| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Morbus Perthes

(?)
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 279  [Dalších 139 >>]
Gordita 88628
8.3.2011 1:30:05
To je mi moc lito, neporadim, ale doufam, ze to nebude tak hrozny, jak to na prvni zagoogleni vypada. Drzim palce! ~6~
Honza +// 96654
8.3.2011 1:22:11
Dobrý večer, nebo spíše ráno všem,

nemůžu spát, zřejmně tu moc lidí v tuto dobu nebude, ale když odpovíte zítra, pozítří budu taky ráda. Potřebuju to ze sebe dostat, tak to píšu sem.

Mám dceru jsou jí dva roky (čerstvě). Od malička má problém s kyčlema. Vrozené vykloubení kyčle. Docela jsme si užily, kdo to zná tak ví o čem mluvím. Malá měla Pavlikovi řemínky, pak následovala trakce, pak zase řemínky. Měla je do osmi měsíců. Na roce jsme byly na kontrole, kde nám doktorka řekla, že nemá dorostlé stříšky a ať přijdeme na dvou letech na kontrolu, že obvykle dorostou a kdyby ne musela by na operaci.
Proč to všechno píšu: Byly jsme teď na té kontrole na dvouch letech a pan doktor u kterého jsme byly, řekl, že sice stříšky má dorostlé, ale že se mu nelíbí hlavice kloubu u jedné nohy.
Řekl, že má podezření na tuto nemoc(morbus perthes). Bude to konzultovat ještě s jiným doktorem. Pan doktor mi vysvětlil o co jde,ale tak nějak mírnější formou (asi mě nechtěl strašit)
Já jsem doma samozřejmě sedla k netu a to co jsem našla, tak mě jímá hrůza.~n~
Myslela jsem si, že nic horšího než trakce v nemocnici, (kde mi leželo dítě 24hodin zavěšené nožičkama nahoru 7týdnů v kuse) už nás nepotká. Už nikdy se nebudu takhle rouhat, protože koukám, že může být i hůř.
Já vím, že jsou i horší nemoci, při kterých děti třeba i umírají, tak mě prosím nekamenujte. Ale znáte to, člověku jde o dítě a já jsem labilnější.
A teď prosím moc moc o rady, od těch co si to prožily. Na jakého doktora se obrátit? Myslím jmenovitě, kdo se na tuto nemoc specialuzuje v ČR? Prosím o Vaše příběhy. Jak staré byly vaše děti, když onemocněly (bylo mi řečeno, že ve dvouch letech to je, jak to napsat nezvyklé, většinou onemocní starší děti). Jak vám nemoc diagnostikovali? Nám pan doktor dělal jen RTG ,zatím, a že se poradí s jiným doktorem. Malou nic nebolí, vlastně se na to přišlo náhodou díky jejímu prvotnímu problému. Omlouvám se, že je to tak dlouhé, ale v podstatě jsem se tu vyplakala, celou dobu u toho brečím. Mám pocit, že co se mi malá narodila, tak jen neustále běháme po ortopediích a nemá to konce. Jsem prostě zoufalá a unavená psychicky, ale nejvíc se strašně bojím o malou.

Děkuju všem, co to dočetli až sem a omlouvám se za chyby.
pavlina
  • 
28.2.2011 15:00:22
i meho syna postihla perthesova choroba v počatečním stadiu ja končila mateřskou takže místo prace jsem nastoupila na uřad prace a požadala si na socialce o peči o osobu blizkou vyřizovani trva asi 3měsice ale vyhověli mi. Pavlina
Jakub
  • 
21.1.2011 0:24:55
zdravim,já sem si touto nemocí osobně prošel před 12 lety.Strávil sem rok a čtvrt v Košumberku (Hamzova odborná léčebna)v současné době sem zcela zdráv až na občasné bolesti,aktivně sportuji a nemůžu si stěžovat.Rozhodně si vybojujte košumber :)
Iva, 2 kluci
  • 
16.1.2011 10:57:34
Dobry den!
Docela me to vystrasilo, taky jsme pred Vanocema meli diagnostikovanu coxitidu (s vypotkem 6mm, ktery pomalu ustupuje), ale na RTG mame jit az v unoru.. Jaky prubeh byl u Vas? Moc dekuji za odpoved.
Iva
Hanka
  • 
4.1.2011 10:57:06
Dnes nám na ortopedii Dr. diagnostikoval Pertesovu chorobu. Před vánocï měl syn zánět kyčle, dnes jsme byli na kotrole a on to zjistil podle RTG snímku. Synovi je 5 let, jsme z Prahy. Odeslal nás na ortopedickou ambulanci do Motola.

