| katerina_1 | 95598 |
|
11.4.2009 21:00:24
Můj syn má 8 roků,je po operaci Salt.osteotomie pánve a variz.osteotomie femoru,operovaný byl v září,asi v červnu by mu měli vytáhnout dráty i kovovou dlahu.Přihlásí se mi někdo,kdo má dítě s tímto nálezem?Zajímá mě,jaké máte zkušenosti s dalším průběhem.Díky předem za odpověd´.
|
| Saxofonka Ela10/01 Bimbo03/04 | 26812 |
|
|
4.3.2009 21:48:47
Kubikule
gratuluji Vám k výsledkům léčby v Košumberku. Jen se chci zastat operace. Syn byl na operaci v listopadu a dnes jasně vidíme výsledky. Musím přiznat, že má nejen Perthesovu chorobu, ale i vrozenou epifyzární dysplazii. Díky které se konzervativní léčba "míjela" účinkem. Dlouho jsem váhala, hledala odborníky a pročítala literaturu. A dnes jsem ráda, že jsme tuto operaci podstoupili. Syn nemá zkrácenou končetinu, jizvu má téměř neznatelnou a volnou (a to měří 12 cm). Pohyb kloubu má 100%. Jediné na co čekáme je okamžik kdy se mu dohojí hlavice. Každé dítko je jiné, můj syn dostal touto operací naději na rychlejší uzdravení. A hlavně možnost být doma s rodinou. Není to o operaci, je to, především o operatérovi. Syna operoval MUDr Charvát a osobně neznám lepšího lékaře. Je to ochotný a milý člověk, který má nejen sílu a chuť léčit, ale hlavně srdce na správném místě. O jeho přístupu k dětem bych mohla napsat román. Ale stačí když napíšu, že se na něj syn druhý den po operaci smál a byl rád že ho vidí. A od operace mu neřekne jinač než že to je suprovej doktor a na každou kontrolu se těší tak, že nemůže večer usnout. A další důležitou součástí synova léčení je naše rehabilitační sestra spolu s rehabilitačním doktorem, který nešetří a dopřává nám rehabilitací co hrdlo ráčí. Tereza |
| kubikule |
| • |
23.2.2009 21:10:59
Dobrý den,
jsem tady po delší době, tak nevím jestli už nemáte po operaci. chci vám napsat o tom Košumberku, momentálně tam mám dceru, které je 6 let, je tam od října, strídáme se u ní s babičkou, takže nikdy není sama. ale je pravda že tam je plno dětí,i daleko menších, kteří jsou sami a vypadají docela spokojeně. Ten začátek je drsný a strašný, zvyknout si na to že tam bude rok. Ale na druhou stranu ty děti jsou mezi svými, jsou na tom všichni stejně takže se necítí bokem, mají tam pro ně docela program (tento týden se vozili z malého kopečku na bobech)a děti toho kopu vymyslí sami. Pro mě je stále strašně těžké, že je dcera tak daleko, jsme z Ostravy, takže nějaké navštěvování jen tak na odpoledne nemá cenu, takže ji vídám opravdu co 14 dní, vždy 10 dní zůstanu a zase jedu domů.Po večerech si většinou pobečim a život jde dále. Malá má obrovskou šanci, že jestli všechno půjde jak dosud tak na letní prázniny ji máme doma,takže léčba bude trvat 9 měsiců. a bude úplně v pořádku, žadné následky, žádné jizvy, žádné omezení. Chci vám taky říct, že tam jsou i děti po operacích, většinou z Prahy, tím že je operovali jim narušili svaly a zůstala jim většinou jedna noha kratší, takže i skolioza páteře, stejně skončili v léčebně a následky mají do smrti. Samozdřejmě určitě existují i případy kdy jsou i děti po operaci zcela v pořádku. Chci tím vším jen říct at opravdu zvážite tu operaci, protože ani tady není záruka že bude vše ok. Košumerk je docela mazec,lehké to v žádném případě není, ale myslím že to je pro dítě menší zlo. At se rozhodnete tak ci tak přeji Vám pevné nervy a strašně moc štěstí při další léčbě. |
| Já a syn |
| • |
18.2.2009 22:04:35
Sama jsem prodělala perthes nemoc.Z kterou jsem se lečila v Košumberku od 5 do 7 let.Dnes mi je 35 let a mám 15 letého syna.U kterého zjistili obou straného Perthes bill.Též se lečil ve stejné léčebně.Z kterou jsem velice spokojená.Kterou bych doporučila všem maminkám.Které mají děti s touto nemocí.Aby vyhledali pomoc v této léčebně jelikož je to vyhlášená nejlepší lečebna.A není to pro dítě stresující.Mají dobrý přístup k těmto dětem.
|
| Marie J. |
| • |
7.2.2009 23:16:34
Zdravím, mému synovi byl diagnostikován Perthes loni na konci února (nebyly mu ještě ani 3 roky). Na Bulovce dostal Atlanta dlahu s tím, že v ní může dělat všechno. Syn si na ní brzy zvyknul a opravdu v ní dělá psí kusy. V říjnu RTG ukázal, že hlavice začala již dorůstat a lednová kontrola ukázala, že hlavice roste tak, jak má. Není to jednoduché, ale podle mého názoru, pokud je možná konzervativní léčba, je to nejlepší řešení. Každý operativní zásah do těla není jednoduchý. Pevně doufám, že se operaci vyhneme a doléčíme se konzervativně, i když to bude trvat delší dobu. Všem moc držím palce a přeji brzké uzdravení vašich dětiček.
