| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Zahraniční politika a události

Soutěžte s muzikálem Edudant a Francimor

Vyhrajte vstupenky na skvělý muzikál do Hudebního divadlo v Karlíně!

(?)
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 71979  [Dalších 71049 >>]
Žžena 83005
9.4.2024 16:29:57
sovice,
tak fajn, máme "intenzivní" paliativní péči, ve které někdy bohužel není kapacita ulevit účinně trpícím, takže člověk pořád nemá jistotu, že ten konec bude aspoň trochu důstojný nebo utrpení prostý.
Žžena 83005
9.4.2024 16:26:59
Buřte,
stále nemáme jistotu, že to v současném systému každému opravdu účinně uleví.
Buřt 147593
9.4.2024 15:52:46
Zzeno, ta lecba bolesti jde rychle dopredu. Zejmena od doby, co je dostupny fentanyl.
Bohuzel mam taky zkusenost z okoli.
babi_ 48341
9.4.2024 15:51:26
"Jednak máme intenzivní možnost paliativní léčby bolestí,"

není tomu tak, respektive ta možnost tu je, ale léčba není dostatečně účinná, bolesti jsou nesnesitelné i s léčbou,

a "která, přiznejme si, nakonec někdy je sama to, co člověka uspí. " - možná někdy někde ~d~ , ale lékaři se tomu snaží předejít seč mohou, a vyšší dávku, která by ulevila od bolesti, nedají, protože by zabila.
sovice 18997
9.4.2024 15:48:20
Žženo,

ve Vážného příspěvku jsem slovo "kvalitní" nenašla, jen intenzivní. Kde to čteš?
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
9.4.2024 15:38:01
No jistě, že je to v pořádku, protože ačkoliv nám PB dal svobodnou vůli, tak život si máme užít pěkně naplno i s bolestmi, bez ohledu na vlastní vůli...
Vlastně si říkám, jestli nezahodit i léky, když nám PB nadělil nemoc, neměli bychom si ji užít taky? Kdo vlastně určí, jestli je operace srdce v souladu s božím plánem, když eutanazie není?
Žžena 83005
9.4.2024 15:30:51
Vážný,
promiň, ale já nerozumím, jak můžeš v jednom příspěvku napsat, že Tvoji maminku nechali udusit, protože nebyl v hospicu halt dostupný doktor, který by jí odsál výpotek z plic, a zároveň že máme kvalitní intenzivní paliativní péči.
Ano, máme paliativní péči, ve které se lidi dusí vlastními tekutinami v plicích, máme paliativní péči, ve které lidi trpí nesmírnými bolestmi, tak se KURVA netvařme, že je to tak v pořádku!
Len 108740
9.4.2024 15:01:57
Tak v patnacti netreba, v osmnacti uz klidne. Vzhledem k tomu, ze jsem v te situaci byla a o tricet let pozdeji to porad citim stejne (tj, radsi nebyt), tak jsem si mohla usetrit spoustu trapeni. Povinnost zit fakt nemam, pokud nekdo veri v Boha a nejaky zivot po zivote, tak at si veri, ale moje vira to neni a nehodlam se podrizovat vire nekoho jineho. Momentalne jsem tu pro deti, za par let kdo vi. Ukoncit zivot by podle mne mel mit moznost kazdy, kdo si to preje.
Renka + 3 26652
9.4.2024 14:35:50
"Jednak máme intenzivní možnost paliativní léčby bolestí, která, přiznejme si, nakonec někdy je sama to, co člověka uspí. "

Tohle když slyším, mě vždycky nadzvedne. Všichni moji blízcí umírající na rakovinu trpěli neztišitelnými bolestmi. Dle doktorů už nemohli přidat více morfia, protože by člověka zabili. To i to zvíře je na tom líp.
Naposledy loni v srpnu, kamarádka. Sice ji držely při životě ještě docela malé děti, ale konci už si přála zemřít. Dostávala náplasti na několik dní, postupně se ale jejich účinek zkracoval, krátce po výměně měla šílené bolesti, další tak rychle dát nemohli, už s nikým stejně nekomunikovala, jen sténala, ani už se svými dětmi nakonec nebyla schopná bolestí ani myslet, její smrt nakonec přinesla úlevu i těm rodinným příslušníkům, kteří trpěli s ní. Její manžel byl z těch posledních týdnů psychicky úplně na dně. A říkal, že ona si zemřít už přála, ale tělo bylo silné, bojovalo ten předem prohraný boj. Tohle už smysl nemá. Bohužel stále ještě vypnout bolest neumíme.
Vážný2 158667
9.4.2024 13:48:19
:: Takže sebevražda je špatná věc, euthanázie také, tedy vidíš to tak, že člověk, má-li být dobrý, musí žít za každých okolností, defacto je povinen žít?

Povětšinou ano, extrémy odmítám soudit.

Protože když není povinen žít, má právo nežít, tak bychom měli dát za pravdu někomu, kdo se v 15 rozhodl to tady skončit, protože mu připadalo (asi i díky hormonálním změnám), že ho nikdo nemá rád? A nezachraňovat ho? Nebránit mu v tom?
[<<Předchozích 920] Názory 921930 z 71979  [Dalších 71049 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.