| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 647  [Dalších 157 >>]
Agáta
  • 
30.5.2007 19:35:01
On tu někdo v diskuzi mluvil o negramotných fanaticích? To mi asi uniklo. Ještě jedna informace, V Praze berou děti na Dědině, prý se jako jediní neřídí bydlištěm. To je ovšem nyní, kdy škola v podstatě začíná. Co bude za pár let, to je ve hvězdách.
Agáta
  • 
30.5.2007 19:33:14
On tu někdo v diskuzi mluvil o negramotných fanaticích? To mi asi uniklo. Ještě jedna informace, V Praze berou děti na Dědině, prý se jako jediní neřídí bydlištěm. To je ovšem nyní, kdy škola v podstatě začíná. Co bude za pár let, to je ve hvězdách.
Marie
  • 
30.5.2007 19:18:55
Dobrý den, dámy. Konečně jsem se dostala k tomu, abych bránila nás, negramotné fanatiky z ostravské Waldorfky. Ujišťuji vás, že umíme chatovat, ale třeba i modelovat součásti v Inventoru, akorát se s tím nechlubíme. Jinak, naše dítě chodí na Waldorafku. Tak jako každá jiná škola i ta naše závisí od učitele a od spolužáků. My máme fantastickou paní učitelku,není to ale tak, že ráno odvedete dítě do školy a odpoledne máte doma Lumena. Řekla bych, že matematika je srovnatelná s klasickou základkou, čtení je pozvolné, už v první třídě je angličtina a němčina.Všichni hrajou na flétnu a teď jsem zjistila, že ve druhé třídě pozná náš druhák noty bez našeho přičinění. Krasopis je až ve druhé třídě. Na třídní schůzky nechodíme s depkou a nemáme žákovskou knížku plnou poznámek. Myslím, že hyperaktivní děti nejsou problém. O náboženském fanatizmu nic nevím, nevím, proč se to povídá.Počítačové kroužky jsou podle mne blbost, krájet chleba se také neučíme v kroužku a umíme to. Každá škola je také i o rodičích, samozřejmě máme domácí úkoly, ale s tou jehlou to není tak žhavé.Naše dítě bylo nemocné a když si po nemoci chystalo věci do školy, pravilo: „Konečně jdu do školy.“ Znáte lepší vizitku školy?
Zdraví Marie
jana38 53772
30.5.2007 7:44:30
Agáto díky za info. Věděla jsem, že tak postupují školky, ale že i školy:-((( Chjo, tak to abysme mimo dalšího začali přemýšlet, kde se na Pze 5 přihlásíme k trvalému pobytu:-(
Agáta
  • 
29.5.2007 22:44:04
Zatím jsem byla neúspěšná ve W školce na Petřinách. Tam mi řekli, že pokud nemá dítě trvalé bydliště na Praze 6, není šance na přijetí. Kamarádka má dítě starší a v Jinonicích ve škole se jí dostalo stejné informace. WŠ je státní, dotyčný obvod odvádí dotace na žáka a nevidí důvod, proč platit na někoho ,,přespolího,,. Taková je situace letos a pochybuju, že se v budoucnu zlepší. Já osobně jsem ochotná se na P6 přihlásit. Klidně ke kamarádce do bytu. Prostě neuvažuju vůbec o tom, že bych dítě dala do klasické školy. Znáš to, naděje umírá poslední.
jana38 53772
29.5.2007 21:18:15
Agáto, jaks to prosím myslela, že v Praze nevezmou do waldorfské školy dítě, pokud nebydlí v jejich obvodu? Já myslela, že nemusíš přihlašovat dítě jen do školy ve své čtvrti:-( A na stránkách WŠ v Jinonicích jsem se dočetla, že jim tam chodí i děti ze středočeského kraje...
O waldorfské škole velmi a velmi uvažuju, byť nás školaní docházka čeká až za minimálně dva roky. Ale dopředu chci pořádně posbírat informace a promyslet to. Zatím se mi waldorf zdá pro dceru nejlepší styl vyučování...:-)))
Dádulka 56524
28.5.2007 14:11:37
Markéto,ono myslím nezáleží na tom kdy dítě začne pracovat s PC,pokud má o to zájem ať klidně sedí u počítače už od tří let,ale myslím.čím déle začne,tím lépe.
Právě to se mi mimo jiné na WŠ líbí,že tam mají výpočetku až někdy koncem docházky.
Ale je jasné pokud se dítě chce s PC naučit,nemůžeme mu to zakazovat.To je stejné jako když se chce učit číst nebo psát než jde do školy.
Prostě každé dítě je vyzrálé jinak.
Markéta
  • 
28.5.2007 11:26:05
Agáto....jen můj názor-Pc až v 10ti letech,není to zase až moc pozdě???Mám dceru 3roky a cca 2hod týdně je na PC.Nepozoruji,že by to mělo nějaký špatný vliv.Naopak,spoustu věcí se naučila.
A ano i děti z WŠ se dívají na TV a hrají na PC,myslím,že ty dvě co znám nejsou v omto nijak výjimečné,protože si ve škole mění PC hry a tak podobně....Jsou ze školy v Jinonicích,v Praze
PetraSluníčko+KVítek02+Toník12 10683
28.5.2007 8:20:28
Máme doma živla... a vstupem do W. školky se maličko zklidnil :-) Moc velké pozitivum - berou ho takový jaký je (už kolikrát nadšeně přišel, že pomáhal uklízet před svačinou lehátka, že rozdával přibory... pí uč vědí jak na ně :-) Momentálně je 3.týden s nemocema doma a už se na děti "třepe" :-)))
Žabi 60160
28.5.2007 7:22:59
Markéto z Ostravy, můžu se Tě zeptat, zda jste měli ve třídě nějaké nadané ale hyperaktivní dítě? Potřebuji vědět, zda jsou velmi živé dítě ochotni na této škole akceptovat.
[<<Předchozích 480] Názory 481490 z 647  [Dalších 157 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.