| AlaKs | 15990 |
|
|
15.12.2009 17:22:30
Hortensie, jsi můj člověk. Sice se stydím, ale co naděláte… Nemám ani dvojčátka, ani puberťáky a cukroví jen trapných šest druhů (a to jedno se liší jen způsobem zdobení ;-)). Snad si reputaci vylepším upečením vánočky. Vloni jsem to zkusila poprvé a povedla se mi, tak doufám, že letos to bude ještě lepší. Ale vánoční srazík bych si dala! Už jsme se neviděly ani nepamatuji.
Šárko, na rukavice jsem úplně zapomněla. Ale už se ochladilo, tak by se hodily ;-)) |
| Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 | 18094 |
|
|
15.12.2009 10:41:06
stačím vás dočítat, je to tak fajn, že všechny zase píšete
Jani, to je k neuvěření, že Matýsek už bude mít tři roky...strašně to letí.Adi hned měsíc po něm první narozeniny a Kuba dvacátéprvní, Maki měla před týdnem 13let. |
| Hortensie | 56767 |
|
|
15.12.2009 9:14:14
Dali, copak, ještě zuby?
A záda ještě nepřestala bolet? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ať je brzy líp. |
| Hortensie | 56767 |
|
|
15.12.2009 9:12:54
Kapradino,
ty jsi neuvěřitelná - nejen že máš pět druhů cukroví, ale dokážeš vykouzlit i čas na sednutí si k počítači. Neumíš ty se náhodou rozdvojit? |
| Hortensie | 56767 |
|
|
15.12.2009 9:10:49
Dali,
tak s výměnným obchodem vánočního cukroví - nevím, nevím. Vzhledem k tomu, že v posledních letech (pokud peču) tak linecké nejdříve 22.12. a na Štědrý den ráno slepuju, nepečené 23.12., tak byste moje vánoční kousky měly /měli tak na Silvestra. Kdysi, v minulém zaměstnání, se pořádaly kolem 18. 20.12. vánoční besídky (takové posezení). Laborantky se předváděly se svým cukrovím (bylo s čím, ne že ne - měly ho spousty druhý a vynikajícího). A protože já neměla v tu dobu ještě nic, začala jsem na besídky nosit ořechy a slané pečivo. A světe div se, zaprášilo se po tom nejdřív, protože sladkého měl už před vánocemi každý nějak dost. ![]() Takže to tak dělám teď i doma, z větší části - trošku cukroví, víc ořechů, pistácií, a různých slaných dobrot, které normálně nekupuju. Prostě lenoch musí ze své lenosti udělat přednost, ne? ![]() |
| Dali a Harry | 15122 |
|
|
15.12.2009 7:13:33
Šárko k trápení ze zády se přidalo trápení se zuby...V lednu se určitě domluvíme, budu se těšit
|
| Dali a Harry | 15122 |
|
|
15.12.2009 7:10:56
No vidíte, jak si hezky povídáme. Šárko, opravdu nejhezčí knihu o dívčím dospívání napsala B. MacDonaldová v knížce Dusím se ve vlastní šťávě,mohla bych se pod to podepsat. Jinak jsi tady nahodila zajímavé téma, příští rok uděláme výměnný obchod z vánočním cukrovím, já mám úžasný recept na vánoční ořechy přímo od Myšáka /cukrárna/ a vy určitě zase umíte něco jiného. A potom uděláme vánoční sraz a navzájem si to vyměníme
![]() Adélka je moc šikovná holčička, je na titulní stránce kalendáře pro děti fotoateliéru u nás, jestli se chcete podívat zadejte foto petr dohromady a potom aktuality. Je tam s pejskem. Luciánek začíná mluvit a jeho nejoblíbenější věta je já bobim /zlobím/ Jano, Matýskovi už jsou tři? Lucínek taky začal chodit do školky na tři dny v týdnu. Moc se mu tam líbí. Mějte se moc hezky Dali |
| Kapradina | 34186 |
|
|
14.12.2009 22:12:24
Tinas,
já tu teď asi půl hodiny sedím a civím na obrazovku ... jdu za chvíli do postele něco naspat, dneska jsem dělala vosí úlky a mám také finito - 5 druhů, jsem se překonala. |
| tinas | 8544 |
|
|
14.12.2009 18:58:39
Hezký večer.
Tak jsem konečně dopekla. Ještě dozdobím perníky a finito. Skoro přemýšlím,že snad ani to nepečené nebudu dělat. Ono je stejně nejlepší nakrájet ovoce a jenom ho namáčet v horké čokoládě. No uvidím,jak zbyde čas a hlavně bude chuť se do toho patlání zase pouštět. :-D A co vy,kde se touláte? |
| *Šárka* | 17468 |
|
|
13.12.2009 11:51:00
To jsem ráda, že se to tu tak hezky rozjelo
.Hortensie, ano, máš pravdu, i jeden den by byl dlouhý, ale ono to jedním rokem neskončí .. mám takový pocit .Děvčata se právě nacházejí v takové hlučné fázi, kdy vidí všechny nespravedlnosti světa (zejména v jejich nejbližším okolí - škola, oblékání, malování, trávení volného času a samozřejmě rodiče + jejich partneři..) a prostě musí všem kolem vysvětlit ten jediný správný názor, případně použít pár prostředků na jeho prosazení. I když je to někdy náročné, je to ještě takové "dětské". V jádru to jsou holky milé, příjemné, rozhodně ne zlé nebo záludné - a občas to dokáží dát najevo . (Takže, Jaani, doufám, že jeden ze základních kamenů přežití dalších let bez fatálních problémů je položen.)Tuším, že bude následovat fáze pohrdavých úsměvů (no, s nima se teda vůůůbec nemá cenu bavit!), pak období shovívavých úsměvů (voni za to vlastně ani nemůžou, že jsou takoví.. ) a konečnou (?) fázi snad teď prožívám se synem, který se (občas) jen mile (!!) usměje a příjemným tónem mi vysvětlí, proč mů názor nepovažuje za správný.Dali, to mě mrzí, že máš takové trápení :-(. Do Vánoc to pravděpodobně nestihneme, ale co kdybychom si zašli na kávu někdy v lednu? Třeba by se k nám přidala i Jaana . |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.