Chtěla jsem se vás zeptat, nevíte co nás čeká dál? Mám počítat s hospitalizací? Už jsem pochopila, že se jedná o dlouhodobou léčbu, takže nebude nadále moc navštěvovat syn MŠ a tím pádem já přijdu o práci.

Mohu se zeptat, nebyla jste některá v mé situaci, jak postupovat dál?
Moc děkuju za veškeré postřehy.
jesterka78 33314
29.9.2010 21:21:41
Jsem moc ráda, že jsem narazila na tyto stránky¨a jsem překvapená jak moc dětí se s touto nemocí musí prát. Můj syn letos oslavil 5let a už na vozíčku. Diagnoza mu byla potvrzena před rokem a půl, když začal kulhat na levou nohu. Bohužel jsme ale chytli špatného ortopeda - Dr. Matušku z Ostravy a ten se na nás výrazně podepsal. Od začátku tvrdil, že stačí syna kontrolovat jednou za půl roku, zvolil klidový režim, o Atlantě nepadlo ani slovo, ani o Košumberku. Musela jsem ho uhánět aby mi do zprávy napsal doporučení lázní, uvedl to slovo od slova, ovšem neuvedl ten Košumberk, takže se revizní lékař rozhodl pro jiné, a to Klimkovice, kde na tuto chorobu nejsou zařízení, a když už jsem pak byla chytřejší a do Košumberku se další rok dostali, tak už nám prim. Brom sdělil tu hrůzu, že kdybychom se tam dostali před rokem, tak si tam pobudem delší dobu a rozhodně s náma udělají víc práce, v této chvíli už musíme jen čekat. Takže tam budem jezdit každý rok na měsíc a uvidíme. Syn se s vozíčkem i s ortézou sžil, vyměnili jsme lékaře a prý je to na dobré cestě, ale bude to trvat až 4 roky, než se kost zcela spraví.
maceška 10765
28.6.2010 13:54:59
Huhu, co se týká délky léčby, nechtěla jsem zpochybňovat tvoje slova (opravdu nevím, jak to bylo před 30lety - asi dost hrozné, podle toho, co píšete), ale poskytnout informace zakladatelce.
Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 26812
27.6.2010 22:04:42
Zdeňko,
taky patřím k maminkám, které si tím prošly. Hlavně vydrž. Čekají Vás těžké chvíle, ale neboj - dá se to zvládnout. Byla jsem na tom stejně jako ty před třemi lety. Tehdy jsem zakládala diskusi Morbus Perthes. Přečti si ji celou, informací je tam dost a neboj se dál ptát. Když budeš potřebovat - jsem Ti k dispozici na mailu v záhlaví. K výskytu - podle statistik je výskyt 1:750 u chlapců a 1:3 500 u dívek. A k věku maminky - nic takového jsem zatím neslyšela. Syn se mi narodil v 24 letech a co znám děti s Perthesem, tak bych naopak řekla, že maminky byly v době narození maximálně třicátnice. Příčina je neznámá a léčba zdlouhavá, ale dá se to zvládnout.
Šmatla 37247
27.6.2010 21:27:06
Zdeňko, mám osmiletého syna, kterému v jeho čtyřech letech taky diagnostikovali Perthese. Dnes je na tom tak, že chodí na kontroly už jen jednou do roka, RTG kloubu dokonce jen jednou za dva roky. Nevěš hlavu, teď to vidíš asi zoufale, ale bude to dobré.

U mého syna lékaři zvolili konzervativní neinvazivní léčbu, tzn. klidový režim a soustavné rehabilitační cvičení. Jeden rok chodil do specializované mateřské školky, kde se mu po této stránce moc hezky věnovali. Začátky byly krušné, to ano, ale dá se to zvládnout. Na počátku je třeba si dát pozor na to, aby se k existujicí chorobě ještě nepřidal zánět (což se stalo nám), ale postupem času je náročnost situace menší a menší a klidový režim stále méně striktní. Já v té době měla ještě dvouletého syna a čerstvé mimino - a šlo to zvládnout.

Kdo syna léčí?
[<<Předchozích 130] Názory 131140 z 279  [Dalších 139 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.