| Kapradina | 34186 |
|
|
11.12.2009 10:57:46
Jé, Dali - hlídací dárkový poukaz, tak ten by se mi také hodil ... i když mamku mám v tomto také zlatou.
![]() Péct jsem letos také nechtěla, ale o víkendu a začátkem příštího týdnu snad ty 4 max. 5 druhů zvládnu, pokud se dokopu i k vosím úlkům. Hortensie, ani já si nevím rady se synovými dary, ale něco jsme pokoupili na sebe - už ani to si bez něj netroufnu, páč mám prý nemožný vkus a další věci, co ho zajímají ke kytaře si objednal na netu, já jen proplatila fakturu a pak mám pro něj dvě tři drobnůstky, aby měl pod stromečkem trošinku překvapení. Nejlíp se nakupuje těm nejmenším. ![]() |
| Hortensie | 56767 |
|
|
11.12.2009 10:28:53
Dali,
to je ono: podaruj dceru a syna poukázkami na hlídání. Lepší dárek než hlídání od takové babičky si nemohou přát. ![]() Ajko, 14 druhů cukroví jsme měli jednou, když jsem byla ještě na gymnasiu a pekly jsme společně s mamkou. Jinak jsem nikdy neměla takové ambice .Do předloňska jsem dělávala tak čtyři, pět. Loni bylo druhů 1 (slovy jeden) a ten stejně až po vánocích, spíš synovi k svátku, když chlapečci ani jeden "neměli čas" dojít do obchodu koupit suroviny, abych aspoň některé věci nemusela tahat já. Letos bude asi jeden možná dva nepečené, do práce jdu až do 23.12, tak jestli tak 22.12. večer budu mít náladu, udělám. Nel, nemít práci považuju za jednu z nejhorších věcí, která může normálního pracovitého člověka potkat. Takže držím moc palce, abys brzy něco našla. Však i ta výplata za práci se hodí .Chodí ti alimenty nebo tatíček předstírá, že dceru nemá? Álo, závidím, že snadno vybíráš dárky pro dceru. Já jsem úplně bezradná, pokud jde o syna. Něco mám, ale takový nějaký "hlavní" nosný dárek nejsem schopna vymyslet, protože sféry, které jeho zajímají, jsou mimo můj záběr. |
| nicnic | 15051 |
|
11.12.2009 10:28:00
jak ráda peču, tak na to teď peču. Holky by nejraději cukroví z ryb, sojového masa a maximálně sýru. Ani jedna nechce sladký. A to jsem kdysi pekla dva plechy koláčů denně.
|
| nicnic | 15051 |
|
11.12.2009 10:25:55
ty umíš napsat grantový projekt? Dá se to naučit? Musí to být děsná makačka.
|
| Dali a Harry | 15122 |
|
|
11.12.2009 7:39:21
jen na chviličku, je blázinec, ukončují se granty...Ajko, 14 druhů cukroví, to pekla moje babička, já se nedostanu dál než k 7, letos ani to ne, prosinec v práci je jeden velký stres a poslední víken před vánoci budu mít kluky, rodiče jedou lyžovat, ono takové hlídání je nejlepší dárek
)Dárky mám jen pro děti, pro ostatní dokoupím tento týden. Álo, včera měl Kristiánek školní koncert a bylo to moc hezké. Trochu mu zpívání komplikovat vypadlý zoubek,zrovna před vystoupením )Jdu pracovat. Hezký víkend. Dali |
| Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 | 18094 |
|
|
10.12.2009 18:50:51
u nás tak nějak plyne čas....manžel stále vytížený, chodí domů večer, jednou za měsíc pátek a sobota výška....ostatní víkendy se učí....jsem na kupu věcí sama a zatím mi to tak nějak nevadí, i když občas křičím bezmocí a vztekem, že mi mají pomoct....Díky tomu, že u náís doma dnes natáčela televize, mám vzorně uklízeno, takže vánoční úklid hotový
....nakonec jsme natáčeli jen v dětském pokoji, protože je největší...Písnu vám, v jakém pořadu budeme, ale do deníčku....Mám kromě jednoho okna vše umyté a nazdobené...na stole vlastnoručně udělaný věnec, v komoře slepené linecké marmeládou a košičky a kolečky krémem budu plnit později....mám kokosky, ale koupené v cukrárně....nemíním se letos strhat a šířit nervozitu z vyčerpání, takže když něco upeču, tak upeču....každý rok jsem měla 14druhů cukroví...asi se nic nestane, když letos nee...vím, že i v klidu ještě stihnu napéct, protože Adi se plazí s dětmi v pokoji, je šikulka, stačí jí hromada hraček...linecké pekla se mnou, seděla hodinu v jídelní židličce a koukala se....hrála si, jedla, ale byla spokojená. Máme to stejné, jako Kapradinka "jen" se plazí, neleze, nesedí a máme dva zuby. Marti, máš můj velký obdiv, dvojnásobný zápřah...kojím celou noc, dnes každou hodinu, vlastně nekojím, ale dávám prso, dudlík nebo čaj....pokaždé jí uspokojí něco z těchto tří věcí....rostou horní zuby, i u dolních tak špatně spala....a nejhorší je večerní usínání, usne, probere se a je vzhůru nejméně do deseti večer..Ale to jsou drobnosti... |
| AlaKs | 15990 |
|
|
10.12.2009 17:21:37
Ahoj holky, jsem ráda, že vás "vidím". Vánoce se u nás zatím projevují jen větší hektičností v práci . I když trochu cukroví mám napečenou (a víc už ani péct nechci). Dárky mám zatím jen pro Báru (té se nakupuje nejlíp - oblečení, kosmetika, knížky…). ostatní dárky mám jen vymyšlené, ale nějak není čas… O víkendu chci zajet na nějaké vánoční akce, abych navzdory počasí nasála tu správnou atmosféru….
