| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 3724  [Dalších 3004 >>]
janavita1 98592
18.12.2009 13:14:21
Včera jsem se dozvěděla, že mé kamarádce 8.12. umřel 2,5 letý chlapeček, jedno z dvojčátek, poslala jsem několik slov útěchy e-mailem, posílat kondolenci pro dítě se mi zdá strašně morbidní, nechci ji rušit v její bolesti a smutku ani telefonem či SMS, je to přeci jen pár dní co se toto neštěstí stalo a zrovna jsou Vánoce, což je ještě horší.

Maminky andílků, jak se toto dá vůbec přežít ???? Jak mohu své kamárádce pomoci, moc se osobně nestýkáme, jen si píšeme a posíláme fota dětiček, bydlíme totiž každá jinde a dětičky nás stále zaměstnávají.

Předem všem děkuji
Tulka 92875
18.12.2009 9:27:49
Mili,na tebe v to dnešní smutné výročí taky myslím,posílám ti objetí a Milence do nebíčka vzpomínku~s~~s~~x~
Aneka_ 43113
18.12.2009 9:23:27
Přesně tak. Kdo dal komu právo určovat, jak se má kdo chovat a jaké chování je v dané situaci normální a jaké už není. Proč má stále někdo potřebu rozebírat a hodnotit něčí chování a rozebírat, zda je to chování správné, či není.

Marti - je to správné, všechno je správné, když ti to pomůže alespoň trošku. Je správné plakat, řvát,nadávat, je správné vzpomínat a kupovat dárky, je správné přichystat Patričkovi to, co měl rád. Je to správné a podobné příspěvky přejdi, nemá smysl se tím zabývat. Hodně sil.~x~
Mili+5 20018
18.12.2009 9:21:09
Emo, tohle jsou právě ty předsudky, mají je často i ti pozůstalí, letos Martinka pro Patrička umixuje, příští rok třeba už jen prostře, je dobře, že je odhodlaná dělat to tak, jak cítí. Já se právě nechala natlačit do toho tvářit se jakoby nic, všechno si řešit jen sama v sobě, takže zvenku jsem vypadala jako velmi rozumná a srovnaná a nebylo to dobře, možná proto dnes musím řešit, jak to udělat, abychom si jako rodina na Milenku aspoň malinko vzpomněli.
Tulka 92875
18.12.2009 9:13:08
Emo,já si zase myslím,že je to silná žena.Ztratila své jediné dítě a já ani ty nemáme právo soudit něčí chování v takhle bolestné životní situaci.
S maminkou Patrička soucítím a přeju jí hodně sil a v životě už jen vše dobré~s~
Mili+5 20018
18.12.2009 9:12:22
Martinko, díky za typy, také pro Milenku kupujeme dárek, panenku, asi protože jsem jí tolik chtěla kupovat panenky a už jsem to nestihla. Dnes půjdeme na hrobeček asi jen s manželem, dnes má Milenka výročí odchodu do nebe, ale o Vánocích půjdeme i s dětmi. Určitě jí napíšu na papír pár slov a pak poprosím ostatní, zda by něco nepřidali, třeba jen jednu větičku nebo Vašík obrázek, ale také jim řeknu, že pochopím, pokud nic nepřidají.

Marti, 2 měsíce je ještě velmi krátká doba, máš nárok dělat cokoliv, co ti uleví. Jakákoliv reakce na takovou ztrátu je normální, pouze ta situace, do které jsme se dostali, není normální. To není z mé hlavy, to jsme se učili na semináři pro pomoc pozůstalým.:-) A mě se jeví, že ty jsi s tím celkem srovnaná a nevím, proč má někdo za každou cenu potřebu tě znejisťovat a vnucovat ti pocit, že tvoje reakce jsou divné nebo morbidní.
Martina a holky 02,08 85406
18.12.2009 9:10:27
Emo, nechápu tě~e~~;(( To co jsi napsala bylo napsaný dost krutě~:(
Kdo takovou bolest nezažil, neví o tom nic. NIKDY se s tím nejde vyrovnat a už vůbec ne teď, když je to tak brzy po smrti andílka a ještě když jsou Vánoce. Martina (maminka Patrička) to tak cítí, že mu chce prostřít, dát dáreček atd. Tak proč to neudělat a nechápu proč by měla vyhledat odbornou pomoc.
Martino, posílám velikou sílu~x~
a posílám jí také Mili a všem maminkám andílků
Aneka_ 43113
18.12.2009 8:49:40
Psychickou pomoc potřebuje tady někdo jiný, ale maminka Patrička to nebude, řekla bych. Na jejím chování ve sledu událostí mi nepříjde nic divného, narozdíl od reakcí třeba tvých.

Ema S
  • 
18.12.2009 8:45:04
Promiň, ale nenavážím se do nikoho.
Není na světě nic horšího, než když rodiče přežijí své děti.
Smutek a vzpomínka na ně..., ale být já partnerem maminky Patrička, snažím se jí vyhledat odbornou pomoc. Nic zlého tím nemyslím, naopak.

Tulka 92875
18.12.2009 8:26:19
Emo,mně to přijde normální.Jedl mixovanou stravu,tak pochopitelně dostane to,na co byl zvyklý.Spíš mě udivuje něčí potřeba navážet se do cizí bolesti.
[<<Předchozích 710] Názory 711720 z 3724  [Dalších 3004 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.