Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Rosťa & Sylvie & Vojta & Anna | 33874 |
|
|
19.3.2008 22:58:41
JO a naušničky každopádně chválím !!!
Ve školce bylo fajn, Vojtovi se tam (až nečekaně) moc líbilo. Ale teď už musím zas pracovat, ať ta noční rychleji uteče... Ahoj všem ! Rosťa |
|
|
19.3.2008 22:57:31
Blani - no, zkus se projet kolem Hospůdky na růžku nebo přes "statek" a hned máš nějakého střepa sebraného. Já vím, můžem to objet, ale toto je pro nás nejkratší cesta do města a kolikrát i cesta jinudy není bezpečná - tentokráte jsme píchli přímo na náměstí :-(
Leonie - rozhodně tu tomu nešéfuju (ani nemůžu) a taky tu rozhodně nejsu jediný tatík, neboj ;-) Ale dělám webové stránky, tak mi nedělá problém sem občas nakouknout. Jinak my jsme z Kojetína... |
| Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 | 41363 |
|
|
19.3.2008 22:43:02
Co se týče výrobní ceny moderních látkovek, tam nemůžu sloužit, ale přece jen vypěstovat biobavlnu podle mě taky něco stojí. Problém je, že se většina plen k nám dováží, čímž se podraží. Možná, že čím víc lidí by je používalo a kupovalo, tím by ta cena mohla být i o něco nižší.
|
| Petra+Matěj 3/06+Madlenka 4/08 | 41363 |
|
|
19.3.2008 22:37:48
Právě že "klasické" jsou látkovky, a ne chlórem bělené chemické rádoby papírovky bez atestů zdravotní nezávadnosti pro výrobky pro děti do 3 let!
(Látkovky naproti tomu atesty mají.) Samozřejmě každému vyhovuje něco jiného, ale protože látkovky reklamu kvůli penězům nemají, musím trousit informace kudy chodím, i opakovaně. :) Nikoho přesvědčovat nehodlám, jen nabídnout chybějící informace a vlastní zkušenosti.Jednorázky byly vymyšleny pro cestování a nouzové situace, příp. nesnášenlivost látky, tam mají své opodstatnění a místo. Prvopočáteční investice do moderních látkovek je někde kolem 6-8 tisíc, ale zase je to už na celé období až po nočník, někdy i další dítě. Do jednorázek dáš ty stejné peníze sice postupně, ale už za 1 rok a doslova je tak vyhodíš oknem. (Nemluvě o zdraví dítěte i dalších potomků a ušetřené 1 TUNĚ nebezpečného odpadu, který je prakticky nerozložitelný.) A práce kolem látky zabere téměř stejný čas jako s jednorázkami, neb se nevyvařují, nežehlí, mají vlastní zapínání a střih podobný jednorázkám... Kdyby Tě tedy aspoň trochu zajímalo, co obnášejí moderní látkovky z bavlny v biokvalitě, z konopí nebo bambusu, ráda Ti napíšu mail, ať to opět nezaplním tady. Ale nechci Tě tím obtěžovat, pokud Tě to vlastně nezajímá. No a babyvak - šátek je zkrátka lepší, pro nosiče i dítě, které si po počátečním nesouhlasu rádo zvykne (v naprosté většině), chce to jen vytrvat. |
| Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 | 15609 |
|
|
19.3.2008 20:07:15
Jo a Rosti, já měla i při Lejince všechyn kočáry s nafukovacíma kolama, teď jsme taky na duších a nikdy jsme nepíchli. teda jendou jo, ještě s Leou a to jakýmsi trnem,na polňačce vzadu za naším u rybníků. Takže nevím, nevím, kudy vy jezdíte, vy experti
![]() ![]() Jo a co Vojtík, jak se mu líbilo ve školce, co říkal na dovadlo? |
| Blaňule+Lea04+Edita a Radim07 | 15609 |
|
|
19.3.2008 20:04:47
Hojte, já se jdu pochlubit, že máme ode dneška naušnice!!! Museli jsme teda zajet do Olmika, páč tady nikdo nikde nenastřeluje, ale bylo to rychlý, bezbolestný a skoro bez řevu. Jen se vztekala, jak jsem ji držela, ještě než se vůbec něco dělo...
![]() ![]() ![]() ![]() |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
19.3.2008 17:34:03
Jéééé Rosťo, no tak to se hned tak nevidí, chlap tady na rodince, možná si i jediný. Ty si na mateřský místo ženy?
