| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Waldorfská škola

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 647  [Dalších 147 >>]
Agáta
  • 
27.5.2007 14:35:47
Nevím,jak je to v Brně, ale v Praze nevezmou dítě, pokud nebydlí na obvodu ve kterém se nachází W.škola. Ty jsi Dito dala dítě do této školky proč? Měla některá z tvých známých z W. pedogogikou osobní zkušenost a ty jsi tomu také propadla? Takto tomu bylo u mne.
Zajímal by mne jídelníček, je prý podstatně lepší, než v jiných MŠ.
Dost mi vyrazil dech příspěvek, ve kterém se pravilo, že žáci WŠ sedí u počítačových her a u televize. Já si osobně myslím, že dítě by mělo v předškolním věku maximálně koukat na večerníček. Počítač do deseti let dítěte je snad také zbytečný. Moje švagrová má děti 3 a 6 let a ty se dívají na TV několik hodin denně a ten starší to prokládá hrami na PC. Nic nevytváří, manualně nedělají, do divadýlek a na jiné dětské kulturní akce nechodí. Školku i školu vybrali podle toho, co mají nejblíže. Takto si výchovu opravdu nepředstavuju. Připadám si v té nadšenosti pro W osamělá. Moje matka se taky křižuje a zastává názor, že do takových škol chodí jen problémové děti, což to mé opravdu není. Vysvětlovat jí to se mi zdá zbytečné.
DitaB 25911
26.5.2007 21:09:56
Ahoj,

jsem maminka chlapečka, který zatím chodí do waldorfské školky, o škole zatím uvažuju jako o jediné možné variantě organizované školní docházky :-)

Zaujala mě ta hypotéza, že je na této diskusi mrtvo proto, že si "waldorfští rodiče" s internetem apod. moc netykají. Já bych to snad jen upřesnila - určitě umí s internetem pracovat, ale zpravidla mají tolik aktivit, že už jim nezbývá čas na nějaké klábosení :-) Já mám dnes skutečnou mateřskou (a manželkovskou :-)) dovolenou - den jen pro sebe, tak výjimečně probrouzdávám Rodinu a užívám si debatění :-)

A možná je to taky proto, že ti, co už se rozhodli, tak nenavštěvují diskuse těch, co je to teprv začlo zajímat. Nevím. Já sama jsem sem zabrousila taky čirou náhodou :-)

Mějte se pěkně a kdyby vás zajímaly moje zkušenosti s waldorfem (konkrétně v Brně), můžete mi poslat mail.
Markéta J.
  • 
23.5.2007 21:56:00
Ahoj všichni, nahoudou jsem narazila na tuhle stránku, když jsem se chtěla podívat na stránku WŠ v Ostravě, kde jsem chodila. Myslím, že mě škola dobře připravila na budoucí život. Jsme tedka první rok na vysoké, studuji finance a hrozně ráda vzpomínám na mojí základku. Jak jste tady psaly, že to moc neumíte s jehlou a nití, tak se nemusíte zase tak bát. Moje maminka po dobu co jsem chodila na wš snad taky nic nevyrobila, ale vůbec to nevadilo. Markéta
Markéta
  • 
18.5.2007 12:36:00
Agáto....omlouvám se,až teď jsem si všimla,že si o tu školu měla zájem.Vážně se omlouvám-přečetla jsem jen tvůj poslední příspěvek a myslela jsem,že je to zas jen narážka na to jak je škola nesnesitelná.To už jsem zažila několikrát-náboženská fanatičnost,život bez moderních věcí atd....Vážně jsem myslela,že to byla jen narážka a až teď vidim,že jde o získání informací...nezlob se...

Jinak jak to je s přechodem na SS zatím nevíme,obě děti k tomu mají ještě celkem daleko....

Je fakt,že tu psala Karla o tom jak se zlepšilo chování jejího syna na WŠ,a to především po psychické stránce.To mohu ostatně potvrdit i u mé sestry.Mě osobně se na WŠ líbí i to spojení škola+rodiče,to mi na státních školách vážně chybí...ačkoli je pravda,že moje maminka má spoustu starostí v práci a tím pádem hodně mimoškolních aktivit nestíhá.Pokud může a má čas,velmi ráda se zapojí a je vždy spokojená,ale toho času je opravdu málo.....ale není s tím žádný problém.

