Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Martina+M+M | 52447 |
|
|
1.7.2011 22:28:46
Ahojte holky, moc nestíhám dočítat, přeju Vám všem hezké a slunečné prázdniny!!!!!!
My jsme byli s Marťou v pondělí na kontrole, a už nemusíme dávat okluzor, což byla pro Marťu nejlepší věc z celého dne. Nevím, mi osobně nepřijde, že by to měl nějak lepší, ale tak snad dr. ví co dělá. Další kontrolu máme v lednu. Dneska odjela Michalka na tábor. Mám trošku depku, chudáček, zrovna taková zima, a Míša spí ve stanu, no snad to přežije. A co mě nejvíc šokovalo je, že Marťa smutní po Míše celé odpoledne, i slzy mu tečou, jak je mu smutno. A to odjela dnes. |
| Janet+sluníčko:-) | 75570 |
|
|
30.6.2011 12:20:48
Ahojky, tak já se hlásím po delší odmlce na Rodině.
My jsme si už s Leonie psaly sms... No je to mazec. Fakt nechápu..... jak postoj očařky - která tam furt vidí ten nystagmus. Ale hlevně...... postoj učitelek ve vaší školce. No hlavně že to dobře dopadlo. ![]() |
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 |
|
|
27.6.2011 13:35:19
Doufám, že to vůbec bude někdo číst tady....
Před chvílí jsme se vrátili z neurologie ve fakultce v Olmiku.... Vikča opět super šikovná, akorát teda se trošičku b ála, páč vůbec nevěděla co to s ní dr. dělá. No byli jsme tam dobrých 20 minut. Dělala s ní všechno možný i nemožný, skákala na jedné, pak na druhé noze, pak na obou, musela si dát ukazováček na špičku nosu jednou a pak i druhou rukou atd. Pak zkoušela všechny možný reflexy, plnila různé úkoly, co jí dr. dala atd. Proklepla jí teda řádně. No a první se teda dívala na ty očka, kvůli tomu jsme tam vlastně přijeli že jo. Takže vše v naprostém pořádku . Vyšetřovala jí je taky docela dlouho, musela sledovat předmět do různých stran atd. Vše se konalo pochopitelně bez brýlí. No a teď vám sem písnu, co mám ve zprávě tučně napsáno:DĚVČÁTKO SE ZNÁMKAMI HYPOTROFIE PŘI NAROZENÍ, JINAK VÝVOJ BĚŽNÝ, STRABISMUS CONV OS, ASTIGMATISMUS HYPERMETROPICUS COMP ODS. NYSTAGMUS NEVIDÍM!!! ![]() NEUROLOGICKÝ NÁLEZ VYJMA STRABISMU A LEHKÉ DYSLALIE V RÁMCI NORMY S DROBNÝM KOORDINAČNÍMI NEDOSTATKY. DIAGNOZY: JINÝ PARALYTICKÝ STRABISMUS. Takže máme oficiálně zdravou holčičku ![]() ![]() ![]() ![]() Ještě k té zpráve, no dost věcem tam sice nerozumím, ale to je jedno. Ještě teda říkala, když jí hýbala s tím předmětem různě před očima, že nystagmus je tam jen krátký, fixační, což je ale fyziologický!!! Což je normální a v naprostém pořádku . Jako jen když zaostřila.Ale polopatě nám řekla, že ho tam prostě nevidí, že tam není a z neurologického hlediska je v naprostém pořádku. A ty drobné nedostatky, z těch prý vyroste... |
|
|
24.6.2011 14:28:36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
24.6.2011 12:53:02
Bohužel Leonie, bohužel není co psát... žádné novinky
![]() |
|
|
24.6.2011 9:17:40
tady je opět mrtvo, jste všeci na dovolené nebo co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
22.6.2011 15:24:20
No joooooo, jsem ostuda
![]() ![]() ![]() |
|
|
21.6.2011 21:31:02
Janet, ano měřila jí na autorefraktoru. Seděla tam už sama (před tím na klíně jednoho z nás)
