| Evista | 25207 | 
| 
 | 
 8.2.2012 8:12:59 
Já na zápisu nefotila.Byl tam takový frmol, že by s toho stejně houbelec bylo a navíc když si ji odvedly jinam že...  
Leonie, jdu zkouknout fotky. To je Vikča šikovná, že ji to nevykolejilo, ale se vším se statečně porvala. Trénovaly jste nějak? S Janet tady budem 1.9 bulet jak želvy, že nám jdou slečny do školy ![]() Máme v rodině učitelku pro 1-5třída a kámoška je taky učitelky 1-5tř. a obě se shodují, neučit dítě písmenka, číst, sčítat, odčítat apod. protože se pak děti v první třídě prý nudí. Asi je to i o tom jaké nároky klade na prvňáky škola. Sára měla tak před rokem písmenkové období, to se naučila podepsat a pár písmenek. To ji po měsíci zase přešlo a písmenka i čísla jsou jí ukradená. Ale když namátkou něco přiděluje a musí počítat tj. mám 6jablek, dvě dám mámě, dvě babičce, tak mohu pojíst ještě dvě jablíčka.  | 
| Leonie + 2 lvíčata | 70868 | 
| 
 | 
 8.2.2012 8:00:28 
Janet fotila, je to na fb, tak se jukněte..... 
 | 
| Janet+sluníčko:-) | 75570 | 
| 
 | 
 7.2.2012 19:44:34 
Jé, no vidíš, ty ani nevíš, jak máš doma šikovnou holčičku  
![]() Vlastně stejné úkoly plnila i Manči ![]() fotila jsi ji? je to šikulka ![]() škoda, že je malinká, už by klidně mohla do školy ![]() a bylo by nás tu víc, co bysme pak odd září tady řešily případné školní problémy   našich prvňáčků | 
| 
 | 
 7.2.2012 16:18:45 
Tak jsme přišly ze zápisu. No fakt teda složitý věci docela po ní chtěli, ale Vikča vše zvládla. Dokonce měli napsaný slovo a k tomu nastříhaný písmenka toho slova a ona je měla ty nastříhaný písmenka složit pod to slovo. To měla během minuty 
 . To jsem byla fakt v šoku, že to zvládla. Jinak poznávala tvary, teda spíš jí učitelka říkala, tak tohle je trojůhelník, že jo a ukazovala na obdelník. A vikča, ne, to je trojuhelník. Prostě spíš jí pletla a Vikča jí opravovala. Pak zvířátka, taky jí říkala to jsou kozičky že jo? A Vikča ne, to jsou zajíčci atd. Dále barvy, říkanku musela říct, malovala obrázek, podpis po ní nechtěli, ale ona se teda na ten obrázek podepsala. Počítala, počítala ovoce na obrázku, musela říct jaký je to ovoce a pak se uč ptala, ať jí ukáže, kde je více ovoce a kde je míň. No bylo toho strašně moc co po ní chtěli.... Učitelka říkala, že má fakt rozumu na rozdávání, že je strašně chytrá, ale že je malinká a že sebou dost šije. Když se bavila a plnila vikča úkoly, tak se pořád hýbala a mávala rukama, jakože od radosti, že se jí daří, ale musí být v klidu. Říkala, že není po této stránce dozrálá, že by nevydržela 4 hodiny sedět.Takže musím donést z PPP a od dětské dr., že doporučují odklad. Dostala jsem papíry, tak to musím oběhnout. Jinak mě ale malá strašně překvapila, jak byla šikovná a musím říct, že i tu naší zkoušející učitelku. Když viděla, co tam přišlo za skřítečka, ale jak je vše zvládá.... Dokonce mi přišlo, že u té říkanky co říkala tu učitelku dojala  .No bylo to krásný..... ![]() ![]()  | 
| terezie + tadeáš 05 + berta 08 | 43496 | 
| 
 | 
 2.2.2012 18:35:51 
s tím zápisem - myslím, že je to normální . doba jde celkově vpřed a myslím, že každé dítě pár písmenek pozná a sem tam se umí někdo podepsat (teda myslím tím jméno či zkratku). ve školce se třeba poslední ročník podepisoval na výkresy každý sám. Tadeáš psal Tadu. u nás při zápise chtěli napsat písmenko na které jeho jméno začíná. a pak měli po zemi rozházená písmenka a děti měli ukázat , které znají.  
