| Dáňula | 68603 |
|
|
7.5.2009 22:09:47
Veru, já tuším, že v nějakým tom zákonu je, že děti do určitého věku(7nebo 10let, teď nevím) mají právo být hospitalizováni i s rodičem, respektive že té matce by měla být zajištěna nějaká možnost s tím dítkem v nemocnici pobývat. U kojících ještě víc.
Jako kdyby sehnala někde to volné místo třeba na gyndě, tak by to bylo fajn, ale teda nevím, jako co by jí tam zapsali, když to je prakticky nemocniční oddělení, na kterém nemá být. A ona na tu JIPku volala? Sestry jí třeba neporadily co a jak? |
| Veveruss + 3 | 70884 |
|
|
7.5.2009 22:05:42
Dáňul, oni tam, ale mají "tam kde je to možné..." což neznamená, že musí, ne??
|
| Dáňula | 68603 |
|
|
7.5.2009 22:04:28
No jako právo na to má 100%. Takže jedině, že tam mají nějakou nemocniční ubytovnu pro tyto případy, jelikož místo by jí měli prostě "zajistit", tedy alespoň tu možnost tam být.
|
| Veveruss + 3 | 70884 |
|
|
7.5.2009 22:04:09
Takže v právech dětí je, cituji:
"Děti v nemocnici mají právo na neustálý kontakt se svými rodiči a sourozenci. Tam, kde je to možné, mělo by se rodičům dostat pomoci a povzbuzení k tomu, aby s dítětem v nemocnici zůstali. Aby se na péči o své dítě mohli podílet, měli by rodiče být plně informováni o chodu oddělení a povzbuzováni k aktivní účasti na něm." Což je dosti alibistické, že jo Ono je to hezký, ale vlastně to vypovídá o tom, že oni nemusí s dítkem hospitalizovat i maminu, že?![]() |
| Veveruss + 3 | 70884 |
|
|
7.5.2009 22:00:48
No, Dáňul, kápla jsi na to, mám stejný pocit. Ona by měla být zítra propuštěná, je v Nymburce. A už jí řekli, že místo na oddělení šestinedělí v Kolíně není.... Takže se snaží najít místo na gynekologii, aby mohla za malou docházet. Žádné oddělení pro maminky dítek z JIP tam asi není
Myslíš, že má cenu se dožadovat práv být tam s malou? Jdu prostudovat ta práva. |
| Dáňula | 68603 |
|
|
7.5.2009 21:57:48
Veru, jestli jsem to pochopila správně, tak ona je teď v jiné porodnici, že? No a kdyby už byla relativně ok, tak by jí ani to místo nemuseli hledat, nebo ne? Aby na ní nehráli nějakou habaďuru, že tady jí propustí a pak bude kouket, že tam jí nechtějí vzít. I když to snad ne. Oni tam nemají nějaké pokoje pro matky, co doprovází do nemocnice děti?
Já právě tenkrát byla taky v jiné porodnici, ze které mě po 4 dnech jako propustili a už jsem neměla nárok na to, být na šestinedělí v té druhé s jipkou, jelikož už jsem byla propuštěna z "léčby". Ale zas v tom Lbc měli patro čistě jen pro JIPky - novo a dětskou + pokoje pro matky. Nevím, jak to mají v Kolíně. ![]() |
| Veveruss + 3 | 70884 |
|
|
7.5.2009 21:56:39
Jojo, já se špatně vyjádřila, myslela jsem návštěvy maminky, samo na JIPku ostatní nepatří.
|
| Veveruss + 3 | 70884 |
|
|
7.5.2009 21:55:57
Iví, to do ní taky hustím, ať si stojí za svým, snad se nedá. Budu jí podporovat co to jde. Ona je navíc maminka samoživitelka, takže ty korunky by se fakt hodily. Hlavně ať je malá v pořádku, zbytek nějak zvládneme
![]() |
| iví,Verunka, Adámek | 52692 |
|
|
7.5.2009 21:52:28
Jo a ještě k těm návštěvám. Beru to, že na Jipku nepouštěj návštěvy, to chápu.Maximálně otce, ale víc bych nepovolovala ani já.
|
| iví,Verunka, Adámek | 52692 |
|
|
7.5.2009 21:49:42
Pěsti držíme, protože mám husí kůži, když slyším, že nějaké děťátko je nemocné. Děti by snad vůbec neměly marodit. Nejradši bych to vzala za ně.
Ať se kamarádka nedá. Kojení je opravdu velká úspora nejen času, ale i peněz.Co se takhle optat na nadstandart? Já vím, že to stojí penízky, ale aspoň do té doby, než se uvolní místo. Teda, kdyby nevyšlo to co slibují.Protože představa odstříkávání si mlíka doma a vozit ho do nemocnice je šílená. Tam pak pracuje docela slušně psychika, kort, když je krátce po porodu. Ať je otravuje a stojí si za tím, že tam chce být s malou. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.