Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.7.2024 13:06:06
Evelyn, aha, jestli S jako sever, tak ten jsme pokrytý neměli
![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
29.7.2024 13:04:51
Babi, muzu nabidnout, je to spis otazka organizace.
Asi bude treba ji nekam dovezt, jatka se odehraly na Bile Hore na zahrade VN Z CD ![]() Jednu? |
| Drypetis | 154924 |
|
|
29.7.2024 13:03:39
Co se týče dojídání v restauracích, tak dojídám, málokdy je ta porce tak velká, abych to nezbouchala. O bontónu, že se má nechat něco na talíři, jsem se dozvěděla jako dávno dospělá
Občas nechám v závodce trochu přílohy, třeba 1 knedlík, když k tomu nevystačí omáčka. A to se tedy snažím si to rozvrhnout tak, aby to vyšlo, ale když je té omáčky tak málo, že bych vlastně jedla ty všechny knedlíky suché, tak radši jeden nechám. Možná bych si mohla jít přidat omáčku Ale u nás jsem neviděla, že by si někdo něco přidával, dřív to v těch jídelnách bylo i běžné, jen maso se nepřidávalo, omáčka a přílohy jo. |
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
29.7.2024 13:03:32
Citronová babeta, taková buchta v alobalový misce, konec 80.let SČ kraj.
|
| Evelyn1968,2děti | 6269 |
|
|
29.7.2024 13:02:03
Míchaný vejce na cibulce s uzeninou mi dělal k snídani manžel, když jsem u něj začínala bydlet
. Pak se to nějak vytratilo, jak jsem tak dělala na ty směny pokaždý jinak .Táta máme taky dělal o víkendu snídaně, mě vždycky vyhnal do krámu pro čerstvý housky a mámě je přinesl do postele s máslem a kakaem ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
29.7.2024 13:01:59
Vůbec nevím, co byla citrónová babeta.
Jsem už celkem pamětnice, vzpomínkami dosáhnu do sedmdesátých let, měla jsem příbuzenstvo v různých částech Čech, ale moučník tohoto názvu mě úplně minul. To má nějaký lokální původ? |
| kysnutá knedla | 99495 |
|
29.7.2024 13:00:34
Ropucha, aha, tak to mi vôbec nenapadlo 🤔
Ja to mám teda okolo 10h - to droždie. Prvé jedlo mám rychlý cukor (ovocie) po kardiu. Keby to tak šlo - opýtať sa tela, čo by si (a v ktorú dennú dobu) prialo… |
| Velšice | 92803 |
|
|
29.7.2024 13:00:24
Úplně minimálně. Většinou jsou to citróny, které shnijí. Pečiva kupuji úplné minimum, aby se to nedělo. Když už se stane, že něco přehlédneme, tak pokud je to jinak “jedlé”, tak to snědí slepičky.
|
| neznámá | 91073 |
|
29.7.2024 12:59:29
Chleba se sádlem mi nevadil, u nás se jedl s pokrájenou kyselou okurkou a osolený a opepřený a jedla jsem ho hlavně na prázdninách u babičky, doma se moc nedělal.
Já nesnášela kakao a meltu. Doteď nepozřu mléko a kafe, takže bílé kafe je pro mě zlo největší. My v týdnu snídali buchty na plech, rybičkovou pomazánku a vařený vajíčka, to se točilo neustále dokola. Vlastně já to také točím dětem neustále dokola. ![]() O víkendu se občas táta hecnul a udělal k snídani chlebíčky, to bylo fajn, já se teda ráno hecnou na chlebíčky neumím. |
| Drypetis | 154924 |
|
|
29.7.2024 12:56:45
Babetu občas koupila babička, ale na mě byla suchá a právě, že sladké snídaně nemusím. Sladké, když už, tak odpoledne ke kafi a jen občas. To kakao se pilo z toho smaltovaného plecháčku, byl na něm škraloup, fuj. Půllitrový porcelánový hrnek jsme doma neměli, teď jich mám několik.
Něco jako babetu teď občas upeču, když to Mm přežene s nákupem citronů, ale používám ten nejobyčejnější hrníčkový recept, akorát místo mléka dám tu citronovou šťávu, trochu kůry a lžičku sody, protože ta reaguje s kyselým. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.