| sabka | 47799 |
|
|
24.2.2010 15:37:00
Adri, tak to je fakt málo peněz, já mám veget a mám rozhodně víc...
a výběrové řízení se musí nyní dělat na každou pozici nebo ne ??? Bohužel my maminky po mateřské jsme v tomhle hodně diskriminované a ta krize tomu ještě více pomohla ![]() ![]() ![]() |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.2.2010 12:43:41
Jo a jinak s tou pauzou na rodičáku, mám psané jakoby dva roky co mi skončil PP a myslím že to není tak hrozné jako bych byla doma třeba 6 let, hlavně takové ty organizační věci apod. to se nezapomíná, maximálně jsou novější počítačové programy, ale to je vše o tom jen se do toho dostat, pak je vše jednoduché a to už bylo kdysi že každá firma měla třeba svůj skladový program..
|
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.2.2010 12:33:21
Silvi tak já vždy dělala v kanceláři, asistentku apod., ale zase vždy různorodou práci, nikdy jsem nedělala jen třeba vyloženě faktury apod., od objednávek zboží přes fakturaci, skladové programy, denní komunikace se zahr. dodavateli jak písemně tak telefonicky, jezdila jsem na služebky do zahraničí, internetové bankovnictví, reklamace, pohledávky,podklady pro účetnictví prostě skoro vše co se v kanclu dělat dá. Takže nabízím angličtinu aktivní např., to hodně firem chce, mám ekonomku.
Je fakt, že lidí co chce dělat v kanceláři je hodně, ale zase každá firma skoro potřebuje nějakou pracovnici v administrativě, je ale fakt, že je hodně zájemců... Angličtina je trošku výhoda, už se mi několikrát stalo, že mi řekli že se hlásí spousta lidí s angličtinou a pak jim nejsou schopni říct ani svůj životopis, někde dávají i angl. testy apod. Moni právě mně to přijde v tomhle oboru málo, prostě nejnižší nabídka s kterou jsem se setkala...Hlavně před 10ti lety jsem měla víc. Silvi ono to není zase tak jednoduché, to lítání po pohovorech zabírá docela dost času a pokud někde nastoupím už 1.3. těžko budu moct 1-2x týdně žádat o volno kvůli pohovoru a pochybuji,že někdo na mě bude čekat, že přijdu na pohovor třeba v 17 hodin. Bohužel si diktují spíše ty firmy kdy dělají výběrová řízení. Taky mě to štve, že třeba odmítnu něco a pak nic neseženu,ale zase když se někde zahrabu... |
| Monalíza | 73713 |
|
|
24.2.2010 10:47:35
Silvi díky za radu s focením.....já na to docela prdím
jak chytnu foták,tak cvaknu,ani nic nijak nenastavuju .....Adri..teda to je náhoda....ale nás ošulili o nos ![]() tak mame doma Oktávečku. 3...Renek je z ní na větvi,je to sakumprásk vybavené auto jako nové ...3 roky stará Adri.....jestli míříš vysoko,tak bych hledala dál.....mě by ten plat stačil..já mam 3800 mateřské a i za 7000 bych byla spokojená....taky by jsem se měla už pokukovat po práci...já bych šla někde i do kuchyně nebo i uklid nebo do fabriky.....snad na něco narazím |
| Ssilvie, Kubík, Domi a Maty | 31101 |
|
|
24.2.2010 10:46:23
A zase na druhou stranu, lépe se dívají na člověka, který se hlásí z práce/ ikdyž třeba jen měsíční/ než z mateřské.
No nic, jdu dodělat oběd a jedu na předváděčku k Vám do Optysu, budou nás seznamovat s výtvarnýma technikama nějací dodavatelé materiálů. Tak se těším:o) Chudák Ivetka, maká, sama,...:o( Tak snad ji aspon pozdravím v práci. ![]() |
|
|
24.2.2010 10:43:38
Adri, tak pokud to je pod cenou a navýšení až za dlouho, tak bych to nebrala. Nevím v jakém oboru to máš, kolik lidí se na tuto pozici hlásí.
