| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Budulínci aneb Zemřelo nám dítě

Diskuze pro všechny maminky, které potkala největší tragédie jejich života a přesto se rozhodly to nevzdát a bojovat dál. Naše děti zůstanou našemi dětmi jednou provždy, ať jsou kdekoli, tak proč si o nich nepovídat?

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 3724  [Dalších 2994 >>]
Ema S
  • 
17.12.2009 23:50:51
Mixovat mrtvému dítěti stravu?
Mně se to zdá morbidní a masochistické.
maminka Patrička 102961
17.12.2009 23:37:22
Děkuji Ti, milá Lucko........

Mluvím o Patričkovi stále, pomáhá mi to nejvíc, nejde to ani jinak. Když vynechám rodinu,postřehla jsem zásadní rozdíly v komunikaci o Patričkovi mezi muži a ženami. S ženami o něm můžu hovořit otevřeně, obejmou mě, popláčeme si někdy, žádný problém. Když se potkám se známými muži, hovoří o něčem jiném, tak zavedu řeč na Patrička, protože proč bych se měla tvářit, jako že se nic nestalo, když se naopak stalo něco tak hrozného a zásadního - a reakce je buďto žádná, okamžitě převedou řeč jinam, nebo něco utrousí a hned jde zase řeč jinam nebo mlčí..Pro muže bude zřejmě asi větší problém o něčem tak citlivém vůbec hovořit a je možné, že je to zraňuje také hodně a bojí se toho stejně jako my ženy, že by se jejich dětem mělo stát něco podobného. My se z toho dokážeme zřejmě na chvíli vymluvit, ale muži mají s tou otevřeností tak jako tak větší problémy a žal a smutek řeší jinak, mlčením a přecházením, po svém. Patričkův tatínek se pár dní po pohřbu začal také podobným způsobem bránit, pak ale viděl, jak se trápím, zvykl si, že o malém mluvím, dávala jsem mu fotky a pustila občas video, kterého se bál, a dnes už problém hovořit o něm se mnou nemá. Ovšem venku mezi lidmi o něm mlčí a říká, že jeho kamarádi se také tváří, jakoby se nic nestalo.Mé kamarádky naopak, ptají se,jak se mám a povídáme si o něm,když mám potřebu......

Pro Mili - možná menší inspirace, jak to udělám o svátcích já. Pro Patrička prostřu, umixuji mu kapra, salát a řízek, protože on papal mixované. Možná, že mu dám pod stromeček dáreček, na hrobeček určitě nějaký koupím a přinesu, třeba u vás by jste mohli jít vybrat pro Milenku dáreček s dětmi, není tam přímé spojení se hřbitovem, je to hračkárna a mohlo by je to svým způsobem zaujmout a mohli by o ní začít přemýšlet, převzít trochu aktivitu, jako že, co by asi tak Milence mohlo udělat radost, co by se jí líbilo???Možná, že by jí tam chtěli potom i ten dáreček donést.......Také jsem se dala do vlastnoruční výroby adventních věnců, zatáhla jsem do toho mamču, a ten den a potom, když jsme je Patričkovi nesly, jsme měly z toho hezký pocit, vyrobily jsme se přeci pro něj samy...Na Vánoce mu budu vyrábět svícen. Pár ozdob, svíčka a jehličí ...........třeba by to tvé dětičky také zaujalo, vyrobili by pro Milenku něco samy,děti rády vyrábějí,a mohly by z toho mít také hezký pocit......Patričkovi také ozdobím malý vánoční stromeček, do modra, protože to je chlapeček, a postavím ho k fotkám, kde stále hoří svíčka a toto místo mám vyzdobené pro něj, nyní vánočně. Myslím si, že tvé celé rodině Milenka také chybí, jen mají problém to dávat najevo.Četla jsem o rodině, kde manželka první rok brečela, manžel vůbec, ona pak přestala, a najednou teprve začal on oplakávat jejich děťátko. Každý máme jiné intervaly prožívání smutku.Dusit to v sobě, to není vůbec dobré. Když chceš plakat, plakej, buď se někdo přidá nebo ne, ale není to dobré, překonávat se.To se pak negativně odrazí na tvé psychice i fyzickém stavu.
Ještě musím napsat, že když jsem Patričkovi ten věnec vezla, tak jsem najednou měla pocit, že ke mně přišel, a pár dní jsem vůbec nemohla brečet, protože jsem ho silně cítila u sebe a bylo to,jako kdyby neodešel.Tak třeba, kdo ví......jak to funguje mezi nebem a zemí a v nebi..........asi se mu to líbilo,že jsme s mamčou, absolutně levé,něco pro něj vytvořily...a přišel se mnou strávit pár dní....