Nel, vím jaké to je shánět bezúspěšně práci. A to mám výhodu, že práci mám, i když k ní mám výhrady. Zvlášť teď koncem roku je to s prací mizérie. Ale já doufám, že po Novém roce se to zlepší. Moc ti přeji, aby si našla něco příhodného. Vůbec ván přeji optimismus do nového roku. Aby děti zdárně rostly a ty, co už nerostou aby se umoudřily. No o chlapech raději ani nemluvím, ty se, mám obavy, nezmění ani v novém roce… ![]() |
| Dali a Harry | 15122 |
|
|
10.12.2009 14:05:20
Ahoj, to jsem ráda, že jste přišly...
Hortensie, máš pravdu, ráno je moudřejší večera...Vánoce,na štedrý den budu s mužským, jeden den přijedou děti, mají nadílku u mne. Do Prahy přijedu ráda, ale v nějakém jiném čase )Nel, neubližuj si sama sobě.Jsi úžasná ženská, která nedá životu nic zadarmo. Co se děje? Tady to psát nebudu, ale asi tak sklidila jsem, co jsem nezasela.A nejhorší je bezmoc, protože ten kdo to způsobil je mimo hru...Už jsem ti jednou psala, jestli chceš, mám hromadu klasických prostěradel, která nepoužívám některá jsou ještě v obalu. Poštu ti je, ráda. Kapradino, tvoje holčičky bych ráda viděla. Musí to být už velké slečny a máš můj obdiv jak to zvládáš.Adélka a Lucínek jsou o 5 měsíců od sebe a tak si to umím představit. Svorně škodí ) Kristiánek má samé jedničky a krásně píše.Dnes má koncert školního sboru. Tinas, jsem ráda,že to zvládáš v pohodě. Mějte se moc hezky Dali ![]() |
| Hortensie | 56767 |
|
|
10.12.2009 13:03:34
Nel,
no tak zbytečný jsme v podstatě všichni - bez kohokoli z nás (bez ohledu na jeho vlastnosti či významnost)půjde svět v pohodě dál. Ale lůza nejsi, když se snažíš upřímně a ze všech sil pracovat (i když teď zrovna se třeba nedaří), když se láskyplně staráš o své blízké, když o sobě i o společnosti, v níž žiješ, přemýšlíš.... Porada se protáhla, další povinnosti se kupí, takže jen stručně: U nás nic nového, v práci je práce čím dál víc (nevíte, čím to je, že všichni mají čím dál víc práce ), doma nevypočitatelný, často slovně velmi agresivní plnoletý puboš (vlastně velmi často dva pubertálně se chovající jedinci, každý jinak).Minulé dva roky jsem byla dost nervózní z vánoc (ve smyslu "jak v klidu přežít Štědrý den"), letos jsem zase udělala osobnostní krůček dopředu a uvědomila si, že je to nedůstojné, aby mne znervózňovala už dopředu vidina několika málo společně strávených hodin. Prostě to nějak zahraju z partesu, nebudu vymýšlet žádné finesy dopředu, nejsou ani jeden malí, já tudíž nejsem povinna tvořit pohodu. Když pohoda nebude, jejich škoda, já si udělám malou soukromou "nemateriální" pohodu pro sebe. ![]() Dali, jak budeš trávit vánoční dny - sama doma nebo u dcery nebo kombi nebo něco úplně jiného? Napadlo mne, že bychom třeba (pokud by se ti chtělo) mohly naplánovat malou procházku sváteční Prahou. |
| nicnic | 15051 |
|
10.12.2009 8:52:15
copak se děje?
Mám pocit, že je to secsakramentsky sprasený období. Nic se nedaří, všichni jsou nemocný, sotva tak stihnou něco malýho udělat na vánoce. My jsme absolvovaly virozu, na kterou Juli nasedl zánět okostice a k tomu aktuálně břišní viroza. Do toho mi chodi samý odmítnutý pozice na práci - zvažuju, jestli se picnout hned nebo až po vánocích :). Holky z Rodinky mi poslaly nějaké oblečení - už jsem ani neměla v čem chodit na pohovory. Připadám si zbytečná, jak lůza, spodina společnosti. Na druhou stranu si zas říkám, holky mají teplo, své postele, jídlo, nějak to přečkáme. Co mě fakt štve je ten totálně rozkradený stát. Nic, tak jsem si postěžovala a ne, že by se mi ulevilo, spíš asi sklidím vlnu nepochopení. Mějte se hezky. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.