| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti - ostatní

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3407  [Dalších 2757 >>]
1kulička 119729
15.8.2019 11:17:10
Však pár stránek stačí, Já jsem svýho času četla hodně, ale začalo mě to bavit určitě až po 12. roce, dřív jsem neudržela pozornost a nebavilo mě to.
Nikdy mne nenapadlo,abych děti do čtení postrkovala, bohužel to povinné čtení a deníky jsou neuvěřitelný opruz a jen zázrakem to děcka neodradilo. Je jim teď 14 a 15 a jsou zanořené v těch svých fantazy neustále.
Malá 6 letka nám vyčítá, že jsme všechny stejný a co na tom máme. Ale objevila teď knihu "Kam se poděl můj sýr" což sice není vůbec její kategorie, ale z nějakého důvodu se jí to strašně líbí, tak to je první knížka asi po 2 letech, co chce před spaním, jinak musím jen zpívat ukolébavky.~d~
kachna_ 144932
15.8.2019 11:13:12
v trafice jsem ho neviděla, mrknu, dík za tip.
Senedra 14756
15.8.2019 11:03:34
Co si číst s ní - prostě jí kus knížky třeba před usnutím přečíst nebo poprosit, aby četla ona tobě.

Jinak bych jí vzala do knihkupectví, ať se prohrabe regály, co by jí mohlo zaujmout.

U nás v deseti hodně jely různé fantasy, teď třeba mladší čte Zlatý kompas - viděla i film, líbil se jí, tak sáhla po knížce.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
15.8.2019 10:57:05
já takhle nechápala, kde bere slovní zásobu mrňavka... jak špatně vyslovuje, tak už ve školce dokázala najít synonyma snad ke všemu... něco řekla a druhý jí nerozuměl a ona dokázala větu formulovat několikrát, až jí ten druhý porozuměl... jo a když to nešlo, dokázala zapojit i mimiku a gestiku a své sdělení prostě dokázala předat ~:-D
paradoxně čím lépe mluví, tím méně slov používá... jakoby se jí ta slovní zásoba ztenčovala ~d~
TaJ 81121
15.8.2019 10:41:58
Zerat, u nás je tohle zvláštní, syn téměř nečte a přesto zná spoustu výrazů, často i knižních, u kterých si vždycky říkám, kde k tomu přišel...fakt nevím, ale slovní zásobu má dost slušnou.. netuším, kam na to chodí...jako kouká na televizi, to jo - od dětských pořadů, přes dokumenty o přírodě, vědomostní soutěže, někdy loni hltal staré díly Chcete být milionářem~:-D apod. až po seriál Comeback ~t~..plus je dost na netu, ale tam si hledá spíš věci kolem vlaků a dopravy, různá videa, dokumenty, sestřihy z akcí...poslední dobou jsou teda největším hitem Vláčkaři na YouTube, videa Poznáváme železnici a tak...ale fakt si dost často říkám, kam na ty výrazy chodí, když vlastně nečte...asi to čtení nebude ta jediná správná cesta, jak k tomu přijít...
SleepWell 151891
15.8.2019 10:38:12
u nas zafungovalo
-sebrat mobil
-vydrzet nez akceptoval, ze mobil neni a nebude
-dodat knihu az pod nos (vyber knihy neni jednoduchy, obcas opravdu precetl par stranek a konec)
-vydrzet, kdyz prichazi v 10minutovych intervalech, jestli uz to nestacilo

a pak se stalo to, ze precetl knihu, pak druhou ze serie, pak 10 ze serie a pak cele jeste jednou dokola, protoze dalsi uz nejsou

-tak jsem zkousela ho presunout na jinou knihu - to vyzadovalo cele usili od zacatku nez akceptoval existenci jine knihy a nakonec to dopadlo stejne.

Takze si myslim, ze asi nebude univerzalni navod - jestli to brat nasilim nebo nechat plynout. Mam i zkusenost, ze mi ted 15leta dcera vycetla, ze jsem ji malo "nutila" chodit na gymnastiku, ze ted uz to delat nemuze, je moc stara a nevezmou ji. Detem do hlavy clovek holt nevidi. U tech mensich, cca do 12 let bych ted uz se nebala (a nebojim) byt trochu tvrdsi a nedat na jejich narky.

Nebo jiny primer s vyletama - prvni hodina jakehokoliv vyletu je utrpeni. Mensi decka kvilej, jak je boli nohy, breci po mobilu a tak dal. Pak se to zlomi a jsou nadsene, co jsme vsechno zazili.
TaJ 81121
15.8.2019 10:34:21
Marko, jo, taky už nečtu tolik, co dřív, i když pořád ještě jo...ale dřív jsem hodně četla v MHD, teď to mám do práce blízko a část cesty pěšky, takže to ani nestojí za to...čtu nejvíc na dovolené a nebo spíš přes zimu, když nejsme dlouho do večera někde fuč...
Vítr z hor 100046
15.8.2019 10:33:20
Jestli je to na čtení, čtečka je mnohem lepší než tablet – nebolí z ní oči (tablet bych dlouhodobě nedala) a vydrží mnohem déle nabitá (nabíjíme vždycky jednou za pár týdnů).

Klasiku na stažení pro děti jsem našla v nějaké knihovně, ale nehledala jsem "pro děti", nýbrž konkrétní tituly. I na ulozto je jich dost. Knížky se dají samozřejmě i kupovat, zrovna včera jsem jednu koupila na alza.cz.

K některé čtečce dostaneš knihy zadarmo, pokud vím býval to balík několika tisíc knih.

Kromě povinné školní četby mají mládežnice ve čtečce třeba hromadu Durrellů, Fimfárum, Tři mušketýry, verneovky, Pratchetta...

Štvou mě tedy nákupy knih na Amazonu – z Čech se dá nakupovat jedině na americkém Amazonu a ty ceny bývají i několikrát vyšší než bazarová knížka. Takže kolikrát si raději koupím za 2 libry brožovanou bazarovku než za 20 dolarů ebook. Ale Amazon má třeba ebooks zadarmo (většinou tedy pitomosti) nebo ti pošle zdarma pár stránek na ukázku.
zerat 18305
15.8.2019 10:27:13
Graine, však já Tvůj názor nerozporuji. Sama to vidím doma, že starší toho také moc nenačte. Ale také vidíme rozdíl, že mladší čtenář má širší zásobu, častěji se nás doptává na významy toho či onoho; starší má slovní zásobu slabší a často ani nemůže najít vhodné slovo - občas mě při povídání dost sejří. ~k~
Lída+2 28136
15.8.2019 10:24:19
Aha, no já to beru nyní z pohledu toho, že zítra má pršet.~;)
[<<Předchozích 640] Názory 641650 z 3407  [Dalších 2757 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.