Martina
Monča (Máťa,Michálek,Martinka) 102320
17.12.2009 21:33:14
Mili, je to moc krásně zpracováno.
Přidávám uklidňující píseň, touto dobou hodně hranou v rozhlase, který posloucháme. Pokaždé, když ji hrají, vzpomenu si na Tebe a na Milenku...
Monča

http://www.youtube.com/watch?v=AGo6FY8TJFI
Luccicka 11431
17.12.2009 16:37:08
Mili, mám Tě ráda moc!!!!!! Lucie
Jiřule a 3 skřítkové 855
17.12.2009 15:57:17
Ahoj Mili
jen jsem Ti chtěla napsat, že na tebe a Milenku v těhle dnech myslím víc než jindy. Objímám tě~x~
Mili+5 20018
17.12.2009 12:01:45
Lucko díky za všechno, překvapuje mě, že sis při svém zaneprázdnění našla tolik času na přečtení celé diskuse a ještě se k tolika věcem vyjádřila, ty mě máš ráda, viď?:-)~s~
Luccicka 11431
17.12.2009 11:54:28
Milá maminko Patrička,
myslím Tvého andílka Patrička, tak jako na všechny andílky o kterých vím! Je to velmi těžké. Přeji Ti dobré duše kolem sebe, abys o svém andí mohla o svém andílkovi mluvit (pokud Ti to pomáhá)!
Velké objetí od Lucie
Luccicka 11431
17.12.2009 11:46:47
Dobrý den všem diskutujícím!
Přidávám také svůj pohled. Předesílám, že se s Mili virtuálně znám, jsme spolu průběžně v kontaktu.
Rozdělím své postřehy do bodů, bude to přehlednější. Ještě chci poznamenat, že toto všechno jsou moje domněnky, mohou být samozřemě milné a ráda o nich budu slušnou, nikoho nenapadající a neodsuzující formou diskutovat.

Ad diskuze jako taková: různé názory se očekávají, občas nějaký méně citlivý příspěvek se předpokládá – diskuze je veřejná...... Podpora od osob podobně smýšlejících je určitě příjemná a potřebná, ale je to spíše takový by - produkt diskuze. Myslím, že kdyby si šla Mili jen pro podporu – obrátí se na maminky na uzavřené diskuzi, kterou sama založila a mnoha maminkám tam již pomohla. Dokonce je i tady „odchytává“ a nabízí jim svou podporu.
Proto si myslím, že není pravda, že sem Mili chodí „jen pro podporu a politování“

Ad smíření ostatních členů rodiny se smrtí Milenky plus smíření členů této diskuze s průběhem truchlení jedné maminky.....
Kdyby ostatní členové rodiny byli s Milenčinou smrtí smíření, neměli by zajisté sebemenší problém s Mili komunikovat, přistoupit dokonce na její způsob komunikace, nepotřebovali by kompromisy. Myslím, že smíření nejsou –a to není chyba, samozřejmě, to je fakt. Oni také dělají, co je v jejich silách a možnostech. Vzhledem k tomu, že tam ale blok v komunikaci je – a opět – není nutno to brát jako chybu – to je zkrátka fakt a realita a nějaké stadium. To vše může (a i bude) mít vývoj. Jednou o tom možná celá rodina Mili vydá svědectví - a pomůže dalším rodinám, na které se podobné neštěstí snese. Tak jako Mili vydává svědectví o tom, jak se vyrovnává ona – a to pomáhá mnoha maminkám zemřelých dětí. (A možná to trochu může děsit nás, matky bez této zkušenosti – ono to je asi těžší, než bysme si přály slyšet, že. V hloubi duše se většina maminek o své dítě bojí a představa, že když o něj přijde, tak se za pár let oklepe a bude jako dřív je méně děsivá než upřímné svědectví Mili – dokonce bych řekla, že proto některé maminky reagují v příspěvcích tak tvrdě – brání se, odmítají tuto možnost, cítí se ohroženy tímto faktem)

