| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Montessori škola

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 812  [Dalších 582 >>]
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 16:35:07
Federiko, já to vidím stejně
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 16:34:46
za jedničky si nic nekoupí

omyl, za jedničky má spousta dětí peníze
Federika 14090
16.6.2016 16:24:10
Yuki,
já jsem neznámkování párkrát zažila a líbí se mi to:-)A to přesto, že moje děti by stejně ty jedničky měly. Ubylo ale srovnávání, nervů, honby právě jen za tou jedničkou, přibylo kreativity apod, protože dítě si "trouflo", nebálo se, vědělo, že žádnej rest v podobě špatný známky nepřijde.
Je fakt, že zkušenost mám jen s první třídou, pak to brzdili hlavně rodiče.
Monty 129940
16.6.2016 16:18:40
Yuki,
však o tom se tu psalo týdny, jaká se těm známkám přikládá váha - a přímo to s tím souvisí. Dokud ty známky budou důležité v systému, tak je rodiče budou chtít. Já bych z nich nedělala takové blbce, oni většinou ze své vlastní zkušenosti ví, že za jedničky si nic nekoupí a nikdo se jich v dospělosti nebude ptát na to, jaký měli známky ve škole; ale když přes ty jedničky vede cesta ke vzdělání, co mají dělat jiného? On ne každej unese takové to veřejné odsouzení, i když pod rouškou shovívavýho soucitu, že má blbý dítě, který nemá jedničky a skončí na nějakým "obyčejným učňáku, chudáček". ~;)
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 16:13:52
Monty, ono to známkování pořád ještě hodnotu má, bohužel, prootže třeba u nás na gymplu byla letos bodů za známky na základce...
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 16:12:53
kdepak Monty, oni nechtějí výsledky, na to už učím dlouho, oni chtějí když výsloedky, tak v podobě jedniček :(
že jednička na dvou různých školách znamená dvě rozdílný věci, to víme všichni, přesto chtějí to srovnání, prootže tomu rozumí

já jsme byl,a ze slovního hodnocení u syna nadšená (tam to bylo vyřešený tak, že děcka dostaly vysvědčení i slovní hodnocení), na prvním stupni je to úžasná věc, na druhým to jde taky, ale je to už těžší, učitel za dvě hodiny týdně to děcko třeba na konci prvního pololetí ještě moc nezná, ale jde to, rozhodně je škoda, že při běžným známkování se nidke neobjeví to, že Bohoušek je sice na učení tupej, ale ručičky má šikovný

Monty 129940
16.6.2016 16:05:59
Monty 129940
16.6.2016 16:05:59
Yuki,
nemyslím, že rodiče chtějí známky. Spíš bych řekla, že chtějí výsledky.
Známky nejsou objektivní hodnocení ani v jedné třídě, natož pak na různých školách. Kdyby sloužily jen jako ukazatel v rámci konkrétní školy, dejme tomu - v současném pojetí nemají smysl, protože sice jakž takž ukazují na to, jak dítě zvládne to, co chce konkrétní učitel, ale jinou výpovědní hodnotu to nemá.
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 15:45:54
Ferderiko,

Hejný, neznámkování, slovní hodnocení atd není vyloženě alternativa, to používají asi běžně i klasický základky.

Hejný se rozšiřuje i na běžný školy, ale většinou jsou to školy, který se snaží být jiný, než do jakých jsem chodili my
neznámkování - neprojde to téměř nidke, právě přes rodiče
slovní hodnocení - neprojde většinou přes učitele a když mají slovní hodnocení děti, tak rodiče dřív nebo později přijdou s otázkou "a jaké známce to odpovídá?" a stejně chtějí tu známku, potřebují totoiž něco, řčemu rozumí

většinou totiž nechtějí známku proto, aby jejich potomek nenosil domů škaredý známky, jenže přijde doba, kdy se babička poprvé zeptá, kolik už má Pepíček jedniček a Pepíček skoro ani neví, co to je, ale vidí, že sestřenici Aničku babička chválí za jedničky a jeho nepochválí, protože není za co, jedničky nemá
takže rodiče i děti najednou přijdou na to, že ta známka je lepší

že je to blbost je druhá věc...
Yuki 00,03,07 49504
16.6.2016 15:42:11
rodiče se neptají, oni totiž neví, na co se vlastně mají ptát
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 812  [Dalších 582 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.