Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| Balbína | 99798 |
|
|
15.8.2019 14:22:12
Syn pred par lety prolouskal Poseroutky. Pak uz se poradne nezacetl. A ted, cerstve 11 se zacetl do Harryho Pottera. Za prazdniny precetl uz 4 knihy, ted cte patou! Ale trvalo mu zacist se. Myslim ze pomohlo ze byl u babi bez wifi.😁
|
| Rozállie | 144785 |
|
|
15.8.2019 14:12:42
Mozna ta roztekanost s nectenim souvisi.
Syn, ted uz dospely, se tezko sam zacital do knih, ale kdyz jsme mu predcitali, tak ho to bavilo. Posleze vyslo najevo, ze ma poruchu pozornosti. Kupovala jsem mu hodne komixy, knihy proste necetl, i kdyz mame doma solidni sbirku. Ted v dospelosti cte vlastne jen naucne, na tema ktere miluje. A rad cte nahlas malym detem , knihy ma rad, jen je nerad cte Tezko se mi s tim smirovalo, ostatni nasi potomkove ctou fakt hodne. Jedna z dcer cte ale zasadne to, u ceho nezna pribeh, takze HP nedocetla, vadilo ji, ze vi, jak to skonci. Zkousela bych nabizet vsechny mozne zanry, zpocatku radsi tenci, nebo povidkove, hodne se o bavit o deji, a taky zkouset ty naucne. A nezavrhovat komiksy. |
| Marika Letní | 140743 |
|
|
15.8.2019 13:53:30
kruci "nechci ti brát iluze, ale dokud jsme četli dětem my, tak je to taky děsně bavilo "
Jo taky myslím... číst si sám je větší námaha a pro koho čtení není snadné, tak se mu do toho nechce. Ale aby se čtení zautomatizovalo, tak je nutno trénovat, tedy do čtení i nutit. To je jako se psaním nebo logopedií, taky bych nutila do tréninku, dokud by dítě nezvládlo na dostatečné úrovni. Tyhle věci, jak nestihnou natrénovat v raném věku, tak pak už nedoženou, nebo jen s velkou námahou. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
15.8.2019 12:19:24
kruci, jo
, přesně tak u nás. Ale jedna dcera je fakt po mně ![]() |
| TaJ | 81121 |
|
|
15.8.2019 12:11:59
Kručí, u nás to samé, dokud jsme četli my, tak knížky miloval, ale sám ani náhodou...a od cca 9 už nechtěl číst ani od nás... přitom od batolete se pořád hrabal v knížkách a měl to rád...
|
| Pam-pela | 97353 |
|
|
15.8.2019 11:48:27
Já stále čtoucí matka jsem svoje tři děti rozhodně svým čtením (i čtením jim před spaním
) bohužel nenamotivovala...a jeden syn z komiksů NIKDY nepřešel na normální knížky . Skrblíky komiksy měl načtené snad 100x od každého, doteď je máme doma v salátovém vydání, ale další děti už taky nebaví. |
| Pam-pela | 97353 |
|
|
15.8.2019 11:45:32
My se v psychologii dítěte učili, že dítě je buď čtenář, a nebo nečtenář, že se s tím prostě rodí.
A pak možná nějaký uživatel knížek teď v této době, že si sem tak když je namotivované něco přečte...protože jsou náhradní zábavní aktivity místo čtení. Ale u nás doma to tak je, jsme dva čtenáři (já a starší dcera) a ostatní nečtenáři, já bez knížek, a to dokonce těch papírových, nemůžu bejt. |
| kachna_ | 144932 |
|
15.8.2019 11:45:13
Marko, možná máš pravdu, roztěkaná je až hrůza. Čte dobrovolně, letos měly prázdniny fakt nabité, tak nepřečetla nic,
|
| zerat | 18305 |
|
|
15.8.2019 11:22:40
Je pravda, že ta naše umí výborně angličtinu a začala ji mít hodně ráda tím, že začala sledovat seriály v angličtině. Najednou začala nosit jedničky z AJ a i učitelka začala být ohromená. Mladší zatím cizí jazyky neberou vůbec
![]() |
| Dari79 | 114243 |
|
15.8.2019 11:19:36
já mám teprve 8 leté, nutit nebudu, ale motivovat ano - tedy kupovat knížky, strkat je pod nos, číst s ním a tak.
Momentálně čtu já před spaním HP už 3 díl, to nás baví... Společně čteme Fotbaláky - je to jednodušší styl, větší písmenka, kratší kapitoly - jednu stránku on, jednu stránku já... Pak máme v plánu Rychlé šípy a už teď se ptá, co budeme číst, až dočteme HP a Rychlé šípy ![]() Myslím, že přesně o tomto to je - najít sérii s příběhy, které to dítě baví. Já se teda vyhýbám všem těm Poseroutkům a jiným podobným řadám, koukla jsem do toho v knihkupectví a nezdá se mi to nejšťastnější. V 10 holka - šla bych fakt spíš než do HP do nějakých dívčích románků. Já teda v knihkupectví vždycky strávím šílenou dobu, ty moderní tituly si musím osahat, pročíst kousek, když je to děsnej jazyk nebo divný příběh, abych to nekupovala. Trpím u toho teda fest. Byla bych nejradši, kdyby dítě četlo to, co jsem četla já jako malá, ale chápu, že je to blbost, svět je jinde, navíc mám kluka... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.