Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| DanaK | 29100 |
|
25.1.2006 10:24:51
Alčo a chodíte na rehabilitace, cvičení?
My s dcerou chodili, má také problémy s nohama. Nevím jestli v tomhle věku není už Vojta k ničemu, ale s dcerou zkoušeli pár cviků a absolutně nereagovala jak by měla :o)). Takže cvičíme cviky na ploché nohy. Jinak říkal mi ortoped, že nohy do X jsou u malých dětí naprosto v pořádku, zpraví se to věkem. nevím teda jestli do toho spadají i vaše Y :o). |
| Dargo | 31991 |
|
|
25.1.2006 0:53:01
Všechny tady na fóru moc zdravím a prosím o radu.Synovi(17 měsíců) se vtačejí malíčky na nohou směrem dovnitř,skoro až pod ostatní prsty.Tím,že si na ně dá se říct šlape, se mu deformují nehtíky a to tak,že už mám problémy mu je vubec odstřihnout jak jsou stlačené a tlusté.Orthoped nám na to řekl něco v tom smyslu,že ještě u něj fungují šlachy,jakési pozůstatky z doby,kdy byl palec postaven proti ostatním prstům(tedy z dob,kdy byl člověk ještě na stromech) a ty že mu stahují chodidlo a že by s tím zatím nic nedělal a že máme přijít na kontrolu za půl roku.Což se mi vůbec nelíbí a mám strach,aby nemel v budoucnu potíže.Vím,že by bylo asi ideální aby chodil bos,ale vzhledem k tomu,že máme přízemní byt,je od podlahy zima.Poradil by mi někdo,zda je možné se v blízkosti Ústí nad Orlicí nakontaktovat na kvalitního dětského ortopeda,abych mohla svůj problém konzultovat i někde jinde.Popřípadě nějakou jinou radu,jaké boty,vložky...za všechny odpovědi předem moc děkuji!
|
| Alja* | 13946 |
|
|
10.1.2006 13:41:42
Já si myslím, že by ti mohl odpovědět neurolog, jestli se to spraví a nebo ne a jestli je vhodné cvičení. Pokud to co popisuješ není vrozená deformace nohou, tak tě tam dávno měli poslat ke zjištění příčiny. Možná se mu to ortopedovi zdá jako lehká vada, tak tě nechce "zatěžovat" chozením po doktorech, ale možná by to fakt cvičením šlo vylepšit a ne jen čekat!
|
| Alča, Julča |
| • |
10.1.2006 11:59:54
Dobrý den,
má dcera 3,5let má nožičky do tvaru obráceného Y. To je, že kolínka má u sebe ale pak se jí nožičky rozevírají tak, že paty nedá k sobě a má tam mezeru dobře 5cm. Chodíme k ortopedovi, nosí vložky do bot, a ortoped nás stále ujištuje, že to bude dobrý, než půjde do školy. Ale výsledek zatím (více jek po roce) nevidím žádný. Dcera je jinak pohybově šikovná, problémy ani bolesti nemá. Prosím, má s tímto postižením nohou nekdo zkušenost?? Nevíte, zda by třeba nepomohla Vojtova metoda? Děkuji |
| Kajinka2 | 37417 |
|
2.12.2005 15:01:57
Chtěla bych se zeptat,zda má nekdo z vas zkusenosti s vlozkami od pana doktora Horaka z Pardubic.Zaplatila jsem za ne 2700Kč, z důvodu toho že už se chytám jakékoliv informace a produktu a nezdá se mi,že by tyto vložky byli nějak platné.
|
| Kajinka2 | 37417 |
|
2.12.2005 15:00:39
Chtěla bych se zeptat,zda má nekdo z vas zkusenosti s vlozkami od pana doktora Horaka z Pardubic.Zaplatila jsem za ne 2700Kč, z důvodu toho že už se chytám jakékoliv informace a produktu a nezdá se mi,že by tyto vložky byli nějak platné.
|
| Kajinka2 | 37417 |
|
2.12.2005 14:56:49
Poradi mi prosim nekdo zda jsou na příčně a podélně plochou nohu vhodné žabky? Nevím,zda nemohou stav nohy ještě zhoršit, když tam chybí jakákoliv opěra klenby.(srdíčko atd)
|
| Dufíci | 24750 |
|
|
8.11.2005 19:50:02
ahoj,
take bych rada prispela nasimi zkusenostmi. Syn 3 roky, ma vrozenou svalovou hypotonii - ochable svalstvo, takze spatne drzeni tela, nohy do X a hodne ploche nohy jak pricne tak podelne. Neurolozka nam doporucila chodit na rehabilitace a od 2 let navstevujeme ortopeda a nosime ortopedicke vlozky se supinacnim klinem delane na miru, ktere ma nosit co nejcasteji. Pojistovna plati pouze 2x do roka a to je dosti nedostatecne. Zbytek si musime platit. Vlozky nam dela fi. Ortotika - www.ortotika.cz a ty jsou podle nasi neurolozky nejlepsi, jsou pry poctive a tvrde, my s nima mame dobrou zkusenost. Na neurologii nam doporucili: abysme doma chodili bez backor a v lete co nejvice bosy v trave, po pisku a kaminkach a ze se to casem hodne spravi, zatim je to porad stejne. Co se tyce bot, tak mame doporuceny s pevnou patou, kulatou spickou, podrazka dobre ohebna a vykrojenim na kotnikach a na pate - vykrojeni musi byt smerem dolu, neurolozka doslova rekla, nosit sportovni boty NE kotnickove, kotnik ma byt volny. Dobrou zkusenost mame s botama fi. Naturino, ale zase to chce vybirat, mivaji hodne tezke a neohebne boty, pak s fi. Ecco. Obe firmy jsou dosti drahe. Co nam neurolozka doslova zakazala: vsechna odrazedla, pry podporuji plochou nohu. Doporucila jizdu na trikolce, ale pouze se slapkama uprostred ne ty moderni co maji slapky na prednim kole - TY NEEEE..... A samozrejme co nejvice jezdit na kole, ale to se da uskutecnit az tak kolem 3 let. Nemame take skakat z vysek. Zkusenost s ortopedem: chodime do Ambulantniho centra pro vady pohyboveho aparatu - Pha 3, co se tyka vysetreni a pristupu k diteti jsme naprosto spokojeni, ale na co se clovek nezepta, to mu nereknou!!! Chce se to nestydet a na vsechno se ptat!!! Kniha: Deti s diagnozou plocha noha - maji ji v Luxoru na Vaclavskem nam., lze si ji koupit i pres internet - www.neoluxor.cz Kdyby se nekdo chtel podelit se svymi zkusenostmi, ci se na neco zeptat, tak muze na fakherka@seznam.cz |
| Lidka |
| • |
14.10.2005 19:05:20
Tak nám doktor obkreslil nohu a někam to poslal a vložky nám pak došli poštou.
|
| Ferdulka | 10415 |
|
|
14.10.2005 15:13:42
Také roh Ječné a Sokolské(Sokolská 1) velké zdrav.potřeby
nebo Vinohradská 76-Gazela,ale z té Sokolské jsou ty vložky o něco lepší. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.