a super, byla fakt šikovná. Dr říkala, že je na přístroje už zvyklá, takže to zřejmě půjde dobře a nemýlila se.... .Má těch +5,25D na obou stejně to je prý taky dobře...Ještě jsem zapomněla napsat, že máme dávat jen na dopoledne ty brýle s tím sklem, kde má těch +8D ale po obědě uz dát klasický brejličky at si odpočine... K okluzorům se už stoprocetně prý nevrátí , tak aspon něco. A že Vikča je zvláštní případ, takže se i tak k ní musí přistupovat co se oční vady týče... Snad z toho jednou vyroste. Vždy si vzpomenu na Evistu jak nám tu psala, jaký měla od malička z očkama problémy a z úderem puberty bylo vše OK...![]() Jo a milá Janet, kde je fotka Marušky s těma novýma brejličkama cos nám slíbila kdysi dávno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
21.6.2011 18:44:06
Ahoj Leoni,
zrovna dneska jsem na vás myslela. Fakt že jo. Říkala jsem si, že se musím podívat, kdy jsi to tu psala, že půjdete na to neuro. Vím, že jste před tím ještě měli oční vyšetření. Ale tak to jsem si říkala, že není tak pro tebe určitě stresující jak to neuro. Takže za týden? takže příští úterý? ![]() Vikča je velká šikulka, že už tak hezky spolupracuje. Pamatuju si na začátky, jak jsi psala vždycky, že se nedá pořádně vyšetřit. Že nechce spolupracovat ![]() A to jí změřili ty dioptrie na autorefraktoru? nebo jí to měřila takto pomocí těch brýlí na očním, jak se tam mění ta sklíčka a pomocí střídání těch sklíček se doměřujou dioptrie, co je nejlepší? Nám autorefraktor nic nenaměřil bohužel, takže byla dloooouho u doktorky, a musela to vyměřit pomocí sklíček. (nenaměřil autorefraktor kvůli zákalu - prý )Držím palečky, at to dobře dopadne - neuro ![]() Já jsem dneska zanesla sestřičce ty staré brýlečky. Bude je prý jí dávat na střídačku. Protože ty nové má sice super - na dioptrie. Prý totálně super. Vidí i nejspodnější řádek - na dálku. Jenže v optice jí udělali centraci 51mm. (asi jsem to tu už i psala minulý týden) Měla tam mít centraci 44 mm. bylo to i na receptu podtržené. A sestřička si všimla toho, že prý jí občas ujíždí levé oko v těch nových brýlích. V těch starých brýlích měla prý centraci 46mm, a držela oči krásně. Takže je přeměřila a zjistila těch 51mm. Takže jsem tam naběhla do optika. A oni mi řekli, že prý to tak udělali, protože prý je to tvarem těch brýlí. A že by to tím pádem bylo hrozně tlusté ta skla. Prý je nějak zbrousili na menší průměr ta skla. Protože tu velkou tlouš´tku dělají plusové cilindry. Které nám dr ještě o půlku zvýšila. Sice o dioptrii snížila klasické dioptrie. Ale přidala půl cilindru. A tak že prý ubrali trochu na té centraci. Prý mě už znají, že jsem tak zaměřená na tu estetiku. Aby byla malá krásná.... (no chovali se ke mě jak k nějkaému děcku ), tohle otřesné chování mi potvrdila i sestřička, co tam byla si vybrat brýle pro sebe. A pak si byla prý i stěžovat primářce, ať tam neposílá maminky. Že ty optičky tam mají otřesné chování. Jenže tam mají bezkonkurenčně nejlepší výběr v dětských obrubách. No tak nám nabídli jiné obruby do kterých by šly dát ty Maruščiny dioptrie, a i ta centrace 44 mm. Že by nám ty obruby vyměnili. A já bych si jen doplatila rozdíl. Jenže Maruška se už do těch svých brýlček