|
| hankule | 92719 |
|
2.2.2009 20:20:11
Ahojte,
mám 5,5letého syna, kterému diagnostikovali perthes ve3letech. Začal nosit atlantu, kterou již má2,5roku. Možná to zní děsivě, nicméně má hlavici kyčle již téměř úplně v pořádku, dorostla mu nejen bez výpotku, ale dokonce ve správném tvaru a bez otočení. A musím dodat, že při první diagnoze téměř žádnou hlavici kyčle neměl, jen na RTG byly vidět tečky! A jak jsem vše zvládli? Snažili jsem se, aby syn neměl žádný pocit handicapu. Zpočátku jezdil na el.motorce, když ale přestal svým dvěma sourozencům stačit (3,5 a 7,5), tak jsem z malého dětského kola sundali šlapadla a jezdí na něm jako na odrážedle. Chodí tak i se školkou na procházku a všechny děti mu závidí jeho "velociped". Také jsme co nejvíce v bazěnu, kde je nejšťastnější. A jinak? Volíme co nejklidnější aktivity pro děti-žádné skákání, fotbal apod. Vůbec se nechci dotknout rehabilitačních ústavů, ale asi bych tam dítě samotné nenechala a když mám další 2malé děti, tak si nedovedu představit, že bych doma nechala je. A operace? Myslím, že konzervativní léčba je vždy lepší než zásah s operací. Ale je to jen můj laický názor. Jen maminky nevěšejte hlavy! Chce to je sílu, odvahu, být v pohodě a nedělat z dítěte handicapované! Ony to zvládnou lépe než my My jsme to zvládli, když mi dcera ještě nechodila, do toho náš3letý 20kg tlouštík bez chození a 5letý živý klučina! TAk držíme palce všem a pokud máte atlantu - opravdu důsledně dávejte! Držím všem palce! |
|
|
29.11.2008 21:44:05
Ahoj Petro,
Můj syn byl na operaci v pondělí 10.11 a ve čtvrtek 13.11 nás pustili domů. Ale hodně záleží na tom jakou operaci jí budou dělat. Synovi dělali Salterovu pánevní osteotomii. Protože je to kluk šikovný a nezasahovali mu do hlavice, tak nemá spiku. Ale jsem v kontaktu s maminkou chlapce po této operaci , který byl ve spice a taky to zvládli. Operace je bolestivá, nebudu psát že ne, ale po operaci bude dcera dostávat analgetika. Takže to přežijete. Taky jsem měla strach - nebudu psát ani jaký, ale vydrželi jsme to a vy to dokážete taky. Držím Vám palečky a jsem k dispozici. Můj mail je v záhlaví, tak klidně napiš! S tím, co tady napsala Dagmar plně souhlasím. U nás nejsou zatím znát výsledky operativní léčby, ALE jsem přesvědčená že jsme se rozhodli správně a udělali pro syna to nejlepší!!! |
| Petra z Ústí n.L. |
| • |
29.11.2008 13:40:35
Dobrý den,jsem právě s dcerou (10 let) v nemocnici na Bulovce.Také má perthes na levé noze.V pondělí 1.12. nás čeká operace.Mám z toho všeho obavy a strach,hlavně co nás čeká vše po operaci.Jestli budou nějaké velké bolesti.Nedovedu si představit,jak budeme zvládat těch 6 týdnů ve spice.To opravdu musí děcko jen ležet??? Není možnost chodit o berlích??? Držte nám pěsti ať vše dopadne dobře.Ještě se chci optat jak dlouhou dobu operaci jste byli propuštěni domů???Děkuji.Petra
|
| Dagmar Škrlantová |
| • |
26.11.2008 14:14:48
Zdravím všechny, s podobným trápením.
Chci Vás povzbudit: Nebojte se opoerace! Jak jsem si tak četla vaší diskuzi, zjišťuji, že můj syn (5,5 let) potažmo i já jsme měli štěstí v neštěstí, že jsme se shodou náhod dostali do rukou asi nejlepších odborníků v Praze na Bulovce, kteří doporučili operaci, co nejdřív s tím, že alternativní léčba (klidem na lůžku, popř. ¨pomocí dlah) by trvala cca 3roky. My jsme souhlasili a dnes máme operaci úspěšně za sebou. Syn je sice zatím ve spice (sádra po prsa), což je u dětí náročnější, ale co je 6 neděl oproti 3 rokům?! Jen ještě za půl roku půjdeme vyndavat dráty, ale jiná omezení pohybu mít nebude. Takže až to rozhýbe a zahodí berle, půjde k zápisu do školy po svých ... Hodně štěstí a jen samé odborníky při léčbě přeju všem !!! |
|
|
19.11.2008 22:52:17
Syn měl atlantu rok a chodil v ní, ALE na krátké vzdálenosti - po bytě, k autu atd. Jinač využíval vozík. Jsou na to různé názory. V Košumberku chůzi zakazují kvůli zatížení bederní páteře, která na to není prý stavěná. Ale nikde jinde jsem se s podobným názorem nesetkala. V atlantě se podle mého názoru chodí nepohodlně, ale dá se to. Syn chodil takovou kachní kolébavou chůzí a nejen chodil. Běhal, jezdil s Atlantou na kole a dokonce lezl (když jsme mu zmizli z očí)po žebříku . Byl na něj srandovní pohled. A k tomu spaní na boku. Také nám tvrdili že se to nedá, ale náš prcek jim jasně ukázal že to jde. Namotal si mezi nohy peřinu a bylo to. A v létě, když mu byla letní deka málo, tak se v noci nastěhoval do naší postele. Vždy se přišoural, vlezl doprostřed a nožku si položil na jednoho z nás.
Podle toho jak píšeš ti nebudou 4 roky, jako tomu našemu broučkovi, takže asi mamince v posteli moc radosti neuděláš, ale myslím, že nějakej velkej starej polštář na podložení nohy by ti mohl pomoct. Přeji ti hodně stěstí při léčení a držím pěsti. |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.