| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
20.9.2023 9:11:05
Despi, máš opravdu náročnou kombinaci omezení. Ale mohly by ti myslím pomoci různé veganské výrobky, nabídka je čím dál pestřejší. Ne všechno je dobré, jak chuťově tak složením. Ale zrovna alternativ mléka a mléčných výrobků je hromada, mohla bys najít něco pro sebe bez sóji i bez lepku.
|
| Despi | 158359 |
|
|
20.9.2023 1:38:52
Já nemůžu ani mleko a vyrobky z nej. Ani soju a vyrobky z ni. To nahrazuje ten tvaroh nekdy.
Takže fakt slozité. A taky mi pečivo, ktere obsahuje moc škrobu nechutná. Coz je treba jizerka. Ale vlastně skoro vsechny michane mouky. Takže to radši oželím. Kupuji hodně ovoce. Abych nemela chutě na sladké. Ale bohuzel syr se nedá ničím nahradit. |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.9.2023 22:30:54
mě občas přepadne chuť na vánočku
![]() a na rovinu - na Štědrý den si kousek té vánočky prostě dám ![]() jinak Despi, nechceš nějaké recepty na bezlepkové pečení? Teď mám prima recept na tvarohovou buchtu, je výborná, taky bezlepkové brownies nebo americké lívance psalas o té chuti na křupavý rohlík - no já občas peču bezlepkové housky z jogurtu, nekynuté, ze tří surovin a za 15 minut jsou upečené, na každou housku dám plátek čedaru nebo goudy a jeho to fakt výborné ![]() |
| Despi | 158359 |
|
|
19.9.2023 21:26:09
Já právě fungovala leta poctivě. Ale jak psaly holky, asi stres nebo nevím. Ale neřekla bych že mam vic stresu než dřív. Spíš bych řekla, že jsem se naopak srovnala.
Kromě lepku a mléka mám ještě další, ale tyhle dvě hřešim nejvic. Dohání mě chutě. Nevím jestli mi chybí nějaký vitamín. Ale snad ne. Takový čerstvě vypečeny rohlík.. A Úplně jsem prestala péct. Vzdycky si pak něco dám. Nejde to vydrzet. A to i když vím, že to telo pak neschroustá. ![]() |
| Salamajka | 156972 |
|
|
19.9.2023 17:32:24
No mě to za to zvracení fakt nestojí. Po nedávném incidentu, kdy jsem snědla něco kde bych lepek nečekala a zvracela nesním už nic co si důkladně nepřečtu. Občas mám chuť na pivo hlavně na nějaké nealko ochucené no když si představím, že zas tři dny mi bude špatně tak si koupím cider. Nejtěžší je držet dietu skrz hubnutí už jsem nemohla jeden čas tvaroh a zeleninu ani vidět. Vykašlala jsem se chvíli na to, ale bylo mi jaksi těžko nafouklo a samozřejmě váha opět šla prudce nahoru tak to zas držím a občas zhresim. Je to těžké protože ty chutě co si budeme 😂
|
| nekázanka | 7331 |
|
|
19.9.2023 16:17:14
Mám alergii na mléčnou bílkovinu a v létě se mi dvakrát stalo, že mi jídlo (asi) kontaminovali kravským mlékem. A i když bílkovina alias kasein působí spíš dlouhodobě, poněkud mi to zrychlilo krok.
Jinak mám obtíže na cestách, kde jsou hůře dostupné mléčné alternativy; někdy jsem pak o hladu. Ovšem v Norsku, kde jsou bemléčné (a taky bezlaktózové, které jsem zkoumala ze zvědavosti) potraviny stejně drahé jako ty drahé ostatní, jsem si nakoupila jídla pro regiment . Nejjistější je hledat veganské restaurace a dobře číst složení, neb česnek je můj kryptonit a ořechy mi taky dělají zle. |
| klikli | 93034 |
|
|
19.9.2023 14:21:58
Lepek a laktózu vědomě neriskuji, nestojí mi to za to. Vadí mi i histamin v určitém množství, tak tam je to jak kdy. Takže nikdy si nedám nic, kde je lepek nebo laktóza, stopy neřeším, ale u histaminu si občas zahřeším, jen pak většinou hořce lituju. Chutě mívám, tak je zaplácnu něčím, co snesu...a taky podle toho vypadám.
![]() |
| Vážný2 | 158667 |
|
19.9.2023 14:02:49
Mám dvě protichůdné diety:
Na ulcerozní kolitidu nesmím moc zeleniny a má jíst hlavně hladké bílé pečivo, maso a brambory/rýži a na cukrovku skoro žádné pečivo, zeleninu a maso. A toho masa taky ne moc... No nefunguju, ta cukrovka je horší... A když jsem nervák, tak musím něco jíst. |
| ALL | 4469 |
|
|
19.9.2023 13:31:29
Přesně tak, reaguju na stres, únavu, nevyspání... Jdu potom po sladkém a tučném. Také vadí každé narušení denního stereotypu, pobyty mimo domov, oslavy, návštěvy apod. - snadno v takových situacích polevím. Držím dietu kvůli cholesterolu.
|
| petluše | 39676 |
|
|
19.9.2023 8:11:50
Ano, mám to podobné. Reaguji na stres. Musím hlídat cukr a sacharidy. Bohužel cukr mě uklidňuje.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.