| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak tomu říkat u chlapečků

(?)
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 554  [Dalších 404 >>]
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
12.5.2006 21:04:57
To, že se nepoužívají u malých dětí odborné názvy přece nevede ke studu, to se učí až od nás dospělých, z našich reakcí.
Starší syn už správné názvy zná, ale nenutím ho, aby je používal. Stačí, že jim rozumí.
Veronika
CAMPRLÍK A PIPINA
  • 
11.5.2006 21:55:43
Mirka
  • 
9.5.2006 14:40:58
Bla blaovi 44938
3.5.2006 20:46:01
To je sice hezké, ale kousek ten článek předtím nebyl o tom, že děti nebudou vědět CO, to znamená, ale aby se naučili, že jde o normální část těla a nestyděli se za ní...

Tedy tvoje reakce byla reakce na naprosto něco jiného.

Libor
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03
  • 
2.5.2006 0:17:48
Ano, opravdu často říkáme jdi si umýt tlapky. Nebo packy, dokonce i pazourky. Přesto kluci ví, co je to ruka. Mimochodem název "paže" a co to vlastně je se naučili až v angličtině.
Kluci mají piňďourka. Ani nevím, kde se u nás vzal, ale zdomácněl. A neznamená to nic jiného. A staršímu už jsem vysvětlila, že protože je maličký, říkáme piňďourek, ale správně je to penis, může mu říkat i penisek. Pytlíček je šourek a ty kuličky v něm se jmenují varlata, ale klidně jim dál může říkat kuličky, nebo varlátka. Jak tomu říká je jedno, hlavně aby vždycky věděl, o čem se mluví. A taky ví, na co má piňďourka i kuličky. A až budou ve škole říkat spolužáci cokoliv, Martínek už ví, a vůbec nevadí, že vyrostl na neodborných názvech.
A představte si, že jsem rozumněla i povzdechu jednoho kloučka, asi 10 letýho, který ke mně přišel pro radu, protože "ho" měl malýho. Stačilo mu zájmeno. Já jsem mohla použít správný výraz, on nemusel.
Snad každé dítě papá a hajá a bumbá. A každé se naučí, jak se to říká správně.
Veronika
Baru + Verča a Jeník (5let)
  • 
12.4.2006 13:52:42
Jedině takhle:-))Moji dva nezbedové chcou dalšího sourozence a nabádají nás "ať maminka ukáže tatínkovi šamšulku aby se jí tam mohl s šamšulákem podívat". Výsledek našeho snažení o sexuální výchovu. Nejhorší je, že tohle říkají i návštěvám, zvláště těhotným "tetám" - tj. jestli se jim na šamšulku podíval šamšulák:-)) Koutky nám i návštěvě cukají a musíme se štípat do rukou,abychom se nerozesmáli na celé kolo:))
Katka
  • 
28.3.2006 18:39:57
"Pokud rodiče užívají nepřesné názvy sexuálních částí těla, vysílají signál, že jsou tyto partie nějak divné nebo že je s nimi něco v nepořádku, popřípadě že by se o nich nemělo mluvit. Děti jsou pak často v rozpacích a za své genitálie se stydí. Mnoho studií prokázalo důležitost poučení dětí o správných názvech částí těla."

Nám se osvědčilo u holčičky říkat pohlaví a u kluka střídáme penis a pindík. Když byly dceři 3 roky, přišla ze školky a jako obrovskou legraci mi povídá: "Mami, víš jak říkají ostatní holky pohlaví? Buchtička nebo pipinka! Ale buchtička je přece jídlo a pipinka slepice!" Měli z toho oba strašnou srandu. Já se musím Lýdie zastat, taky myslím, že je logičtější od malička používat správnou terminologii a odborníci to potvrzují. Jde jen o to, překonat ten nezvyk, ale pak už je to úplně samozřejmé. Všem maminkám doporučuji přečíst si knížku O čápech, vránách a dětech celou. Vydalo ji nakladatelství Grada a je v ní i pro každý věk dítěte uvedeno, jak o sexualitě mluvit a jak to třeba v tom věku děti chápou a vnímají.
:)
  • 
28.3.2006 15:50:19
a pořád mám pipinku :DDD
Milan
  • 
26.3.2006 15:22:56
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 554  [Dalších 404 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.