Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!
| *S | 15300 |
|
30.3.2008 12:02:04
Ja som bola s obomi dievčatami na JIP, keď mali cca 9 mesiacov. Bolo to super, spala som vedľa na detskom a sestričky ma vždy prišli len zavolať, keď sa zobudili. Tak som tam sedávala celý čas, keď som si potrebovala odskočiť, len som to nahlásila. Som za to veľmi vďačná, inak si to ani neviem predstaviť. Ale viem, že nie všade je to bežné.
|
| arsiela, | 59672 |
|
|
30.3.2008 9:51:16
u nás pobyt na jip možný je.Maminka spí na pokoji vedle jip,ale může být s dítětem jak dlouho chce,jáí u postýlky proseděla 48 hodin v kuse.Sestry mě jen říkali ať si jdu lehnout aspoň na chvíli,ale když jsem nechtěla tak mě nevyhazovali.Jen když přijímali další dítě tak poprvé mě poslali pryč,pak už ne.
|
| Emitom (Michi 8/04+Veru 7/07) | 17660 |
|
|
30.3.2008 9:23:02
taky jsme měli holčičku na JIP, bylo jí tehdy 21měsíců. Naštěstí to zvládala poměrně dobře, ale přesto mi bylo moc líto, že k ní nesmím-ani jsme nechodili za ní na návštěvu, jen jsme zpoza sloupu koukali-abychom ji právě nerozrušili tím, že se objevíme a pak odcházíme. V tu dobu jsem na tom byla psychicky tak, že jsem ani neuvažovala jestli je to správně, nebo ne.
Přesto, kdyby mi někdo nabídl možnost být tam se svým dítětem, beru ji všemi deseti. Myslím, že i sestřičkám by to usnadnilo práci, takové úkony jako dát dítěti napít, přebalit jej, by jim ušetřily spoustu času na kvalifikovanější výkony. Psychika je pro léčbu moc důležitá, dětem by to jednoznačně prospělo. Divím se, že když je dospělý na JIP, pouští k němu návštěvy i v docela hojném počtu, tak proč nepovolit pobyt matky u dítěte? |
| Mili+5 | 20018 |
|
|
29.3.2008 22:09:03
Dovolte mi další úvahu na toto téma. Často se za běžné považuje pobyt matky na standartním oddělení, ale jak se řekne Jip nebo Aro, tak mnozí mají zafiksováno, že tam to prostě nejde. Jenže právě tam jsou často případy dětí, jejichž nemoc nedovedou lékaři úplně vyléčit, něco udělat mohou, ale často záleží na tom, jak to dítě zabojuje, jak se cítí psychicky, jestli má vůbec chuť žít. A když mu vezmou maminku, nechají ho samotné uprostřed cizích lidí, kteří mu z jeho hlediska jen ubližují, tak kde má brát sílu bojovat. Když jsme po těch dvou dnech Milenku viděli, vypadala přesně tak, že to prostě vzdala, všichni jí odešli dokonce i máma, odmítla jíst i pít, buď plakala a nebo vysílením usnula a když nás tam pak viděla, jakoby jí znovu svitla naděje, úplně se jí to dalo z tvářičky číst, že ji to překvapilo, že to snad už ani nečekala. Lékaři by měli mít více pokory a pochopit, že právě tam, kde medicína není všemocná, potřebuje takto vážně nemocné dítě blízkost rodičů především maminky stejně nutně jako jejich péči, aby se uzdravilo.
Ještě jsem se chtěla poptat těch, které mi nabízely pomoc, neozval se vám někdo ohledně zveřejnění tohoto tématu? |
| Naxii M05+ K08 + J16 | 33633 |
|
|
22.3.2008 16:22:37
Ahojky.. (hoj Hehe)
Tak jsem teď byla na JIPU.. Perinatologickém.Měla jsem spolubydlíci se dvojčátkama na kapačkách.Návštěvy byli díky bohu povolené ale se souhlasem té druhé..Během návštěv samo probíhalo třeba i echo a tak ale rodina mohla zůstat.. Když ležel malý na bulovce na chirurgii, tak jsem mohla být sním.. celé 3 dny.Ale nejdřív pro mě neměli místo.. Neumím si představit, že bych ho tam nechala.. Zůstala bych tam klidně 3 dny na židli.Ale jak je to na JIP a ARU nevím.. co se dětí týče. |
| Hehu+Cipísek | 55282 |
|
|
17.3.2008 15:21:43
ahoj. mám teď čerstvou zkušenost z JIP v IKEMu... přítel za mnou mohl každý den a nikdo ho nevyhazoval. dokonce odcházel po 9váté večer a byl tam prostě i když jsem spala... a já jsem za to moc vděčná. nedovedu si představit, být tam většinu dne sama. i když jsem byla unavená a mimo, už jen to, že tam byl bylo pro mě uklidňující!
výhoda tam samozřejmě byla, že tam byly oddělené kóje, né jen závěsy jako na akutním příjmu (ale i tam ho za mnou pustili, když to šlo!) nikdo se ani nepozastavoval nad tím, jestli je to můj manžel! a když si vezmu jaké to bylo pro mě... tak jaké je to asi pro dítě??? ![]() |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
9.3.2008 17:34:43
Některé "nižší" příspěvky jsou trochu promíchané, a mohou se zdát vytržené z kontextu, to proto, že toto téma bylo původně nešťastně založenou pod konkrétním forem s tímto tématem ne zcela souvisejícím.
Děkuji Adminovi, za PŘESUNUTÍ pod samostatné forum ![]() ![]() |
| BERBER+A+L+V | 7963 |
|
|
5.3.2008 20:15:59
gg
|
| Hanka+Bára7/05 | 30896 |
|
|
5.3.2008 8:21:17
Haňul, dočkáš se uvidíš!!! Hlavně se nevzdávej!! Já myslím, že se ti to podaří brzo. Na zamlklinkách, kam chodím teď otěhotněly holky, které si opravdu hodně zkusily, jedna potratila 4x, druhá 3x, další taky několikrát, snažily se strašně dlouho, všechny ještě dítko neměly. A povedlo se jim to všem postupně pár pár měsíců po sobě.
Já vím, že tento měsíc je pro tebe ztracený, ale co zkusit vyměnit centrum co nejdřív a začít příští měsíc?? Než se takhle stresovat co s tebou dr. bude a nebude dělat. Pokud u vás máte na výběr, tak bych do toho šla. Já na výběr nemám, u nás je jen Sanus a nikam dál bych jezdit nezvládla. |
| aneta | 79074 |
|
|
5.3.2008 8:17:24
ahoj, menstruační kal. v pc mám, vytvářela jsem si ho sama pro mou potřebu, ale je dost velký. Jestli chceš,tak ti to přepošlu.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.