Ad vzpomínání na Milenku a vyrovnávání se s jejím odchodem
Já to vnímám tak, že Mili chce na Milenku vzpomínat, neboť cítí, že je to potřeba a také, že je to NORMÁLNÍ. V případě, že se jí podaří vynalézt nějaký kompromisní rituál, ke kterému se každý bude moci dobrovolně připojit, a který nebude nikoho manipulovat a ohrožovat, pomůže to všem v rodině. Veliké napětí, které v rodině může přes svátky být (jak já si představuji), bude najednou to tam. Znovu říkám, že vím, protože se s Mili znám, že během roku po rodině nic nevyžaduje, své vzpomínání realizuje jinde a je velmi příjemnou a pečující maminkou svým synům a skvělou manželkou svému muži. A i když naše hovory jsou často o Milence, můžu Vás ujistit, že Mili je ztělesněním svého jména – velmi milá a v mnoha ohledech radostná osoba.

Ještě chci podotknout, že dle mého názoru je Mili s Milenčinou smrtí vyrovnaná maximálně dobře. Až bude moci pomocí nějakého rituálu uvolnit komunikaci o Milence doma, uleví se jí od toho posledního řešitelného trápení. Na důkaz toho jak Mili vnímá Milenku během roku, kopíruji tady její vlastní slova:
Milenka se postupně v mých představách proměňuje z malé roztomilé, na mě závislé a na konci bolavé a bezmocné holčičky, které já musím a přitom nemohu pomoci, v nádhernou andělskou bytost plnou světla, v člověka jak ho Bůh původně zamýšlel, bytost, která už ví a žije svůj nejdůležitější smysl života, kterým je být v blízkém a důvěrném vztahu s Bohem, nezatížena naší vezdejší neschopností vnímat a prožívat duchovní svět. Není už bezmocná, bolavá a slabá, je krásná, plná síly a života, protože už smí pít přímo ze zdroje, čerpat ten prapůvodní život z Boha.

Já v tomto popisu cítím tolik klidu, síly a vlastně radosti, že mně osobně to velmi pomáhá.

Přeju Ti, Mili, abys našla způsob jak vzpomenout na Milenku o Svátcích.
Nebude to třeba ještě dokonalé, třeba se zapojí jen někdo. Možná to bude letos tak, že to bude pouze Tvůj rituál a ostatní ho budou respektovat a neseberou odvahu se přidat – nicméně ten respekt z jejich strany by tam mohl být – jestliže se nebudou cítit manipulovaní a o to Ti, myslím, jde především, viď? Proto se mi líbí možnost napsat Milence dopisy. Eventuelně s Tvou nabídkou, že je Milence odneseš na hřbitov například (a třeba se někdo přidá...... a když ne, budeš mít chvilku pro sebe a pro Milenku).

Moc na Tebe i na Milenku myslím a fandím Vám oběma! A i celé rodině! Ať se letos o krůček posunete!
Lucie
maminka Patrička 102961
17.12.2009 11:36:05
To je nádherně udělané,velmi smutné a krásné zároveň,andílci to určitě také z nebíčka vidí a hřeje je ta vzpomínka na ně.Poplakala jsem si u shlédnutí.
Nemám Patrička pořádně nikde na internetu,jen jedno foto,tak aspoň takto do nebíčka - dnes jsou to přesně 2 měsíce,co odešel za ostatními andílky - Patričku,maminka na tebe moc myslí,chybíš nám všem,stále vzpomínáme a milujeme Tě zcela,tatínek,babička,dědeček,Nikoušek...a já....~s~~s~~s~
[<<Předchozích 720] Názory 721730 z 3724  [Dalších 2994 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.