Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| kdyzsluncenesviti | 89186 |
|
|
2.3.2014 19:26:40
Nóóó, já dostala asi přes 14 dny od učitelky ve školce 4 A4 stránky s tím, co měl předškolák umět a to je matroš
. |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
2.3.2014 19:04:19
Len..pravou a levou nerozeznam dodnes
..a nejvic me stvaly reci..uvedom si, kterou rukou pises...no, ja pisu obouma![]() |
| vertigo | 92133 |
|
|
2.3.2014 19:04:05
Dcera má 5 a půl. Ráda kreslí, ráda tvaruje z plastelíny, vystřihuje... hodně jí v tomto pomáhá časopis Sluníčko, tam je spousta podnětných věcí pro předškoláky. Cíleně se s ní nic neučím, barvy se naučila postupně, dny v týdnu umí jen částečně, měsíce v roce skoro vůbec, ale roční období zvládá. Pravou a levou stranu střílí od boku. Zavazovat tkaničku se naučila cca před měsícem celkem rychle, čekala jsem, že to bude větší boj
Zajímá se o písmenka, několik už jich pozná a napíše, ale číst ještě neumí. Počítá s jistotou do 10, dál už to plete. Hodně si pamatuje písničky, básničky. Je taková tvořivá, ale zase je na tom špatně s pohybem. Odjakživa je spíš pasivnější, nechtěla nikdy jezdit na odrážedle, na kole jezdit neumí a nijak se do toho nehrne, plavat neumí, jen s rukávkama. Nelyžujeme nikdo. Myslím, že v tvém případě není potřeba se s dcerou nic učit, pokud nejde do školy, tak má spoustu času. A taky jí dost pomůže školka, tam se třeba moje dcera naučila jíst příborem. Ale to zdravení bude hlavně na tobě ![]() |
| Anni&Annika | 50178 |
|
|
2.3.2014 19:02:51
kazde dite umi neco jineho, kazde dite zajima neco jineho...ja bych ji nechala. Ve skole dozene to co neumi, vetsinou se ty deti v prvni tride srovnaji a ve druhe uz jsou na tom vsichni skoro stejne....
Ja se nenervovala nicim. Ani jsem nezkoumala, jestli neco umime ci neumime. ![]() |
| Žžena | 83005 |
|
2.3.2014 18:32:30
Jenže na to musíš umět písmenko L a musíš ho umět správně a ne si ho zrcadlově plést.
U nás ve školce nacvičovali pravou/levou stranu tak, že všechny děti dostaly na hřbet pravé ruky razítko a týden ho tam měly... za tu dobu to s touto pomůckou nějak procvičovali... každopádně náš pětileťák za dva dny zvládl pravá/levá najisto. |
| Sio | 140384 |
|
2.3.2014 15:40:46
Neučím se s nimi nic. Ale aniž bych se snažila, umí číst, sčítá/odčítá do 20, číselnou řadu umí do nekonečna, píše tiskace, maluje, baví ho vesmír, lidský tělo, historie, zvířata. Plave, lyžuje, bruslí, jezdí na kole. Sebeobsluhu zvládne s přehledem. Ale když ho to chytne, dokáže se týden chovat jako dvouletej, a je mi u toho houby platný, že mi u toho bude zpívat anglickou abecedu.
|
| Jutta+L08/08+K04/10 | 59122 |
|
|
2.3.2014 15:29:05
![]() |
| Modřinka | 37246 |
|
|
2.3.2014 15:17:28
Klídek, u dalších dětí tě toto přejde. Mám tři děti, prostředního předškoláka doma, školka se mi moc neosvědčila. Abych syna učila cíleně, to neučím (a to jsem učitelka
), spíš ho zapojuji do mých činností a pokud o něco projeví zájem, tak ho podpořím. Minimalizuji TV a jak se dítě nudí, samo hledá čím se zabavit. A tak jde malovat nebo modelovat. A chválím. Každý výtvor, každý pokus. Ale abych si dala za úkol- dny v týdnu, naučím ho zavazovat boty... to prostě už nedělám. Můj bratr má stejně starého kloučka, má nadrilované planety sluneční soustavy i měsíce v roce, ale to naučíš i papouška, když si dáš práci a k ničemu jinému to není než házet machry na pískovišti. Ovšem pastelku držet neumí. Pokud máš nutně potřebu ho učit, najdi si, co by měl předškolák umět a zcela přirozeně to rozvíjej, když na to narazíte. Pokud je normálně šikovný, tak to zcela stačí. |
| ivaxx | 44192 |
|
|
2.3.2014 15:06:58
Když bylo klukovi pět tak uměl číst, sčítat, jezdit na kole, na bruslích i na lyžích. Co ale neuměl a ukázalo se jako velký problém do budoucna - navazovat kontakty, žít s kolektivem. V první třídě se sešel s dětmi, které ze školních znalostí neuměly nic a vše se naučily, takže rozdíly se srovnaly. Navíc řada z nich ale uměla oslovit dospělé, poradit si v zátěžových situacích.
Zpětně vnímám zcela jinak co je a co není důležité pro vstup do školy. Nyní by pro mě byla prvořadá samostatnost a sociální zdatnost. Číst a psát se naučí každé dítě v první třídě. Jezdit na lyžích je u šestiletého otázka 2 dnů, na kole totéž... |
| Winky |
| • |
2.3.2014 14:53:15
To je různý, synovi je nyní pět a trictvrte, ma starší sestru, takže toho umi hodne od ni (tuhle mi prerikal vetsinu vyjmenovaných slov po s). Navíc tady kde bydlíme se chodi do skoly od 5let, takže od záři pisou písmena, číslice, učí se číst a počítat. Měla jsem obavy z toho jak to zvládne, a celkem to dává, něco sice plete (písmena b a d, číslice 7 a 9 atd), ale vesměs ho to bavi a nestresuje. Ja bych na tom vzhledem kv jeho veku netrvala, ale on chce držet krok s detma ze třídy.
Kreslení ho bavi, na zdraveni je kadet :), ma rad ženský takže učitelky zdravi uz z dálky a všechny zná jmenem... Sport jak co, kolo mu trvalo, naučil se vloni v lete čerstvě pětiletý, plavat neumí ale s brýlemi se potápí, včera jsme zjistili ze mu jde slusne pingpong a badminton - teda na jeho vek, jako ze ma odhad a postřeh na ten míček (ja třeba ne :)). A sebe obsluhu na WC po velké ted mohutné trenujem, tkaničky nezvládá, priborem pizla ďesne a u jídla se obvykle pocunca. Na druhou stranu starší dcera touhle dobou ne a ne se naučit číselnou radu do 10 (jen říkat cisla za sebou), dny v tydnu taky neuměla (bežné to mixovala se jmeny měsíců, takže "pondělí, listopad, víkend" a tak). A neuměla vyslovovat R a Ř. Ted uz je ve třetí třídě a zvládá tak nějak průměrně. Tky je stydliva, ale letos uz zvládla zpívat na mikrofon pred třídou a rodiči na takovem mini vystoupení. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.