| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Drbárny : Klub starých paní a pánů

(?)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 15522  [Dalších 15132 >>]
*Šárka* 17468
11.12.2009 16:25:08
Hortensie, kdybych spravovala finance, tak bych byla vysmátá a těšila se, jak vytuneluji další firmu :-).

Bane. Každá ta společnost měla jinou diagnozu.
Ta první byla opravdu vytunelována majitelem; malá, finanční, nebankovní firmička (to jsem byla ještě trochu naivní, když jsem tam lezla).

Druhá společnost - cca 400 zaměstnanců po celé ČR, předmět podnikání bohulibý - vzdělávání dospělých. Základním zdrojem financí byly příslušné fondy EU. Když však tok peněz díky byrokracii na rok ustrnul, nebylo na výplaty, na dodržování závazků atd. Asi to nemusím víc rozebírat.

V současné době pracuji v úžasné, prosperující firmě, plné skvělých lidí, na pozici, která mi maxmálně vyhovuje. Bohužel "zemřela" zahraniční matička, která nám hlavní předmět podnikání zabezpečovala, a tak ji budeme s několikaměsíčním odstupem následovat.

Momentálně si brousím zuby na jednu banku ~l~. Kdyby to klaplo, dám vám včas vědět, abyste převedly peníze jinam.
Pro jistotu .. ~t~.
Hortensie 56767
11.12.2009 15:20:31
Šárko,
není to už vlastně podezřelé? - nespravuješ v těch firmách finance (když už potřetí?) ~j~

Promiň, to bylo nevkusné žertování. Je mi tě líto, není to žádný med přijít o zaměstnánní a shánět něco nového. Držím ze všech sil palce (tobě i Nel), abyste našly něco fajnového (nebo aspoň rozumného).
Hortensie 56767
11.12.2009 15:17:10
Šárko,
přesně, forma nátlaku - prostě zneužíváme situace, že jsou ti ubožáčci na nás finančně závislí a straaaaaaaaašně je buzerujeme.~2~
Potřebovali by do nosu za ty řeči!~;))
Tuhle jsem koukala na jeden starý díl francouzského seriálu s komisařkou Julie Lescaut a puberta starší dcery tam byla na začátku dílu vylíčena tak věrohodně, že jsem skoro jako pocítila úlevu, že je to asi s tím mým v pořádku, že jsou takoví všichni, když to ztvárnili i tvůrci populárních seriálů. No jo, jenže tam to přešlo v průběhu jednoho půldruhahodinového dílu, zatímco doma to mám už víc než dva roky! ~;)

*Šárka* 17468
11.12.2009 15:14:09
Ještě jedna odpověď - Hortensie, pracuji ve společnost, která za pár dní s největší pravděpodobností nahlásí hromadné propouštění. Nějakou dobu jsem se situací obeznámena, tak už hledám.
Za 4 roky potřetí opouštím zaměstnání z důvodu ekonomické nesolventnosti firmy. :-(
*Šárka* 17468
11.12.2009 14:20:15
Ahoj Hortensie,

Jj, od listopadu mám plnoletého syna.
Nemůžu si stěžovat zas tak moc, znám horší případy. Co trošku povrzává, .. pocit velké dospělosti a zároveň závislost na rodičích, tj. hlavně mně.
Pokud se podívám zpět, tak já jsem na své 18. narozeniny maturovala, za tři měsíce na to jsem si sbalila raneček a odešla studovat do Prahy. Pravda, nějaká ta finanční pomoc ze strany rodičů byla (moc velká ne), ale jinak jsem se cítila a snad i byla naprosto samostatná.
Teď je "dětem" 18 ve třeťáku nebo i ve druháku, pocit dospělosti mají, ale v podstatě jsou to školáci.

