| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Bradavice a molusky

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1615  [Dalších 1455 >>]
Kočanská
  • 
21.4.2015 12:51:00
Dobrý den,

řešila jsem nedávno - nejdřív jsem vůbec netušila, co to je. Kolegyně v práci mi to řekly - dcerka to chytila v bazénu, kam celé pololetí chodili plavat.

Existuje na to přípravek Infectodel, který je v podstatě místo toho seškrabávání. Zdá se mi to šetrnější, protože tam nedochází ke kontaminaci tekutinou z toho puchýřku, ta je prý infekční a tím se to asi dost rozšiřuje. Infectodell je ředěná žíravina, kterou se puchýřek potře, tělo na to zareaguje a v podstatě se pak udělá strup a puchýřek se zahojí. U starší dcerky to zafungovalo velice dobře - teď se nám jen udělaly ještě 3, které také zničím. Jinak jsem někde na netu četla, že se s tím děti potýkaly měsíce i roky. Ale Infectodell na mě udělal dojem - a nenechte se odradit tím, že Vám někde v lékarně řeknou, že teď zrovna není. Tady náš pan lékarník mi řekl, že dodávka už je zase obnovená a do druhého dne mi ho objednal.
Carlin 40902
21.4.2015 12:44:55
Všem moc děkuji za rady a tipy.
To postupné vymačkávání jsem zvažovala, ale přišlo mi, že když zvládá seškrabávání (vždy to nejdřív umrtvíme emlou), tak to bude to samé a najednou. Ale asi si s tím budeme muset poradit sami, jak vidno.

Díky i za informace, že ti, co se toho zbavili, se zbavili i bez vyvařování prádla.
Nechtělo se mi věřit, že právě to je důvodem, proč se stále molusky vracejí.

krupice. 33843
21.4.2015 12:27:09
kili, dík za odkaz.
"Bumps not covered by clothing should be covered with a watertight bandage. Change the bandage daily or when obviously soiled."
Když vezmu v úvahu, že ségry syn měl molusky po celém obličeji, tak buď mu měli zavázat celou hlavu vodotěsným obvazem, nebo měl zůstat tak 2 roky zavřený doma?~e~~8~
Lída+2 28136
21.4.2015 10:35:41
Už je to hodně dlouho, ale syn na ně bral pár týdnů nějaké Homeo(už nevím co, je to moc let). Zmizelo to skoro před očima......
Doporučila mi to kamarádka.

Před tím se to spíš množilo.

Eecta 37365
21.4.2015 9:32:52
Jo a poslední mrchu měla na oku mezi řasama, na to jsem si netroufala a chtěla to nechat udělat na očním, kam mě po půl roce objednali, řekli že neví co jsou molusky a že je to třeba nádor a že dceru uspí a vyoperují to... No tak jsem jí to doma vymáčkla taky a od té doby má klid. To bylo trochu divoký s natřením oka teatree olejem, ale vymysleli jsme to ve vaně, nejdřív kapku oleje a pak pořádně umýt oči vodou.
Eecta 37365
21.4.2015 9:28:35
Celé to zabralo tak 2 roky, na kožním jsme byli 2x, pokaždé si dr zakroužkovala molusky k vyškrabání, pak se na to vrhla, dcera děsně krvácela, takže pak dr ani neviděla, kde má dělat další, vyškrábla jich třeba 30, ale drama, děsně krve a vlastně na nic. Doma když měla dcera náladu a bylo to třeba na ruce nebo na noze, tak jsme mačkali a mačkali, na citlivých místech a při špatné náladě jsme měli dohodu, že minimálně 5 denně.
Eecta 37365
21.4.2015 9:23:06
Nechodˇte na kožní, je to zbytečné a brutální. Dcera jich měla tisíce a zlikvidovali jsme je doma. Každý den třeba 5. Jakmile je dost velká, vystouplá nad kůži, vymáčkneš jí jako akné. Ani se to předtím nemusí propichovat nebo něco, jde to lehce. Je nutné, aby vyjelo ven bílé "tělo" té molusky, taková bílá hrudka. Pak jsme to namázali teatree olejem a moluska chcípla. Krvácí to nepatrně, nic jsme neprali, nevyvařovali, bylo to sice dlouhodobé, ale v pohodě a klidu. Měla jsem pocit, že se dcera musí vymoluskovat celá, začalo to na nohou, lezlo výš a výš a končili jsme na obličeji. Na vymačkaných místech se už znova neobjevily.
radka
  • 
21.4.2015 8:39:05
na kožním na vyškrabávání jsme byli jednou, dceru jsem tam víckrát nedostala
doktorka velmi necitlivý přístup
změnili jsme doktorku, jiná kožní jí napsala Verumal, Luivac na imunitu, zabralo to
u dalších dětí už jsem ani k doktorovi nešla, Verumal se dá koupit i bez receptu
je to jak lak na nehty, potíráš jen molusky (byla to teda šichta, 2krát denně), ale postupně zmizely všechny a máme klid
.kili. 125672
21.4.2015 7:17:52
http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/molluscum/index.htm
.kili. 125672
21.4.2015 7:17:04
http://www.cdc.gov/ncidod/dvrd/molluscum/swimming/swimming_recommendations.htm
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1615  [Dalších 1455 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.