 | 
| Janet+sluníčko:-) | 75570 | 
| 
 | 
 2.2.2012 12:00:19 
Evisto, Maruška mívá reakce skoro vždycky. Tak jsem s tím i počítala  
![]() Ty klávesy musejí být super. Dostala na Ježíška (od tatky) taky klávesy. ale nejsou takhle rozdělené podle barev - na hraní knížka - no to by ji teprv bavilo. Ad malování. Taky si myslím, že je to v poho - když nechodí zmalovaná do školy. Tak proč ne. Když má být nějaká oslava. A já se maluju, tak Maruška chce taky. ![]() Tak obyčejně přimaluju - jen trošičku i Marušku - a ona má hroooooznou radost ![]() ad zápis: taky mě to překvapilo. ale ona už to všecko umí, tak mi to nevadilo. akorát mě zarazilo, jak řekla "kolečko" a učitelka řekla "jj, kruh" zima příšerná brrrrrrr a já jsem nemocná až hrůza. sedím tu. práce až nad hlavu. fakt nestíhám.se ve Finsku asi zbláznili. a mi je zle. zahleněná až hrůza. hlava mě bolí. strašné. ![]()  | 
| 
 | 
 2.2.2012 11:16:38 
tak nevím, proč mi to tam skočilo 2x 
 . Klikla jsem jen jednou.Jinak oprava: doba ne doma.....  | 
| 
 | 
 2.2.2012 11:15:17 
Evisto, Lucka se nemaluje normálně. Jen se trošku upravila, když čekala hosty a měla oslavu. Do školy se nemaluje vůbec a ani doma. Některý její spolužačky ale už se do školy normal malují. Lucka jedna z mála která ne. Na oslavu jsem jí to dopřála, proč ne... Jinak já kdybych přišla do školy ve dvanácti namalovaná, tak dostanu dvojku z chování. Tehdá byla taková doma. Ale dle mě má dost času na malování se. Takže jinak, až na vyjímky má zákaz. 
Janet taky se mi zdá, že toho chtěli u zápisu po Marušce moc. Přece poznávat písmenka a čísla by se měly děti učit právě až v první třídě. Co si pamatuju, tak po Lucce tehdá chtěli barvy, tvary, namalovat obrázek, říct říkanku či písničku a samé takové lehké věci. No já jí ani zkoušet nenechám (Vikču), stejně jí tam dávat nebudu, až za rok.  | 
| 
 | 
 2.2.2012 11:15:17 
Evisto, Lucka se nemaluje normálně. Jen se trošku upravila, když čekala hosty a měla oslavu. Do školy se nemaluje vůbec a ani doma. Některý její spolužačky ale už se do školy normal malují. Lucka jedna z mála která ne. Na oslavu jsem jí to dopřála, proč ne... Jinak já kdybych přišla do školy ve dvanácti namalovaná, tak dostanu dvojku z chování. Tehdá byla taková doma. Ale dle mě má dost času na malování se. Takže jinak, až na vyjímky má zákaz. 
Janet taky se mi zdá, že toho chtěli u zápisu po Marušce moc. Přece poznávat písmenka a čísla by se měly děti učit právě až v první třídě. Co si pamatuju, tak po Lucce tehdá chtěli barvy, tvary, namalovat obrázek, říct říkanku či písničku a samé takové lehké věci. No já jí ani zkoušet nenechám (Vikču), stejně jí tam dávat nebudu, až za rok.  | 
| Evista | 25207 | 
| 
 | 
 2.2.2012 9:19:49 
Janet, barevně odlišené tóny dělají i v Yamaze - hudební školičce kam chodíme 1x týdně. Ty barvy jsou fakt dobré. Klavír se sice barevně s Yamahou neshoduje, ale S. se je neučí nazpamět, ťuká postupně dle knihy. 
U nás na zápise ani nevím co dělaly, odvedly si ji jinam a já vyplňovala papíry. A potom to s S. páčit to je výkon. Ale prakticky jsem se dozvěděla, že chtěly to samé co píšeš. U vás mě zaráží to podepsat se a poznat jednotlivá písmenka. Sára se sice umí podepsat a umí je poznat, ale přeci toto se mají učit až ve škole, tak mi to nějak nebere, proč to chtějí u zápisu? Leonie, fotky jsem zkoukla... a čučím Lucy už se maluje?! Uf, samo je jí už dost let, ale mám ji zafixovanou jako 9ti letou  )S reakcí na očkování neporadím. Sára krom jedné vakcíny v 1,5letech to zvládla bez reakcí. Na tom pětiletém očkování druhý den nebylo vidět ani místo vpichu. Manžel ráno nenastaroval auto, to jsou taky radosti...  | 
Povídání o bylinkáchChrudim  
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou  
Vítání sv. MartinaBlansko  
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  
Vánoční trhy v KuksuTrutnov  Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.