluci míň náchylní... Jo a když se mi nechce, tak nekoupu každý večer, ale maximálně obden...na čúňátka si nehrajeme :-) Bepanthen je zbytečný, já ho měla, nakonec jsem nekojila a malej prskal, když jsem mu s tím natřela pusenku, takže mu rtíčky natírám labelem tyčinkou, co je pro děti a praskliny nemá žádný. Bepanthen je lék, který se má používat na léčení, nikoli jako prevence!! |
| Del | 40592 |
|
|
20.10.2006 9:31:03
Any děkuji za tip :o)
Bepanten nám PA doporučovala až na opruzeniny a na bolavé bradavky - obsahuje nevím co? No prostě už nějaké léčivé látky a tak je to prý zbytečné dávat na zdravou pokožku. Proto spíš tak jako zjišťuju čím mazat aby nebyly opruzeniny. No a vlhčené ubrousky jsem si sice koupila, ale denně je nehodlám používat, jsou také napuštěné chemikáliemi takže spíš jen když nebudu mít čas prdelku opláchnout pod vodou. |
| Any 6.měsíců |
| • |
19.10.2006 21:54:58
Ribicce-miminko jsem zatím ještě nekrémovala ničím a pokožku má jemnou a bez pupínků,protože přidávám do koupele asi dvě až tři kapky olivového oleje,ale v zimě tvářičky mazat budu.Bubchen se mi ale vůbec nezdají dobré.Na prevenci opruzenin na zadeček je nejlepší mast bepanthen a to i na prsa-okamžitá úleva a dlouhodobý účinek.Cena okolo 100,-,ale stojí to za to.I v porodnici jsme ji dostali jako vzorek a fakt je super!Čistící ubrousky jsem zkoušela niveu,pampers a nakonec jsem zjistila,že nejlepší jsou huggies bez parfemace-jsou krásně vlhké a nijak nezavánějí-prostě jako čistá voda a kůžičku nepodřou ani po několika použití a co mě překvapilo nevyschnou ani když se obal nechá otevřený třeba dva dny.Tak jsem si dovolila dát taky nějaký tip i když tady zatím trpím samomluvou.
|
| Any 6.měsíců |
| • |
19.10.2006 21:42:37
Ještě jsem nakoukla a vidím,že se vede debata o lékařích.Taky pro sebe hledám novou lékařku(pokud to jde tak se tam ani neukazuju a raději se léčím sama),takže díky za tip.S dětmi chodím taky na sídliště a nemůžu si stěžovat.K tomu porodu v kleče?Těsně před porodem jsem byla taky v kleku- jsem zkoušela kde co,ale žádná poloha na úlevu bohužel na mě nezabrala.Asi ten vyvolávaný porod v kombinaci se 4kg mrňousem udělal svoje.Rodila jsem ale v OL.Ještě chvilku a vypínám PC.
|
| Del | 40592 |
|
|
19.10.2006 21:04:18
Romy - chodím k paní Hýbnerové na Husák, ale nemůžu říct, že by to bylo nejlepší, spíš mi to připadá jako propaganda na přirozený porod a snaha vytřískat z budoucích maminek maximum peněz.
Ty jsi rodila v kleče??? |
| Any 6.měsíců |
| • |
19.10.2006 19:30:34
Zdravím prostějovské mamky a budoucí mamky.Já mám miminko,které právě spinká a co mi dělá starost jsou teď pokusy o zavedení umělé výživy-po koupání jsem zkoušela SUNAR a asi po týdnu jsem usoudila,že nemá cenu ji trápit,protože ho pořád odmítá.Snad nebudu kojit až do vánoc :-)To vstávání v noci mě už zabíjí,protože ráno si pospat nemůžu.Vypravuji školačku.A teď dotázek:Máte někdo vyfotografované miminko někde v atelieru?V pozadí bývají dětské motivy,miminko jako kytička apod.Dělá to tady v Prostějově někdo?Ondrášek je zhruba o 1kg těžší než moje Any-ta se taky už snaží plazit,ale zatím o trošku couvá a točí se dokola.Můžeme si psát tady jaké dělají pokroky a čím nás překvapí.Co vy na to?
|
| Romča |
| • |
19.10.2006 17:57:54
Ahojky Ribičko, my od narození používáme niveu, krém, není mastnej, na zadeček krém proti opruzeninám taky od Nivei...olej je zbytečnej, do pokožky nevsákne tak dobře jako krém nebo mléko...a na zimu doporučuji také krém od Nivei, je to přímo krém na zimu v takové malé tubičce, stojí 89 kč v DM, dneska jsme ho tam s kamoškou kupovaly :-)
A kam budete chodit do předporodní přípravy? Věř mi, že si z toho u porodu vzpomeneš jen na jedinou věc : "musím tlačit", jinak na nic, nějaký polohy mi byly úplně ukradený, stejně jsem klečela jen na čtyřech :-DD A jakpak se máte? Už máš všechno nakoupeno? Pozdravuj pana manžela a budoucího tatínka :-) a že přeji pevné nervíky :-) Brzo budeš mít tu svoji princeznu na světě a uvidíš, jak to uteče a bude Ti slintat ruce u pc, tak jak to teď dělá Ondřejek, sedí mi na klíně, buší do klávesnice, slintá mi na tlačítka a křičí tady snad na každý písmenko :-DD Podotýkám, že příspěvek mi trvá už 10 minut, protože píšu jedním prstem pravé ruky, zbylé prsty mi zaměstnává můj milovaný syn :-) |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.