| Alena |
| • |
21.2.2014 10:29:00
Aha :). Tak to je vazne cas...nebo si myslela waldorfskou skolku?
|
| Liki + dcera 8/11 | 132398 |
|
21.2.2014 10:20:00
Dcera má 2 roky a jsme z Brna. S manželem jsme se jen rozhlíželi po různých vzdělávacích směrech.
|
| Žžena | 83005 |
|
21.2.2014 10:13:03
Tak ten je vypečenej
![]() |
| Žžena | 83005 |
|
21.2.2014 10:11:27
Aleno,
v tom máš samozřejmě taky pravdu. I waldorfské školy a jednotliví učitelé v nich se liší. Já mám v dosahu zrovna takovou waldorfskou školu, kde tu filosofii poněkud víc "žerou" a na to já prostě nejsem stavěná. |
| Alena |
| • |
21.2.2014 10:10:29
Me dite do waldorfu nechodi - vadi me nektere prvky ve vyucovani, protoze mam pocit, ze doba uz pokrocila, ale ma to spoustu jinych plusu, rozvijeni umeleckych talentu, socialni vztahy, na kterych se jinde kasle.
Ale delat si obrazek podle jednoho ditete, to je trochu zkratkovite. Ne vazne znam nekolik studujicich na Karlovce, co po prazskych WZS proslo nejlepsimi prazskymi gymnazii. Neuplatnitelnost je jedna z legend. |
| Tragika | 61116 |
|
|
21.2.2014 10:06:05
Spíš bys měla napsat, z jakých důvodů o waldorfské škole uvažuješ.
Jestli bydlíte v Praze, tak jsi stejně bez šance. Zápis už proběhl a nevzali 40 dětí. Pokud vím, tak zápis už má za sebou většina w škol. |
| Alena |
| • |
21.2.2014 10:05:03
Obavam se, ze se z obecnych diskuzi moc nedozvis. Waldorfských skol je v republice nekolik a myslim, ze se pristupem i atmosferou hodne lisi. Taky mezi uciteli jsou velike rozdily - od fanatiku po spise ekologicky zalozene jedince, kteri jsou schopni davat vyucovani dvojnasobek casu, co bezny ucitel.CIli vysledek muze byt naprosto vynikajici i sileny. Co je vsude zrejme stejne je nutnost angazovanosti rodiny. Nekolikrat bych se sla podivat do konkretni skoly, o ktere uvazujete, na nejakou slavnost, promluvila bych si s ucitelem, co pujde do prvni tridy a dala na intuici.
|
| Liki + dcera 8/11 | 132398 |
|
21.2.2014 10:00:07
Taky to tak vidím. Waldorfskou školu považuji jednoznačně za sektu a nepřeji si, aby mou dceru ve školním či předškolním zařízení učili jakýkoliv náboženský směr.
|
| Kamisi | 129832 |
|
|
21.2.2014 9:55:16
A jaký je vlastně ideologický základ waldorfu?
|
| Žžena | 83005 |
|
21.2.2014 9:50:32
Musíš vědět Ty, jestli se filofosie té školy shoduje s Tvým světonázorem. Já třeba proti waldorfské škole nemám zásadní výhrady pedagogické, ale mám výhrady vůči tomu ideologickému základu. Takže já bych na waldorfskou školu své dítě nedala asi ze stejného důvodu, jako bych ho nedala třeba na církevní školu s rozšířenou výukou náboženství
![]() Já nemám nic proti spiritualitě jako takové, ale považuju za důležité, aby škola v tomto ohledu byla neutrální. Právě kvůli svobodě toho mladého člověka v hledání vlastní cesty. |
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.