| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1190] Názory 11911200 z 3407  [Dalších 2207 >>]
radka
  • 
9.10.2013 7:40:03
promiň, ale to mi připadá jako to o kyselých hroznech
Pawlla 106336
9.10.2013 5:02:46
Cíleně jsem to děti neučila,spíš osobní příklad jak tady padlo a taky pravdivé a pokud možno podrobné inforace o drogách.Dceři bude teď 18 a žádný podobný problém jsme s ní neřešili,takže snad to tak stačí~:-D.Syn je docela izolován od běžného kolektivu vrstevníků,takže u něj zatím odpadá tlak skupiny,ale později ho asi pohlídám víc než dceru,protože jako autista nemusí nebezpečnou situaci odhadnout~:(.
Alraune 129596
8.10.2013 19:00:44
Ono záleží taky na schopnosti odlišit, kdy je to ptákovina a kdy důležité :)
Lei 37503
8.10.2013 17:21:47
snad to bude trochu k věci - mně přijde důležité, poukazovat při tom ne, týká-li se to materiálna, primárně ne na peníze, ale na to, že se více (zbytečným) materiálnem stáváme jeho otrokem, v podstatě to popisuje hezky Eriksen ve své knize, že jednou jeho synové viděli nóbl jachtu a strašně ji zatoužili mít místo jejich staré dřevěné pramičky, a on, místo aby řekl to, co je evidentní, totiž, že na takovou loď nemají (a pravděpodobně v nejbližších třiceti letech nebudou :-D) mít peníze, tak jim vylíčil, co všechno by s takovou jachtou NEmohli dělat (máčet si ruku ve vodě, když loď pluje, protože se do vody z lodi nedosáhne, pozorovat jen tak vlnky na vodě a lelkovat, protože by museli tak velkou loď stále uklízet a leštit, zastavit kdekoliv u břehu atd. atd.)
Žžena 83005
8.10.2013 16:00:35
Já myslím, že u mnoha praktických věcí je vysvětlování a komentování spíš nadbytečný. Aspoň u některých mamin vídám, že by vysvětlovaly horem dolem... a když to přesáhne nějakou mez, stane se to pro posluchače akorát bzukotem na pozadí a ztratí to na účinnosti. Takže i vysvětlování podle mne chce brát s mírou.
Maugha 107080
8.10.2013 15:13:30
Mluvit a mluvit a mluvit, vysvětlovat, rozebírat spolu dobré i špatné příklady z okolí, z televize a z filmů. Jít příkladem a třeba se i sama před dítětem pochválit, když zvládnu nějakou situaci, které jsem se třeba obávala.

Pak budeš mít čisté svědomí a pocit, že jsi udělala maximum, až je budeš muset vypustit samostatně do světa. Oni i když se tváří, že neposlouchají, tak něco v té hlavičce zůstane... to je potom později to, co jim spíná kontrolku, když se mají sami rozhodovat.

Navždycky je ochránit nemůžeš, jen jim dát dobré základy.
radka
  • 
8.10.2013 15:07:55
no však jo, kromě genů se učí nápodobou, a když to doma vidí, tak to berou za normální
absolutní nedostatek sebekázně
Tizi 106716
8.10.2013 14:58:13
Jo, je to hodně R+R, ale já to mám obráceně, já jsem spoustu těch věcí praktikovala, protože jsem je pokládala za správné a mám i takový vzor v rodině a pak jsem teprve zjistila, že je ve velmi podobném duchu i knížka, takže i knížka je teď moje oblíbená.

Ale zrovna toto mě dává smysl k tomu dotazu "umět odolat tlaku okolí," že se dítě (třeba tou zpětnou vazbou) naučí vlastnímu sebehodnocení a není závislé na hodnocení toho okolí (pochvaly), které jsou OK, pokud se jedná o rodiče, ale pak se ta závislost přesune třeba na nějakou blbou partu a ty návyky jsou tak zažité, že se z nich dítě špatně vymaní. Taky mám zkušenost z rodiny - holčička, matkou milovaná jako hodné a poslušné dítě, najednou v té pubertě začala poslouchat tu partu a toho, do kterého se zakoukala a matka nestačila valit oči ~:(
malamorska 36987
8.10.2013 14:56:45
Myslíš, že to dítě nasaje jen tak, samo od sebe, mezi řečí?
Možná je o tom třeba nějak mluvit, vysvětlit, dát komentář, Nebo najít vhodné příklady, na kterých to demonstrovat.

Pokud by to bylo tak, jak říkáš, tak by se to děti rodičů, kteří uspokojení neumí vždy odložit, nemají šanci naučit ~d~
Shayla a 3 kluci 43054
8.10.2013 14:42:44
Tak, že mu půjdeš vzorem.
[<<Předchozích 1190] Názory 11911200 z 3407  [Dalších 2207 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.