zamilovala. utíkala, držela si je. Že je nedá. Ony totiž mají krásné obrázky na těch nožičkách. To ty, co jí chtěli dát teď , nemají. ![]() No komedie. Ty optičky mi začaly dávat kázání, že co se s ní bavím, že prý si přece nebude vymýšlet. Že prostě jí je mám vzít. no krávy neuvěřitelné. Přece to děcko ty brýle musí mít rádo. těšit se z toho, že si je nasadí. A ne brečet, že je nechce. Tak jsem řekla, že se ještě poradím se sestřičkou. A ta řekla, že už tam nemám chodit. Že tam byla ted na jaře po dlouhé době. A že prý naposledy. Že to chování je otřesné. A že přece věděly. že je sestra z očního a i k ní se chovali jak k nějaké nesvéprávné babce. ![]() Říkala, že si tam ty staré brýlečky nechá. a že zjistí, jestli třeba není jen nějaká unavená, nebo tak. A že bychom to nechali třeba do září tak. A v září koupili nové obruby - říkala, že hlavně jinde. A dali tam tu centraci 44mm. Že jedině kdyby se to šilhání zhoršovalo nějak rapidně tak to budeme řešit ještě o prázdninách. Že ví, že Maruška ty brýlečky miluje, chválí se v nich, jaké je má hezké. Že by jí je nerada brala. ![]() No tak zase problémy. O tom víkendu jsem byla na tom teambuildingu. No holky, akce neskutečná. Fakt srandy kopec. Dlouho jsem se tak nenasmála. ![]() Jj, Evisto, k té Všemině jeden v září se ségrou a spol. Příští týden jedem na tři dny s kámoškou a její holčičkou do Jeseníků. tak papa holky ![]() |
|
|
21.6.2011 15:06:25
Tak jsme se vrátili od oční. Dnes jsme měli přeměření po roce a půl. Takže Vikinka byla naprosto úžasná
![]() , spolupracovala, dr. jí strašně chválila, že prý perfekně se jí to podařilo změřit . Takže má na obou očích +5,25D na obou stejně. Takže jí brýle neměnila. Zůstávají jí stejný. Má tam i astigmatismus, ale jen 0,5D, takže to vůbec řešit nebude.Jinak jsme teda rozkapávali ty 4 dny Atropinem, takže má kukadla jak sova .Jinak mi říkala, že by jsme jí měli dát odklad, že je hrozně drobná na svůj věk, tak jsem jí řekla, že nepřemýšlím ani o tom, že bych jí dala normálně. Tak byla dr. spokojená. Jinak ale říkala, že mentálně je strašně chytrá, problém je ve fyzičnu. Bavili jsme se i o té neurologii. říkala jsem jí že jdeme příští týden . Tak prý to chce zkontrolovat kvůli nystagmu. Říkala, že ho nikdy nezaregistrovala, ale poslední dobou jo, ale ví, že byla po nemoci nebo nemocná atd. Tak jsem jí řekla, že mi ho taky nějak zvlášť nepozorujeme, jestli to nebude třeba tím, že když je nemocná, nebo po nemoci, že ty oči prostě neudrží. Tak prý je to možné, ale neuro vyšetření radši at má pro sychr.... Prý některý děti v oslabení šilhají (a to i přes to, že jinak s očima nemají nejmenší problémy, ale stačí horečka, a oči se rozjedou) a u nás se to projevuje takto. I sestřička přikývávala, že to v našem případě asi takto bude. Uvidíme co nám řeknou na neuro.Jinak oči v naprostém pořádku. pozadí taky a vše co se vyšetření kolem očí týče bylo naprosto OK. A dívala se na ní a říkala: Hm tak teď tam nystagmus zase není VŮBEC, krásně očka drží ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() . Tak jsem sama zvědavá co na neuro..... ![]() ![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.