| Lída,3 kluci a holka | 25285 |
|
|
30.12.2010 19:22:31
U syna čtení řešila učitelka v první třídě tak, že plynně čtoucí děti si vybraly nějakou knihu z knihovničky ve třídě, tu četly a pak ostatním vyprávěly, o čem ta kniha byla
![]() |
| perdita | 3248 |
|
|
30.12.2010 16:32:11
Monty, citlivý dítě bude citlivý vždycky, ale naučí se zvedat si obranné valy. Mýmu hrozně pomohl skauting a náš oddíl je teda dost drsnej - nemyslím přístupem k dětem, ale že je to fyzicky dost náročné, i na samostatnost, ale městské děti to potřebují jako sůl
![]() |
| perdita | 3248 |
|
|
30.12.2010 16:30:43
Lucul, naprosto chápu, protože dcera to má podobné. Paní učitelka angličtiny s dětmi hraje hry a ona by měla pracovat do učebnice (je rodilý mluvčí), tak často dělá věci pro anglické začátečníky. I v ostatních hodinách není úplně snadné ji namotivovat, ačkoli se při běžné práci nudí, ale to už je holt její problém.
![]() |
| 16.5Salám&Lajka14 | 5453 |
|
|
30.12.2010 16:20:38
perdito,
díky za naději. Snad z toho taky vyroste. |
| perdita | 3248 |
|
|
30.12.2010 16:17:46
Monty, to dělal syn, ten byl - když se paní učitelka zlobila na někoho jiného - úplně na prášky. Vyrostl z toho. Dcera je odolnější, ale zase je vyloženě typ člověka, který by potřeboval alternativní přístup. Bohužel pěkná škola je hodinu cesty od nás, a to prostě nedám
![]() |
| Levandulka+3 | 62559 |
|
|
30.12.2010 15:58:47
Jo jo, taky mi přijdou moc fajn
! A pokud ještě patří do sítě "Tvořivých škol", úplně ideální ! |
| Kubula K. | 30211 |
|
30.12.2010 15:55:55
Tragiko, odešel ze čtvrté waldorfské a teď je ve třetí klasické. Někteté děti z jeho třídy přešly do čtvrté klasické, ale mají dost záhul.. pravda je i to, že můj syn není premiant a asi nebude v žádném systému - to je určitě taky faktor.
Víc napíšu do mailu. |
| Tragika | 61116 |
|
|
30.12.2010 15:36:23
Lucul, malotřídky jsou super. Shodou okolností dvě waldorfské učitelky, které se mi moc zamlouvají učily x let v malotřídkách na vesnické škole.
|
| Levandulka+3 | 62559 |
|
|
30.12.2010 15:27:39
No ona si synova paní učitelka tu práci s připravováním těžších věcí dává, jen ho prostě k tomu nechce nijak nutit, nabízí mu možnost, aby si sám zvolil. A spoustu i lehčích věcí dělá s dětmi tak zábavným způsobem, že to syna baví a navadí mu, že si vlastně jen opakuje..Navíc, jak jsem psala, dělají ve škole i spoustu zajímavých věcí mimo vyučování (o víkendech, odpoledních)+tam mají, na ten počet žáků, úplně nadstandartní počet zájmových kroužků ,takže celkově se v té škole cítí hrozně dobře.
Já jsem moc šťastná, že jsme na takovou školu narazili, můžu říct, že lepší školu jsem zatím nikde neviděla (a to jsem vystudovala pedagogiku) .Jen to dojíždění je trošku problém...No, nic není úplně dokonalé! |
| 16.5Salám&Lajka14 | 5453 |
|
|
30.12.2010 13:37:17
Mého syna škola taky nebaví. Navíc učitelka křičí na děti a jemu to dost vadí, jednak má citlivý sluch a hlavně, není na to zvyklý. Má slzy v očích už jen když někdo zvýší hlas. Nepříjemný, ale co nadělám, ve 4. třídě už budou mít jinou učitelku.
Potíž je v tom, že jeho by nezabavila žádná alternativní škola, protože je hodně zájmově vyhraněný a nevypadá to, že by se to s přibývajícím věkem lepšilo. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.