| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 3407  [Dalších 2037 >>]
CPO 111394
2.7.2013 12:15:06
Podle mě je to všechno o motivaci. Jak donutíte (jinak, než násilím) k úklidu někoho, komu bordel NEVADÍ, tj. vnitřní motivace nula. A nemotivují ho ani věci typu "něco ti zakážeme, nebo naopak povolíme, když...".
Benin 118322
2.7.2013 12:05:44
Co začít po částech? Jako první ať se naučí uklízet své oblečení tak, aby ho případně mohla použít další den nebo ho dala do špinavého prádla. Roztahávání nošeného prádla a braní čistého bych jí netrpěla. Prostě TEĎ se převlečeš a TEĎ se postaráš o své prádlo. A stát si za tím.
Postupně přidávat - průběžný úklid hraček, večerní úklid hraček, pomoc v domácnosti.
Jinak uprostřed pokoje plného bordela brečel i můj syn, že si s tím neporadí... no jo, neměl si to rozkramařit. Nebo po dvou minutách úklidu chytil hračku a šel si hrát. Pomohlo mu říct - "teď si ukliď ten bordel na stole (ale vážně uklízet, ne přendat do šuplíku). No vidíš, jak ti to hned prokouklo. Teď si ukliď hračky do boxů (poličky, oblečení, postel...), pokud to uděláš rychle, já ti zato vysaju (jinak vysáváš sám)."
Kluk docela uklízí sám, není to tipťop, ale koneckonců je to jeho pokoj a mně jde o to, abych se tam případně večer nezabila o hračky a aby měl v pořádku oblečení. Jinak platí, že pokud tam nemá uklizeno, není večer televize a nesmí si pozvat návštěvu.
karma 94498
2.7.2013 11:54:36
u nás tj taky dost katastrofa. Já jsem nepořádná ze své podstaty, ale bydlela jsem od 20ti sama, takže jsem zjistila, že co prostě z té podlahy sama neseberu, to tam prostě zůstane, manžel je nepořádný (a často nerudný, že je u nás binec...aniž by se o pořádek sám zasloužil. Mmch velmi příznačné mjyslím je, že matka moje i mého manžela jsou obě velmi, velmi pořádné. MANŽElova matka dělala vlastně všem svým chlapům služku, tzn žuili v perfektním pořádku, který permanentně obstarávala matka-ale tj jiná kapitola)...a dcera, ačkoli se jí snažím nějaké zásady vtisknout, je prostě nepořádná taky, neb rto má odpozorované. Takže pokud u vás prostě další členové domácnosti jsou bordeláři, asi je lepší se s daným rysem dceřiny povahy vyrovnat. Já taky nerezignuju a dál budu výchovně působit, ale je mi jasné, že dost jde o házení hrachu na zed...když bude dcera dospělá, nák se s tím popere. Ono je příjemné být v uklizeném a pěkném prostředí, o tom žádná, ale zas otázka, stojí-li ti pořádek za ty nervy...
Xantipa. 34439
2.7.2013 11:33:05
Dcera prostě k tomu musela dojít sama věkem, byly doby, kdy se v jejím pokoji chodilo a šlapalo do "okýnek" na podlaze a bordel neuvěřitelný a já zuřila denně. Nic nepomohlo, prostě až když z toho vyrostla.
No a kluci? Když peru, mají povinnost protřídit si oblečení, což v podstatě znamená ho sesbírat a dát do koše na prádlo - to dělají a tím ubyde spousta bordelu. 2x za rok spolu třídíme oblečení, hračky a pracovní stůl.
Naklizeno není, ale co můžu dělat? Já taky zabírám v obýváku prostor svými věcmi. Můj sen je dílna jak pro mne tak pro kluky - taková ta čistá, pájení apod., ne vrtání, na to dílna je.
Lída+2 28136
2.7.2013 11:30:43
Senedra, z mého pořádku milovného dítka se stal v pubrtě bordelář.....když si uklidí na stole nic nenajde...nechávám ho žít....vím, že si uklidit uměl,umí, mě pomůže, jeho chlívek neřeším.

navíc má bratra co si bere pomalu pravítko, když si po utření pachu rovná věci zpět..... tužky v kelímku jsou taky nějak...nužky jsou taky nějak...prakticky si nejde nic vzít, i když to vrátíš zpět, pán má problém, že děláš nepořádek, prootže tužka je o 5mm jinde~8~

výchova stejná.....na zbláznění je oboje
1kulička 119729
2.7.2013 11:30:06
:-) jojo, a ještě i broučky, ploštice mi chtěla doma nasadit. Ve výtvarné činnosti se dopracovala k oškubávání pokojových květin a patlání barev na listy. Druhá dcera, která uklízí ráda, ale taky má nápady za milion, nedávno uštípla špičku nůžek na nehty, protože "chtěla vidět, jak to táta udělal" (uštípla to druhými nůžkami, takže máme zničené 3 nůžky na nehty) - ehm, vyhodila jsem, aniž bych manžela informovala, protože by byl mooooc ošklivý, a ona má fakt křehkou psýché.
Manžel na ně umí pustit hrůzu, ale není o nic úspěšnějsí...bordýlek produkujeme, když tatínek spí...
Evelyn1968,2děti 6269
2.7.2013 11:29:29
Pro mojí maminku ani pro tchýni nebyl pořádek nikdy prioritou, pro nás s manželem docela jo, tak jestli se to dědí ob generaci~e~~t~
CPO 111394
2.7.2013 11:29:10
"Jen mi nepřijde správné absolutně rezignovat a dítě nechat dělat nepořádek"

Správné nesprávné, já jsem do mateřství vstupovala s mnohými ideály, a realita je všechny pohřbila. Prostě jestliže něco NEJDE, pak co s tím? Když jsem byla ještě vdaná, dělala jsem to stejné i s manželovýma věcma, teď jen s dceřinýma. Projdu byt a všechno, co překáží v cestě, na židlích, stolech apod. sesunu na jednu hromadu - manželovi jsem to skládala na psací stůl, dceři doprostřed jejího pokoje.
Lída+2 28136
2.7.2013 11:25:57
Mapat, pokud bych někde našla její věci, dala bych jí to do ruky ať si to uklidí.

pokojík- její vizitka~d~
Senedra 14756
2.7.2013 11:25:31
Sakra, zatracený váleček ~o~
[<<Předchozích 1360] Názory 13611370 z 3407  [Dalších 2037 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.