A pokud jde o ruční práce-vím jen,že máma byla ráda,že ségra nastoupila později a maminka nemusela vyrábět slabikář:-))))
Agáta
  • 
17.5.2007 19:30:46
Já samozřejmě vím, kde sehnat informace o WŠ. Tabulky, grafy a jiné oficiality mám prostudované. Dle mého je ale zkušenost konkrétních rodičů daleko zajímavější.
Dádulka 56524
17.5.2007 13:39:09
Ahoj,taky si myslím,že je škoda,že je na této diskusi tak mrtvo.
Ono se to těžko popisuje proč chci dát děti na tento typ školy,ale je to asi hlavně protože si myslím,že jim tato škola dá daleko víc než "klasická".Prostě,že se tam nebudou muset jen biflovat,ale naučí se i spoustu jiných věcí.
A co se týká budoucnosti,tak doufám,že za 10 let až bude syn přecházet na SŠ,tak už se bude brát naprosto v pohodě,že děti chdily na různé typy škol.
Teď co jsem slyšela,tak největší problém je v tom,že jsou děti z WŠ zvyklé se hodně ptát a na to nejsou někteří profesoři na SŠ zvyklí.
Markéta
  • 
17.5.2007 11:23:09
Děti těchto rodičů se s internetem,počítačem,televizí apod.běžně stýkají....Do WŠ chodí má 10ti letá sestra a můj bratranec.Ségra by bez Tv nevydržela ani půl dne.Sleduje všechno od Ordinace na nově přez Harryho Pottera až po Čelisti.....sleduje všechno.Bratranec hraje na PC hry a má přehled snad o všech hrách,které jsou na trhu,s PC umí zacházet dobře.

To,že je na této diskuzi mrtvo,nesvědčí o tom,co jsi psala,ony se všechny informace o těchto školách dají sehnat i jinde...

Výsledky dětí hlásících se na střední školy jsou dobré,myslím,že jsou někde i tabulky s procentuálním vyjádřením....

Ono jde o to,že se sice děti učí jinak,ale zato způsobem,který děti učí rozvíjet schopnosti informace dohledat,učí se víc všeobecných znalostí atd.Děti z těchto škol mají větší rozhled a větší schopnosti pro získávání informací.

Agáta
  • 
16.5.2007 21:02:01
Mrtvo na této diskuzi, jako by dávalo za pravdu řečem o tom, že rodiče dětí z waldorfu si s internetem příliš netykají. Televize jim také nic neříká - což se vůbec nedivím.
Je to škoda, že to zde ustrnulo na mrtvém bodu. Zajímalo by mne, jaké důvody vedou ostatní rodiče k tomu, dát své dítě na tento typ školy.
Nebojíte se , že dítě, které získá poněkud jiné vzdělání, než je v našich krajích zvykem, bude mít problém se studiem na středních, či vysokých školách běžného typu? Máte s tímto již nějakou zkušenost?
Dádulka 56524
19.4.2007 12:35:08
Agáto,náš syn v září nastupuje do 1.waldorfské třídy a já si také moc nerozuním s jehlou a nití a doufám,že mi s ušitím penalu někdo pomůže.Z toho,že něco neumíš neměj strach,v těchto třídách bývá dobrá spolupráce rodičů.
Agáta
  • 
19.4.2007 9:50:56
Také jsem jedna z těch, co chtějí své dítě dát do této školy. Narážím již předem na jeden, možná zásadní problém. Jak vím, rodiče se dosti podílejí na chodu školy a především doma dětem vyrábějí různé učební pomůcky apod. Já si s jehlou a nití příliš nerozumím a tak si nedovedu představit šití penálu a jiné věci, které bych měla vytvořit vlastníma rukama.
Myslíte, že i přes můj ,,handicap,, je reálné, aby dcera školu navštěvovala?
[<<Předchozích 490] Názory 491500 z 647  [Dalších 147 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.