No já preferuju auto. Pro mě s dětma je to mnohem pohodlnější, než jezdit vlakem. Ale až bude Viki větší a já sebou nebudu muset vozit hafo věci, tak se na cestu vlakem určo vydáme. Tak kolik vás si tu teda píše a máte taky nějaký deníčky, kde vkládáte fotky vašich rodin. Vypadá, že Rosťa je tu vedoucí, tak Rosťo, jak to je? No a jste všichni z Přerova nebo i z okolních vesnic? |
|
|
19.3.2008 14:14:21
No, železničářka sice nejsu, ale jsu železničář ;-)
Dělám v Olomouci na Odúčtovně přepravních tržeb v ČD-Cargu. Kolečko u kočárku už máme zalepené, ale stejně obdivuju ty maminy, co si koupily kočáry trojkolky s nafukovacími kolečky (dnes jsme potkali takové dva). To si ty tříkolky s sebou vozí rezervu nebo jak se to u nich při defektu řeší ? Moc si tedy nedovedu představit, jak bych dojel jen na dvou kolech, notabene když se obvykle píchne zrovna některé boční (bez předního by se dojet dalo)... táta Rosťa |
| Klárečka(Kiky+Terka) | 37379 |
|
|
19.3.2008 13:13:44
Rosťo, jéé, ty jsi železničářka? :) My jsme též železničářská rodina. :) Já i mamka pracujeme na dráze. teď jsem momentálně na mateřské, ale jinak jsem nádražák jak poleno. :) A vlaky mám ráda.. Musím se však přiznat, že ač jsou Kristýnce skoro dva roky tak vlakem ještě nejela.. Ty pracuješ na dráze jako co? Já dělala účetní v kanceláři, tak v terénu jsem moc nebyla, ale stejně mám vláčky ráda!:)
|
|
|
19.3.2008 9:36:17
Petra + Matěj - Vy se mi líbíte, jste trošku jako já...
...já se zase všude kam příjdu snažím propagovat hromadnou dopravu (a protože dělám na dráze, tak hlavně železniční, i když i autobusy mají něco do sebe), protože mi příjde děsné, jak jsou dnes města přeplněná auty, na silnicích je nebezpečno jako na bojišti, no a pak hlavně ty důsledky emisí - smog, změny klimatu (vichřice, záplavy,...), na kterých má právě individuální motorizmus největší podíl... A tak si povídám s dětma, rozdávám obrázky s mašinkama, při jízdách zvláštních vlaků, které pořádám, vozím děti zadarmo a věřím, že snad z některých budou rozumní lidé, kteří nebudou dál tuto naši planetu jen kvůli vlastní pohodlnosti likvidovat (ono je to vlastně stejné i s těmi papírovými plínami)... Jenže tady to moc ventilovat nemůžu, protože cestování s dětmi je jednou z mála věcí, u kterých se to použití auta dá ospravedlnit. Přeci jen, s dítětem člověk potřebuje určité zázemí a klidné teplé místečko, které je vždy po ruce (hlavně na kojení, přebalování), navíc je auto také trošku zárukou, že nezůstanete někde trčet (i když třeba s naším Škodulíkem i toto moc neplatí)... Teda já osobně cestování autem s dětmi úplně nesnáším - když vidím ty blázny kolem sebe, bývám nervózní jak pes z obavy, aby nás někdo nesestřelil a obvykle jezdím po vedlejších cestách i za cenu velkého prodloužení cesty. Takže Vám Peťo, držím palce a nenechte se taky odradit tím, že se většinou setkáte se zamítavými postoji (jako i já)... Co se tedy týče těch plínek - v době, kdy byl náš Vojta mimoušem jsme používali klasické bavlněnky a jen na noc dávali papírovky, ale u Aničky, která je hodně náchylná na různé opruzeninky, jsme šli rovnou do papírů (a s použitím separačních plínek). Klidně bychom třeba i do moderních bavlněnek šli, ale dost nás točí, jak se jejich výrobci snaží na rodičích vydělat (ostatně nejsou sami - o kočárcích, vaničkách, hračkách i oblečení to platí taky) - výrobí cena všeho toho zboží, včetně plíneček, je zlomková proti prodejní a výrobci prostě zneužívají toho, že tyto věci rodiče dětem prostě koupit musí. Je to sprosťárna nejvyššího kalibru... Rosťa |
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1
Advent v PískuPísek Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.