| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Morbus Perthes

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 279  [Dalších 109 >>]
Jarošová Alvina 105407
22.2.2010 19:26:13
Dobry večer, prosím o radu o nějakou informaci. Mam dceru věk 6 let. Loni v letě začala pokulhávat,tak jsme šli na RTG a byl zjištěn PERTHES,v Brně FN…nám sdělili že jinak než cvičením se to neléčí, teda krom operace ale že se nemam bát je to v začátcích tak vše bude v pořádku jen cvičit cvičit…takže 3 měsíce rehabilitace,cvičíme doma,každé 2 měsice RTG a jednou to bylo dobře,podruhé ne, dnes byla poslední kontrola….a katastrofa…pry se zbortil úplně kyčelni kloub a zkracuje se ji nožička,minule jsem se na ptala a bylo mi řečeno...pani co si vymýšlíte...dnes už to byla bohužel realita,podepsala jsem nějaké papíry potřebné k vyšetřeni, nerozumím tomu.. opisuji ze správy…artrograf.vyš.leve kyčle v celkove narkoze,nevím co to je… naš doktor možna je kapacita nevím ale z rodiči mluvit neumi ,nevysvětlil mi nic,pry na to máme čas. A dcera ma chodit o berlách s tim bohužel máme docela velky problém,dcera je živel a s těma berlami .vyvadí kousky že se bojím dalšich úrazu.Ptala jsem se jestli se da ta noha nějak viksovat…pry ne ..pani to jsou metody zastarale,ale jak ji mam donutit používat berličky když ji to neboli a ona je živel opravdu,nemohu si dovolit zůstat s ni doma bohužel.Prosím o radu. Děkuji Vam a držím všem nemocným palečky .muj e –mail JarosovaAlvina@seznam.cz
Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 26812
16.1.2010 20:52:42
Dva a půl roku pro nás jmého této nemoci znamenalo bolest, strach a utrpení. Ale vydrželi jsme to a po včerejší kontrole vím, že ještě nemáme dobojováno, ale už máme vyhráno.

Tuto diskusi jsem na počátku synovy nemoci zakládala a čerpala z ní pomoc a podporu. Byly to těžké chvíle a upustili jsme spoustu slziček. Ale ty nejhezčí jsme vyplakali včera. Včera se náš syn po více, než dvou letech mohl postavit na vlastní nohy.

Tímto příspěvkem chci Vám, které se dostanete do stejné situace a tahle pitomá diagnóza se stane Vaší noční můrou napsat, že jednou to zkončí. Držím Vám, které bojujete palce. A vydržte - jednou to bude i za Vámi.
Martina
  • 
17.11.2009 15:41:08
ahoj,
je mi 32let a ve třech letech mi našli právě Perthes.
Trvalo to tehdy pár let, než jsme se mohla opět postavit na nohy, ale dnes je medicína mnohem vpředu. Je to léčitelné a to je důležité. Ale těžko někdo uvěří , že se může zapomenout chodit - bohužel je to tak.
Pravda je že psychika dítěte je velmi zranitelná to mluvím zvastní zkušenosti. Takže si toho z té doby pamatuji víc než bych musela.
Martina
7Olga 65905
18.10.2009 8:08:49
Mockrát všem maminkám děkuji, včera jsme byli s dcerkou v Thomayerce a byla nám stanovena synovitida, tendosynovitida, tzn. zánět kyčelního kloubu. Nyní mám zase nového "strašáka" a to je vyšetření scintigrafie skeletu, které nás čeká.
Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 26812
16.10.2009 18:58:23
Ferdulko, ale není to nemožné. Syn touto nemocí trpí od 3 let a za tu dobu jsem slyšela i o mladších dětech. Ale pravda je že mi v Motole a mnohde jinde tvrdili, že je syn na MP malý. Nakonec mu v Motole dělali MRI a ta to potvrdila. A tehdy nám jedna velmi zkušená Mudra říkala, že je náš kluk nejmladší dítko s touto nemocí, které měli v péči. Potom jsem byla na konzultaci v Košumberku, kde mají zkušenost s touto nemocí i u ročních dětí...

Ale Olgo neboj, přikláním se k tomu že to má spíš naražené.
Ferdulka 10415
16.10.2009 18:20:28
Na Mb Perthes je dcera naštěstí malá,není to typické pro její věk.Neměla teď někdy rýmu nebo nějakou virosu?
Ortopedem bych ji nechala určitě skouknout v každém případě,laboratoř je fajn,že je v pořádku,ale sono kyčlí by se doplnit mělo.
Raduza 68805
16.10.2009 16:22:38
Dcera měla někdy na jaře pohmožděný kotník. Já teda ten úraz viděla, ale ona taky nezačala kulhat hned. Sice řvala, ale ještě chvíli chodila normálně. Pak začala kulhat a našlapovala na vnější část chodidla. K dr. jsem šla za týden :-). Zrentgenovali ji, dali jí nějaký gumový obinadlo a druhý den přestala kulhat. Tak nevím, jestli to je zázrak. Na retgenu nebylo nic vidět, nic s tím nedělali. Jestli skáče, tak si mohla s tím kotníkem něco udělat a začalo ji to bolet později.
Markéta, kluci 7 a 1
  • 
16.10.2009 15:20:19

Stalo, ve dvou letech syn přestal ze dne na den používat pravou ruku, nezvedl ji na hlavu. Napřed jsme byli na chirurgii na rtg, nic, tak nás poslali na ortopedii, doktor řekl, že je vykloubené rameno a poslal nás na Bulovku na chirurgii, že mu to tam pod narkózou vrátí zpátky (mimochodem ten doktor na ortopedii na poliklinice v Bohnicích se choval tak strašně, že už bych k němu v životě nešla). Na Bulovce řekli, že to určitě vykloubené rameno není, poslali nás znovu na rtg.Poté se sešlo asi šest doktorů, chirurgů a ortopedu a řekli, že vůbec nevědí, co by mu mohlo být a poslali nás na rehabilitaci. Tam se napřed sestry pohádaly, která s ním bude cvičit, když jsou mu dva. Nakonec to jedna vzala a naučila nás dva cviky Vojtovy metody. Cvičili jsme asi dva měsíce a úplně se to srovnalo, ovšem cvičení bylo strašné. A moc dobře si pamatuju, jak jsem byla vyděšená, byla to taková beznadějná situace. Takže bůhví, co se tenkrát stalo, ale dobře to dopadlo.

Pokud jde o nožičku, jednou se nám stalo, že syn šlápl na kostku a několik dní na nohu taky nebyl schopen došlápnou, nic nebylo vidět a ani si moc nestěžoval na bolest, spíš se taky sesypal, když došlápl. Přešlo to asi za týden.
Janinka.v 74627
16.10.2009 15:07:22
Moje dcera v cca 2,5 letech zničeho nic nechtěla chodit. Odmítala se postavit a když už musela, tak lezla po 4. Byla jsem s ní u dětské a tam nás poslali na ortopedii. Všude jí kroutili nožičkama na všechny strany a nic. Nakonec jsme jeli do větší ortopedie a tam přišli na to, že má zánět šlach, asi týden až 14dní jsme dávali 3x denně vysoké dávky Nurofenu a pomalu to odeznělo samo.
Marťa11 8076
16.10.2009 15:06:07
šla bych určitě na dětskou ortopedii... nechápu, že vás tam dr. rovnou neposlala??? případně pak neuro...
džím palce, ať to nic není!!! ~x~
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 279  [Dalších 109 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.