Někdy se to motá a tak nezbyde naž nastavit pravidla. Direktivně už to nejde a tak nastávají "dohody" mezi dospělými. :-)

Ve finále i na téma .. to, že je Ti 18 a řádně chodíš do školy sice znamená, že Tě budu podporovat (a ráda), nicméně už nikde není psáno, že Ti budu strkat vyprané a vyžehlené prádlo pod nos, připravovat svačiny atd.
(Tolik k uzavření debaty na téma příšerný nepořádek v pokoji.)
Jak syn zhodnotil .. i toto je forma nátlaku.
A pak to vychovávej :-).
*Šárka* 17468
11.12.2009 14:09:56
Dali, vánočku ze 4 umím, ale nevím, jestli to souvisí s technickým nadáním :-). Naučila jsem se ji plést od mamky a ta celý život pracovala na poště
I když .. možná ano, po jednom krátkém zaučení se do vánočky (jako do výroby) pustil i můj přítel (ing. stavař) a na druhý pokus ji udělal sám od sebe, jen s malinkou on-line navigací přes icq.
Povedla se mu snad líp než mě ~R^.
Hortensie 56767
11.12.2009 12:41:20
Kapradino, Šárko,
to je právě ono - ani to oblečení se jim kupovat nedá. Pamatuju si, jak před dvěma roky prohlásil u moc hezkého svetru, že takový s (maličkým) výstřihem do V teda ani náhodou. No a letos na jaře si právě takový vybral. Pak se v nich vyznejte~;). Inu, kdyby se nedělo nic horšího, že?:-)

Šárko,
tak ty už máš taky plnoleťáka? Od listopadu? Třeba v příští pětiletce nastane zlepšení ohledně rozumnosti~;). Já v to tedy aspoň doufám!:-)
A jak s tím zaměstnáním? Zatím pracuješ, ale je to jen dočasně po krachu firmy? Nebo už sis našla nové? Asi neumím číst, ale nějak jsem nepochopila, omlouvám se.

A ještě přidám jeden drb (tedy ne drb, ale příhodu ze života). Část našeho úřadu se stěhuje do nových prostor, které opustili zase jiní úřadové. I usoudilo se, že je třeba prostory zvelebit a činí se tak v pořadí: 1. položit nové koberce, 2. vymalovat, 3.navrtat díry na klimatizaci.
Není to roztomilé!~q~~q~~q~~q~
Dali a Harry 15122
11.12.2009 11:41:51
Vás tady je:-)) Nel neumím, já jsem v účtárně...Šárko:-)) Umíš vánočku ze 4? Asi jo, když jsi ten technik:-))
Dali
*Šárka* 17468
11.12.2009 11:08:05
Ještě se přidám k nakupování dárků pro dorostence.
Taky nejsem moc spokojena :-(, mám dárků několik, veskrz praktických a "nenosných".
Ty nosné jsme vyčerpali v listopadu, kdy měl syn narozeniny a svátek. To se vybíralo převážně podle jeho přání.
Takže - neporadím :-(.
*Šárka* 17468
11.12.2009 11:03:35
Taky se přidám :-). Mám velkou radost, že Dali "oprášila" diskusi.
I když některé z vás potkávám jinde, těší mě, že vím, co kde nového.

U mě vše při starém, jedno čerstvě dospělé dítko (zmoudření zatím pokulhává) vlastní a dvě částečná, idylka téměř. Jeden moc fain přítel, .. aby byl výčet kompletní.

Slabší stránkou je krach firmy (docela velká, zahraniční), ve které prozatím moooc pokojeně pracuji, a hledání práce.
Chápu, že ve srovnání s Nel mám nějakou tu výhodu navíc, ale lehké to není. :-(
Takže soucítím a chápu.

Cukroví jeden druh (asi a ním budu kšeftovat - měnit za vánočky, které se mi daří :-) ), ale v sobotu začne velkovýroba. Využiji částečné děti a nadšení jejich tatínka, který propadl kouzlu vánočního pečení. ~:-D

Všechny vás moc zdravím. A přeji krásný předvánoční čas.

PS: Álo, nezebou Tě ruce? 20. se budu potulovat centrem Prahy ~;)
[<<Předchozích 380] Názory 381390 z 15522  [Dalších 15132 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.