| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : JIP a ARO

(?)
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 453  [Dalších 183 >>]
.ganesha. 83982
23.11.2010 14:07:20
Bylo to ve 34tt ~;)
.ganesha. 83982
23.11.2010 14:06:26
Na Bulovce jsem za dcerou chodila pokaždé, kdy jsem chtěla, sestry ale spíš chtěly, aby to bylo po těch 3 hodinách.
Takže to vypadalo tak, že jsem tam chodila ve 3, v 6, v 9, 12, 15, 18, atd.. až do rána, přebalila jsem ji, nakrmila stříkačkou (nebo později i nakojila) a pak ji měla aspoň hodinu na sobě "na klokánka", kdy na mě spala. Pak jsem ji spící uložila do postýlky (zpočátku 5 dní do inkubátoru) a šla taky odpočívat... takže jsem tam v podstatě byla 1,5-2h a za hodinu šla zas. Moc jsem toho za těch 25 dní nenaspala, ale já fakt nepotřebovala. Navíc mě u malý ani nic nebolelo, tak jsem tam chtěla být co nejdýl.
Simeona+3 110315
23.11.2010 14:01:32
Díky za reakce, mně se zdálo zvláštní že ho tak málo vidí. Nevím tedy o jakou infekci jde, ale známá tady z rodinky porodila ve 32.tt kvůli listerioze a nepamatuju se že by ji k miminku pouštěli jen omezeně, naopak malou klokánkovali a kojení se jim taky povedlo...
Tak snad to bude každým dnem lepší, ono taky po CS jí asi není moc do skoku, na druhou stranu tady se čeká že se druhý den maminka o své dítě už postará sama...
adelaide k. 20327
23.11.2010 13:51:26
Ještě, návštěvy byly denně dvě hodiny během odpoledne, tatínci mohli přicházet kdykoliv během dne. My jsme ale byli bez návštěv (chřipková epidemie) což bylo děsný.
adelaide k. 20327
23.11.2010 13:49:45
Byli jsme na novorozenecké JIP po narození dcery, kvůli jejímu oboustranému zápalu plic. Přijali mě normálně k ní, matky byly na stejném oddělení na pokojích po dvou, když dítě už nepotřebovalo být v inkubátoru šlo k mámě na pokoj a následně oba domů.
florka+zuzaňák 92014
23.11.2010 13:47:39
Jinak tam mohli být jakkoliv, pro rodiče nějaký návštěvy neplatí. Dokonce jsme pak byli na návštěvě i s mamkou, když byly na pokoji a to to nebylo normální šestinedělí, museli jsme mít plášť a tak..
Staronová.luc 34895
23.11.2010 13:47:11
Malej byl poporodu na novorozenecké JIP kvůli silné žloutence a já jsem byla na pokoji s ním, byly jsme na pokoji 2 maminky a dvě mimča. Návštěvy tam mohli odpopoledne na cca 2 hodiny, takže za náma chodil tatínek.
Režim byl téměž stejný jako na oddělení šestinedělí.
florka+zuzaňák 92014
23.11.2010 13:45:48
Brácha má dvojčata, narodila se v 35 týdnu, měli asi 1600 a 1800 gr, švagrová po CS, nejdřív tam za nimi chodil brácha, druhý den tam byla už i švagrová, nejdřív zkoušeli krmit sondičkou, přímo do žaludku, pak se jí spustilo mlíko, tak odstříkávala a dávali jim to z lahvičky, na kojení byly moc slabé. Mohli je chovat oba dva, to vím, máme fotky, pak na chvíli švagrovou propustily, bydlíme 10 minut od porodnice a jezdili je tam krmit a kojit, na noc tam nebyla. A pak ji zase vzali a už s nima byla na pokoji, asi 14 dní, když přesáhly dvě kila a byly v pořádku, tak je pustili dom
Simeona+3 110315
23.11.2010 13:38:54
Ráda bych se zeptala na to, jak to vypadá na novorozenecké JIPce v ČR- jestli se za miminkem může jen v určité hodiuny nebo jestli tam může být jeden z rodičů celý den, jestli si můžou mimi pochovat, jestli se zkouší kojení a od kdy.

Švagrová v sobotu porodila akutním CS ve 36.tt kvůli infekci (nevím jaké), malý je v pořádku, má 3300g, je v inkubátoru a má nasazeny atb. Švagrová je dost v depce že miminko viděla za celý den jen na půl hodiny, na kojení jí ho nenosí. Jo- a je v UK.
Tak by mě zajímalo, jak to funguje u nás, je mi jí líto, že se na miminko tak těšili a teď jsou smutní že si ho nemůžou ani pochovat~n~
Aalca8 111642
27.10.2010 18:48:06
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat zda někdo z vašich blízkých byl na tomto oddělení. Vaše zkušenosti dobré i zlé. Moje maminka tam v těchto chvílích leží a hrozně se o ni bojíme, je v umělém spánku a je to pro nás hrozně těžké, když tam příjdeme tak se sestrou akorát brečíme a jsme z toho všichni hodně špatní. :-(
[<<Předchozích 260] Názory 261270 z 453  [Dalších 183 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.