Já mám v oboru výhodu, není nás moc, i když mohou nás "zalepit" jen s kurzem, to už ale záleží na vedení, co chtějí. Jelikož jsem drahší:oDD Takže mám pocit, že jsme byla jediná na pohovoru se školou, další byli bud s kurzem nebo bez. Vím, že jedna byla se školou, ale ta se neráčila ani dojít:oD |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.2.2010 10:32:44
Silvi o té zkušebce to vím, ale zas nemám moc žaludek na to abych někomu slibovala hory doly a pak za měsíc jen tak odešla...
Já si říkala, že nechci jít pod těch 10000 ale čistého a to je fakt takové hodně velké minimum. Kde jsem byla na pohovorech ve větších firmách, tak bylo běžně 15000 hrubého minimum + nějaké benefity - stravenky apod. Tam žádné takové výhody nejsou a když jsem se ptala na navýšení platu tak nejdřív za rok, spíše jsem to pochopila, že hledají někoho za málo peněz...Prostě ze všech těch pohovorů a inzerátů to je nejnižší nabídka. |
|
|
24.2.2010 10:25:47
A ještě k té výši sice to porovnáváš s rodičákem, ale ten od dubna mít nebudeš a budeš mít kolem 3,5tis z úřadu práce, což je teda určitě víc v té práci.
Všude máš 3měsíční zkušebku, kdy můžeš hledat jinou práci a odejít ze dne na den, takže pokud není problém, kdyby jsi práci do ukončení rodičáku nenašla, že budeš bez peněz, tak to neber a hledej v klidu. Pokdu by Vám penízky chyběli, tak to vem a hledej při tom další, platově výhodnější. Držím palečky! |
|
|
24.2.2010 10:20:55
Ahojte, fotečky pěkné, hihi, kluci mají stejné masky:o)
Moni, jednu radu, neber to ale špatně, pokud chceš mít pěkné fotky, portréty, tak je nejlépe fotit, tak aby foták byl ve výšce očí toho, koho fotíš. A teda takhle usnout, to se nám snad nestalo. Adri, těžko říct, máš sice praxi, ale jsi ted po 3letech mimo obor, tudiž vše šlo dopředu, nevím teda jak moc v tvém oboru. Musíš si sama určit min, výši platu, já si řekla, že pod 12 tis hrubého nejdu, jelikož 2-3 tis. projedu. Pak jsem měla jiné podmínky, třeba pružnou pracovní dobu, možnost placené dovolené, možnost vzít si paragraf, nemocenskou,... Měla jsem štěstí, vyšlo mi to hned na poprvé. A na praxi se mne nikdo neptal, od té se vyvíjela výše platu, neb dělám v tabulkovém zaměstnání. APokud ti to příjde málo, tak jim to řekni, řekni, že se ceníš na víc, a pokud nejsou schopni za tvou práci tolik platit, tak tam nenastoupíš. Uvidíš, třeba hledají člověka, který se umí ocenit, třeba někoho, kdo bude makat, za málo peněz. Ale zjisti si dopředu, kolik platí v jiných fa. v tom oboru. Třeba v tom oboru je to běžné ohodnocení. |
| adriM+M+N | 55217 |
|
|
24.2.2010 10:11:33
No já měla smlouvu na dobu určitou, s tím že jsem věděla, že po mateřské se tam vracet nebudu, bylo to časově docela náročné. Takže jsem už nezaměstnaná jakoby.
Jinak mě končí rodičák až v dubnu, ale hledám docela s předstihem,protože je to teď tady docela bída. Takže teď hned ještě nemusím,ale do léta bych nastoupit někde určitě chtěla. Už jsem byla ale na více pohovorech a je hodně zájemců na 1 místo. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.